keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Burgeribaari Kauppuri 5 Oulussa

Helmikuinen Oulu vastaanotti työmatkalaisen, joka kaipasi lounaspaikkaa. Edellispäivien kyselyillä sain lounasvinkkejä mm. Pastanjauhajilta, Kokit ja Potit Hannelelta ja Kulinaarimurulan Jaanalta. Kaikista saamistani suosituksista nousi esille heti kiinnostavimpana Burgeribaari Kauppuri 5, vaikka Roosterin burgerit ovat kuulemma vielä Kauppuriakin maukkaampia. Kauppuri 5 on rokkareiden suosiossa ja tarjottavat kuulemma selättävät suuremmankin krapulan. No, minulla ei ollut krapulaa, mutta rokkarit eivät voi olla koskaan väärässä. 
Paikka oli ennakko-odotusten mukaisesti vahvan rock-henkinen. Paikka on täynnä kirjoituksia, piirustuksia ja nimmareita, aivan kuin keikkapaikkojen takahuoneissa. Paikassa on siis jokunen muusikko piipahtanut. 
Lista oli myös kirjoitettu seinälle ja siihen voi tutustua netissäkin. Netin annoskuvauksisa on myös kivasti tarinoita annosten synnystä ja taustoista. Valinta oli helppo tehdä, sillä paikan tunnetuin burgeri on Teurastaja. Teurastajaa saa eri kokoisina. Otin sen kuitenkin normikoossa. 
Teurastajan koostumus: pihvi, cheddarsiivu, 2x pekonisiivu, revittyä possunniskaa, yön yli hauduttettua paahtopaistia, punasipuli, keskivahva bbq-soosi, chili-majo. Huh, aika setti siis. Kylykeen, kuten paikalliset sanoo, otin ranskalaiset ja juomaksi tarjoilijan suositteleman oluen. Kyllä oli maittavaa burgeria ja kovan luokan lihamättö! Tuli aivan mieleen Washingtonissa nauttimani selkeä mättöburgeri, jossa ei myöskään turhaan salaatilla mässäilty. Kauppurin nyhtöpossu oli mehevää, kuten pihvikin joita säestivät loistavat soosit. Lounastaessa taustalla soi vielä loistavaa musaa fiftarimeiningissä, joten ulos lumisateeseen lähti lounaan nautittuaan tyytyväinen mies. 

Oulun kävijoille Kauppuri 5 on ehdottoman suositeltava kohde! Kokeile sitä vaikka lääkkeeksi siihen krapulaasi.

Burgeribaari Kauppuri 5
Kauppurienkatu 5
90100 Oulu

2 kommenttia:

  1. Burgerina Teurastaja on meikäläiselle vähän liikaa, mutta Oulussa asuessa vakkariannos oli Heinäpään teurastaja (eli samat mätöt salaattipedillä ilman sämpylää) ja kylykeen sipulirenkaat. Eipä jää näläkä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Teurastaja oli tuhti, ei tarvinnut ennen iltaa syödä mitään. Kiva kun tuolta saa myös kasvismättöä.

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin