torstai 27. huhtikuuta 2017

Parsakeitto tuorejuustolla

kaupallinen yhteistyö ARLA
Parsakausi on yksi varmoja keväänmerkkejä. Meillä se on meinannut jo grillattuja parsoja ja parsojen lisäämistä höyrytettynä salaatin sekaan. Jukka kaipasi parsasta jotain uudenlaista keittoa, jota kokeilimmekin tehdä tuorejuustoisena. Keiton sekaan pyöräytimme yhteistyökumppanin Arlan maustamatonta ja lisäaineetonta tuorejuustoa
Heleän vihreästä keitosta tuli ihan älyttömän hyvää! Samettisen pehmeä koostumus yhdistettynä keväiseen makuun toimi todella hienosti. Koristeeksi ja rakennetta tuomaan päälle nakattiin parsanuppuja sekä aiemmin parsan kanssa toimivaksi todettuja pistaasipähkinöitä. Helppoa ja maistuvaa keittoa teki mieli lusikoida yksi jos toinenkin lautasellinen. Parsakeitto sopii hyvin lounaalle tai tyylikkääksi alkukeitoksi. 

Blogin muut parsareseptit löytyvät täältä. Olisiko sieltä esimerkiksi JärkiSärkinen perunaparsasalaatti tai kiinalaisittain maustetut parsat mieleenne? Vai maistuisiko paremmin kenties limellä raikastettu helppo parsapiirakka tai vietnamilaisittain maustettu parsa-perunasalaatti

PARSAKEITTO
3:lle lounaaksi, 4:lle alkukeitoksi

1,5 rkl Arla laktoositon meijerivoi
1 sipuli
500 g parsaa
6 dl liha- tai kasvislientä
150 g Arla maustamaton tuorejuusto
suolaa
mustapippuria
suolattuja pistaasipähkinöitä kuorittuna

Laita liemi kuumenemaan.
Pilko sipuli pieneksi. Laita lämpimään kattilaan voi ja kuullota sipulit pehmeiksi.
Pilko parsat. Säästä muutama nuppuosa koristeluun.
Lisää parsapalat kattilaan sipulisilpun joukkoon.
Lisää liha- tai kasvisliemi. Keitä noin 10 minuuttia kunnes parsapalat ovat kypsiä.
Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää tuorejuusto ja lämmitä varovasti.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Annostele lautaselle. Asettele päälle parsanuppuja ja pistaasipähkinöitä.

5 kommenttia:

  1. Tuota samaa Arlan tuorejuustoa (parilla eri maulla) saa täälläkin:)

    VastaaPoista
  2. Musta se on tosi kiva kun on lisäaineeton. Ja sopivan pieni rasiakin nyt.

    VastaaPoista
  3. Tämä voisikin lämmittää mukavasti tässä vappusäässä! Tuota pistaasia(kin) pitää kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi. Myös grillattujen parsojen kaverina.

      Poista
  4. Heippa! Ainekset odottavat valmiina alkukeittoon. Voikohan parsat laittaa kuorimatta ja jopa katkaisematta puumaista osaa, kun ne soseutetaan? Vai jäävätkö tikkumaisiksi?

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin