torstai 26. tammikuuta 2017

Quimet y Quimet tapas-baari Barcelona

Aika usein tarkistan onko Anthony Bourdainilla jotain suositeltavaa ravintolaa kaupunkiin, minne ikinä menenkin. Bourdain suosittelee usein hyvin pieniäkin ravintoloita, joissa voi aistia aidon paikallisuuden. Barcelonassa päädyin Bourdainin mainitsemaan pieneen tapas-ravintolaan nimeltä Quimet y Quimet, joka sijaitsee El Poble Sec kaupunginosassa. Tätä paikkaa on useissa eri lähteissä kehuttu klassikoksi ja on yksi tunnetuimmista bodegas de tapas eli tapas-baareista.
Sisään mahtuu noin parikymmentä henkeä, mutta paikkoja vapautuu nopeasti kun ihmiset syövät vain nopeasti muutaman tapaksen. Avonaisesta ovesta saavuttaessa ensin näin vain valtavan määrän viinejä ja muita juomia lattiasta kattoon kaikilla seinillä. Quimet y Quimet on perustettaessa vuonna 1914 ollut pelkkä viinitupa. Alkuun tarjoilivat mm. anjovista ja oliiveja lisätäkseen viinin myyntiä. Hiljalleen ravintoitsija muokkasi ja laajensi ruokapuolta ja viinitynnyrit vaihtuivat pulloihin. 
Tänään Quimet y Quimet tarjoaa laadukkaita, erikoisiakin ja kekseliäitä makuyhdistelmiä perinteisiin tapaksiin ja toisaalta baskityylisiin rapean leivän päälle koottuihin herkkuihin (montaditos). Quimet y Quimet on tunnettu raaka-aineistaan, joina se käyttää laatusäilykelihoja ja -mereneläviä (conservas), sekä hillottuja, suolattuja, ilmakuivattuja ja muilla tavoin säilöttyjä herkkuja, juustoja ja tuoretuotteita unohtamatta. Simppeliä, mutta niin maukasta. Kaiken kruunaa erilaiset kastikkeet, joita annoksien päälle lorautellaan (kuvassa tiskin päällä peltipurkissa).
Otin montaditos listalta neljä erilaista leipästä ja lasin valkoviiniä. Montaditosit maksoivat 2,5 euroa kappale ja viinilasi pari euroa. Tapas-annokset olisivat olleet 2-10 euroa.
 Alcachofas, queso y caviar, Artisokka, juusto ja kaviaari. Päällä hiukan paria kastiketta ja kuivattua oreganoa. Ai ai ai, mikä aloitus. Makeaa, suolaista ja hapanta sopivassa suhteessa.
 Queso azul con piquillo, sinihomejuusto, paprika sekä makeaksi paahdetua sipulia ja tuhtia balsamicoa. Sinihomejuuston ystavän pakko-ostos. Herkkua.
 Chipiron con cepolla, vauva-kalmaria ja sipulia. Miten pehmeää kalmaria jota makea sipuli komppaa täydellisesti.
 Boquerones con tomate seco, tuore anjovis ja kuivattu tomaatti. Päällä oliivihakkelusta ja vaaleaa makeahkoa kastiketta. Makuvastinparit taas toimii.
Koko lysti maksoi 12 euroa. Olin todella tyytyväinen tähän retkeen. Quimet y Quimet oli juuri sopiva paikka piipahtaa ja maistella muutamia pikku juttuja. Minulla ei ollut iso nälkä ja nämä neljä leipää veivät nälän tunteen loppuillaksi. Jaksoin enää käydä parilla lasillisella tämän jälkeen. Suosiosta ja tunnettuudesta kertoo jotain sekin, että paikalle saapui kolme aasialaista naista taksilla suoraan ovelle. Naisten kamerat kuvasivat jokaisen annoksen ja maistelivat toistensa annoksia innolla. Muut asiakkaat vaikuttivat olevan paikallisia, joka on sekin aina hyvä merkki. Bourdain oli jälleen oikeassa suosituksensa kanssa. 

Quimet y Quimet
Carrer del Poeta Cabanyes 25 (kartta)
08004 Barcelona, Espanja
Avoinna lounasaikaan klo 12-16 ja illallisaikaan klo 19-22

48 kommenttia:

  1. Wau! Eipä ole koskaan tullut mieleen kurkata Anthony Bourdainin vinkkejä ravintoloista. Täytyykin ehdottomasti muistaa seuraavalla matkalla. Tuo tapasbaari kuulostaa erinomaiselta.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa kyllä kaikinpuolin erinomaiselta paikalta!

    VastaaPoista
  3. Teija meitä Bourdain on neuvonut ainakin Vietnamissa (Lunch lady ja riisinheittelypaikka), Barcelonassa toistekin (Tickets), Lissabonissa (100 Maneiras). Muistelisin että muitakin on ollut mutta ei nyt nouse mieleen. Havannassa osuttiin vahingossa paikkaan jossa mies oli syönyt. Aina ovat toimineet suositukset!

    Sirkku: No eikö!

    VastaaPoista
  4. Kivan kuulonen paikka, ja hyvä vinkki tutkailla, mitä Anthony Bourdain on mieltä! Nuo leivät näyttää ihan taivaallisen hyviltä, tosin hieman alkoi jännittää kun luin mitä ne sisältää.. :D Erikoisia varmaankin!

    VastaaPoista
  5. Heh, olemme käyneet tuolla mieheni kanssa. Oikein mainio paikka.
    Lähdemme ensi viikosta jälleen Espanjaan, joten nuo tapaksien kuvat nostattavat kivasti matkafiilistä.

    VastaaPoista
  6. Muistankin Anthonyn istuneen tässä tapas-paikassa. Tosin ottamasi annoskuvat ovat paljon paremmat kuin tv:n kautta välitetyt. :)

    VastaaPoista
  7. Quimet y Quimet kuuluu jokaiselle Barcelonan reissulle. Ja hektisyydessään juuri muutamana pienenä suupalana ja lasillisena viiniä tai vermuttia. Tapasravintoloista Barcelonassa suosikkeja ovat Ten's, Tapeo ja Bodega 1900. Albert Adrian ravintolaryppäästä kannattaa myös testata Paktaa jos mahdollista (Peru - Japani).

    Anthonyn suosituksista tulee myös mieleen Lontoon St. John ja mahtava luuydin - persilja -annos. Kyllä se mies herkun tunnistaa!

    /Mika

    VastaaPoista
  8. Anthony Bourdain onnistuu kyllä löytämään varsinaisia helmiä ja tämä oli mennyt minulta ohi hänen ohjelmiaan katsoessa - työtapaturma! :D

    Aivan loistava vinkki ja miten veden kielelle tuovat kuvat! Tämä paikka täytyy laittaa muistiin tulevia reissuja ajatellen, kiitos!

    VastaaPoista
  9. Herkullisen näköisiä - ja positiivista jos "kierto" paikassa on riittävän nopeaa, että sinne pääseekin sisään, vaikka sillä mainetta onkin. Yleensä tyydymme vähemmän maineikkaisiin ja vähemmän ruuhkaisiin paikkoihin, sillä ruuan jonottaminen ei oikein ole meidän juttumme.

    VastaaPoista
  10. Kiitos vinkistä. Itsekin seuraan matkaohjelmia ja otan ylös paikkoja ja ruokapaikkoja. Ne toimivat jopa innoittajina matkakohteen valinnassa. Juuri esim katsoin ohjelmaa, missä kerrottiin Albanian ruokakulttuurista.

    VastaaPoista
  11. Oi vitsit, kyllä herahti vesi kielelle tästä! Mä olen käynyt Barcelonassa jossain hyvin samanlaisessa paikassa ja hetki piti miettiä että olikohan se sama, mutta ei sitten tainnut kuitenkaan olla. Jokatapauksessa tapakset on kyllä ihan parhaita, eikä tätäkään paikkaa kyllä ole hinnalla pilattu vaikka ilmeisen suosittu onkin! :)

    VastaaPoista
  12. Tämä on ihana paikka! Käyn vuosittain ainakin kerran Barcelonassa, sillä sukulaisiani asuu siellä paljon. Tässä paikassakin on tultu vierailtua usein.

    VastaaPoista
  13. Montaditos oli terminä minulle tuntematon, joten piti ihan googlettaa että miten ne eroaa pintxoista. Ja ilmeisesti ei juuri eroakaan muuten kuin alkuperän suhteen. Herkulliselta näyttää! Ja kiitos vinkistä tsekata Anthony Bourdainin ravintolasuositukset!

    VastaaPoista
  14. Oih, miä en oo ikinä syöny noin hienoja tapaksia missään :D Pitääkin muistaa vastaisuudelle :)

    VastaaPoista
  15. No nam minkä näköisiä annoksia! Hyvä vinkki kurkata ennen reissua, mitä herra Bourdain suosittelee! Varmasti kaikkea laadukasta ja erikoista. Mahtaako sieltä löytyä hyvin myös kasvissyöjä-ystävällisiä paikkoja?

    VastaaPoista
  16. Mulla sama kuin Lauralla, että alkuun luulin tietäväni paikan. Mutta kun katsoin karttaa, niin ei se sitten ollutkaan se miksi kuvittelin. Tapasravintolat varmasti usein on samantyylisiä.

    Ja voi vitsit, kun tekee mieli Espanjaan syömään!

    VastaaPoista
  17. Arvostan mestaa, missä on pienet annokset.

    VastaaPoista
  18. Tapaksia! Kyllä, maistuisi minullekin. Vaikka ruokamatkailu onkin vähän vieraampaa minulle ainakin blogien puolella.

    VastaaPoista
  19. Moikka kaikille ja kiitokset kommenteista. Anthony Bourdain tosiaankin osaa poimia aika kivoja, erityisesti paikallisia ja autenttisia mestoja. Hän käy monipuolisesti niin fine dining kuin katuruokamestoissakin.

    Mika, Adrianin paikat oli joko kiinni maanantaina kun olin kaupungissa tai sitten niihin piti tehdä varaus tosi aikaisin. Aikoinaan Ticketsiin varattiin muistaakseni 2-3 kk etukäteen ja seuraava päivä myydään aina heit muutamassa minuutissa loppuun kun klo 24 varaussysteemi avautuu.

    Johanna Hulda, kyllä täältäkinsai kasvisvaihtoehtoja.
    Stacy, se on just kiva tällaisissa paikoissa kun saa ottaa just niin monta annosta kuin haluaa. Eikä myyjä katso kieroon vaikka söisi vain yhden.

    VastaaPoista
  20. Joo joo, tuli nälkä ;) Menen luultavasti käymään Barcelonassa huhtikuussa, ehkäpä käyn tuollakin, näyttää kyllä kertakaikkiaan hyvältä. Oliko menu myös englanniksi?

    VastaaPoista
  21. Tiia, oli menu myös englanniksi. Helpotti kovasti, kun itse en ainakaan pystynyt kaikista espanjankielisistä päättelemään mikä raaka-aine on kyseessä.

    VastaaPoista
  22. Ihan älyttömän hyvä idea napata ideoita Bourdainilta!! Matkin sinua seuraavalla reissulla! :)

    VastaaPoista
  23. Nam, näyttää niin hyvältä ja hymyilyttää nuo hinnatkin. Paikka näyttää myös mukavan autenttiselta. Pitääpä itsekin vilkaista joskus Bourdainin suosituksia!

    VastaaPoista
  24. Uuh, ihanan näköisiä tapaksia! Rakastan tapas-kulttuuria ja olisi ihanaa, jos sitä tulisi Suomessakin vastaan enemmän. Ja toi hinta. <3 Siihen Suomi ei kyllä millään pysty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. luulisi että Suomessakin saisi suht edullisesti tehtyä vastaavia annoksia, mutta kukaan ei ole yrittänyt noin halvoilla hinnoilla. Tietysti kaikki maksaa Suomessa enemmän (palkat, tilat, ym.)

      Poista
  25. Kiitos vinkistä! Barcelona edessä syyskuussa! Osaatkos sanoa kannattaako tänne edes yrittää sylivauvan kansa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni voi mennä hyvinkin sylivauvan kanssa. Varmasti ihmiset antaa tilaa. Uskoisin että heti paikan avautuessa ei ole edes niin kova ryysis, etteiköö sisään mahtuisi väljästi. Niin ja eivät varmasti estää jos haluaa syödä ulkona ravintolan edessä.

      Poista
  26. EI hitto miten upeita tapaksia! Ihan mieluusti pari euroa moisista maksaisi! Nam nam nam. Espanjaan kaipaisin uudelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tämä oli vain murto-osa listasta! Samaan hintaan sain kymminiä muitakin annoksia.

      Poista
  27. Ihana, herkullinen juttu! Barcelona on suosikkikauounkini ja tuossakin paikassa olen joskus piipahtanut, mutta nuo herkut ovat tyystin maistamatta. Täytyypä pitää mielessä! ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Barcelona on kyllä meillekin yksi suosikkikaupungeista. Barcelona on niin monipuolinen kaupunki jossa voi yhdistää ranta- ja kaupunkiloman sekä tietysti loputtomasti ravintoloita.

      Poista
  28. Kiitos hyvästä vinkistä! Barcelona on yksi lempparikaupungeista ja sinne tulee varmasti vielä mentyä. Täytyypä laittaa tämä paikka korvan taakse. Ikävä parin euron viinejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näillä hinnoilla on niin kiva vaan pistäytyä ja kulauttaa kadunkulmalla viinilasi. Tosin QyQ:ssa saa vierahtämään edes tovin pidempään.

      Poista
  29. Onpas herkullisen näköisiä, harmi vain kun usein tällaisissa paikoissa ei ole kovin paljon gluteenittomia vaihtoehtoja, näyttää niiiin hyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Quimet y Quimetin tapaslistalla on varmastikin gluteenittomia vaihtoehtoja, siellä kun sai tilattua esim. pelkkää mustekalaa, juustoja, ym. Sen sijaan montaditosit ovat tietysti kaikki vaalealla leivällä.

      Poista
  30. Anthony Bourdain on yksi suosikeistani ja niistä nro 1. Laitanpa tämän linkin puolisolleni, joka on menossa meistä seuraavaksi Barcelonaan. Thanks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ole hyvä, toivottavasti puolisolle tulee yhtä hyvä kokemus

      Poista
  31. Näyttää herkulliselta, mut keliaakikon on ihan turha tonne yrittää :( Tää on niin tylsää!

    VastaaPoista
  32. Onko Bourdainin vinkkaamissa paikoissa ollut samaa ilmiötä kuin esimerkiksi Lonely Planet suosituksissa, että niiden jälkeen suosio on lisääntynyt ja yhtäkkiä hinnat pompannut (ainakin Kaakkois-Aasiassa tullut tätä vastaan).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hintatason muutoksesta ei ole meillä havaintoja, mutta uskoisin että suosioon on selkeä vaikutus.

      Poista
  33. Täytyypä kirjata ylös! Me löydettiin Barcelonassa sattumalta (niin kuin monesti löytöjä tekee) huippupaikka tapasten nauttimiseen ja käytiin siellä lyhyelläkin lomalla sitten kahdesti :)

    VastaaPoista
  34. Kyllä - olen kuullut paikasta ja etsisin sen ehti käsiini jos koskaan saisin aikaiseksi mennä sinne pohjoisempaan Espanjaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tänne on hiukan matkaa Andalusiasta. Voihan sitä silti välillä käydä naapurissa :)

      Poista
  35. Onpa tunnelmallisen oloinen paikka! Espanjassa on kyllä ihanan laadukkaita ja kohtuuhintaisia ruokapaikkoja. Madridissa löysimme tapasravintolan, josta sai sämpylöitä EUROLLA.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin