Tämä ohje on helppoakin helpompi, mutta silti -tai ehkä siksi- se ilahdutti maullaan meitä kovasti taannoisessa vierastarjoilussa. Manchegot maustetaan kaikessa yksinkertaisuudessaan hunajalla ja limetin kuorella saaden aikaan makea ja raikas setti.
Idean nappasimme Mikko Takalan ja Sami Rekolan Street Food-kirjasta. Tosin unohdimme lisätä mustat seesaminsiemenet, jotka olisivat varmaan tuoneet mukavaa rakennetta settiin. Kivan näköisen pilkutuksen nyt kuitenkin. Takala on valuttanut mausteet juustokuutioiden ylle, me pyöräytimme ne kauttaaltaan astiassa.
Varrastimme juustot coctailtikkuihin, keihästäen osaan myös oliiveja.
Ihanan iisiä ja hullun hyvää! Suosittelemme!
HUNAJAINEN MANCHEGO LIMETISTI
250 g manchego-juustoa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 limetin kuori raastettuna
(2 rkl mustia seesaminsiemeniä)
mustia ja vihreitä oliiveja
varrastikkuja
Leikkaa juusto isohkoiksi kuutioiksi niin että tikut pysyvät niiden voimin pystyssä. Laita kulhoon. Valuta päälle hunajaa, raastettu limetinkuori (ja seesaminsiemeniä). Pyöräytä niin että kaikki juustopalat maustuvat.
Keihästä juustot varrastikkuihin yhdessä oliivien kanssa.
Tämä sopii meidän syksyiseen Espanja-viikkoihin! Tykkään manchegosta ihan hulluna.
VastaaPoistaManchego pärjää kyllä itsekseenkin, mutta minusta tämä on hauska ja raikas tapa maustaa se. Uudenlainen kulma manchegoon ;)
PoistaOi, vaikuttaa ihanalta! Nyt kun löytäisi hyvää manchegoa. Ehkä on pakko lähdeä vaikka Madridiin hakemaan :D.
VastaaPoistaTai Barcelonaan. Tai San Sebastianin nurkille. Ei huono idea ollenkaan :)!
Poista