sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Taipei, Taiwan ja tekemistä lasten kanssa

Viime kesän reissu Taiwaniin oli oikein onnistunut. Tykkäsimme koko perhe kovasti sekä Taipein että Kaohsiungin kaupungeista, joissa vietimme yhteensä kolme viikkoa. Hotellin uima-altaalla pulikoimisen ja ravintoloissa syömisen lisäksi koimme toki muutakin päivien aikana. Tässä lempparijuttumme Taiwanin pääkaupungissa Taipeissa, kun mukana oli 9- ja 12-vuotiaat lapset sekä me vanhemmat: 
 

MINIATURE MUSEUM OF TAIWAN

Pienoismallimuseo olisi tästä paikasta liian kapeasti sanottu. Taipeissa sijaitsevassa museossa on hyvin erilaisia taidonnäytteitä laitettuna esille minikoossa. Lasien takaa voi ihailla satujen kohtauksia, huoneita, taloja, palatseja, taidemaalauksista tehtyjä pienoismalleja ja vaikkapa kylän raittia. 
Poikamme ihastui upeaan Dinotopia-dioraamaan.
Tässä hieman suurempaa mittakaavaa, kun valtaosa oli kuitenkin aivan minimaalisen pientä piperrystä.
Suosittelemme ehdottomasti käymään jos pienoismallit yhtään kiinnostavat. Liput maksoivat lapsilta 100 Taiwanin dollaria (n. 3 euroa) ja aikuisilta 180 TWD. 

NIGHTMARKETIT

Ilta kuuden aikoihin pystytettävät ilta-ja yömarkkinat olivat koko perheen mielestä Taiwanin reissun parhainta antia. Vierailimme useammallakin marketilla ja kaikki ne olivat vähän eri luonteisia. Linjiangin yömarketti, josta käytetään epäloogisesti myös nimeä Tonghuan nightmarket, oli kovasti täynnä turisteja mutta silti erittäin mielenkiintoinen. Shihlinin nightmarketissa oli paljon enemmän paikallisia ja meininki oli vähemmän tungoksinen vaikka porukkaa täälläkin riitti. 
Nightmarketeista olen kirjoittanut enemmän jo täällä. 

TAIPEI ZOO yhdistettynä MAOKONG GONDOLA-AJOON

Eläintarhasta ja hienoja maisemia tarjonneesta gondola-reissuta kirjoitinkin jo täällä.

DAAN PARK

Daan park eli puisto on ihana hengähdyspaikka muuten kuhisevan toimeliaassa Taipeissa. 26 hehtaarinen alue tarjoaa paitsi virkistystä vihreyden ja kiireettömyyden muodossa, myös juoksuteitä sellaisia kaipaavalle. 
Puisto on parhaimmillaan lintulammen ympäristössä, jossa vehreys hivelee silmää. Voit istahtaa penkeille syömään eväitä tai levittää piknik-viltin nurmelle ja nautiskellessa katsoa lintujen touhuja. Me kävimme hakemassa "hakatut pannarit" lähikadulta ja haukkailimme niitä sitten puistossa. 
Daan Parkissa on myös isohko leikkitelinealue pienille lapsille ja jumppatelineitä aikuisille. 

NUKKETEATTERIMUSEO

Nukketeatterimuseo osoittautui aika suppeaksi paikaksi. Ei mielestämme mikään hurjan kiinnostava paikka, mutta saivat muksut aikaan muutaman kivan esityksen tuolla vierailun aikana. Asiaan vihkiytynyt saa varmasti eri tavalla irti tästä museosta. 


2 kommenttia:

  1. Matkakateus iskee mulle useimmiten teidän reissujen kohdalla :)! Katselin jo kerran Taipein lentoja, mutta budjetti vei sitten muualle. Joskus vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpäs oli kauniisti sanottu - pelastit päiväni! Ainakin Saigonin kohdalla moni asia kyllä huvitti ja nautitutti meitä molempia omilla reissuillamme, että ehkä me olemme samanhenkisiä matkustelun suhteen :).

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin