torstai 17. heinäkuuta 2008

Loistava lisäke juuriselleristä

Teimme tässä taannoin loistavan löydön kirpparilla: Jamie Oliverin "Alastoman kokin onnenpäivät" 5 eurolla. Ja aivan pränikässä kunnossa! Plarailtuamme sitä noin vartin päätimme tehdä kalavartaita ja sellerikuutioita. Tässä ohje jälkimmäiseen. Juuriselleri oli kyllä herkullinen paistettuna ja timjamilla maustettuna.

1 kuorittu juuriselleri
oliiviöljyä
kourallinen timjamia lehdet riivittynä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria
3-4 rkl vettä (tai kasvisliientä)

Leikkaa selleri noin sentin paloiksi. Paistele kaikkea viitisen minuuttia reippaassa oliiviöljyssä, jotta sellerit ruskistuvat hieman -tai jätä ne aika kalpeiksi kuten me ;). Lisää sitten vesi ja hauduttele kannen alla noin 25 minuuttia. Nyt kuutioiden pitäisi olla pehmentyneitä. Mikäli haluat, muhjaa kuutiot kauhalla tai tee jopa sosetta. Me halusimme haarukoida sellerimme ihan kuutioina vaan. Tarkista mausteisuus ennen tarjolle laittoa. Jamie Oliver kehui lisäkkeen toimivan melkein minkä tahansa lihan höysteenä - helppo uskoa. Meidän kokemuksemme mukaan toimi myös vaalean kalan kanssa.
Sain hoitolapsilta kuvan lautasliinat ja (kuvassa ei olevat) lautasliinarenkaat, kun heidän hoitopäivänsä loppuivat kesäkuun puolivälissä. Oli tosi hieno ja osuva lahja! Rakastan keittiö- ja kattaustarvikkeita! Ja eikös tuo Rainbow:n margariini sovikin hyvin kattaukseen :)?

Keittiötavaroista puheenollen, tänään hain postista kauan himoitsemani Sarpanevan emaloidun valurautapadan! Olen jo kauan ihastellut padan muotoilua, väriä ja monikäyttöisyyttä. Vuodenvaihteessa huomasin Glorian ruoka-ja viini-lehdessä, että saadessani ystävän tilaajaksi saisin itse lahjaksi tämän padan. Ehdottelin asiaa muutamalle tutuistani, kunnes yksi tarttui syöttiin. Teimme ehdotuksestani diilin jossa molemmat voittivat. Minä maksoin lehdestä 50 euroa ja sain padan. Kaverini maksoi lehden tilauksesta loput (60 tai 70 euroa) ja sai hyvät lehdet kahdeksi vuodeksi. Padat kuitenkin loppuivat suuren suosion vuoksi, ja lahjani saapui perille vasta nyt. Kyllä se on hieno!!! Minulla ei vain ole padalle tarjota arvoistaan paikkaa keittiössämme, mutta ehkä sitten kun saamme itsesuunnitellun keittiön... Toivottavasti sellainen joskus saadaan :)

11 kommenttia:

  1. *miettii mika on juuriselleri*....
    Ei loydy sanakirjasta sanaa juuriselleri...

    VastaaPoista
  2. siis se on ihan selleri, erotuksena varsiselleristä ;) kaupasta taisi löytyä selleri nimellä, mutta Jamiekin puhuu juuriselleristä.

    VastaaPoista
  3. Kulkee myös nimellä mukulaselleri. Tulee muuten hyvää, kun laittaa sitä perunamuusinkin sekaan, ei siis perunapyre vaan selleripyre. Perunaa voi laitttaa mukaan vähän.

    Pläräilin samaa kirjaa tuossa muutama ilta sitten ja silmiini osui samantapainen lisäke palsternakasta. Kunhan saa oman maan palsteria niin sitten kokeillaan! :)

    VastaaPoista
  4. Ai niin, ja pata on hienoa! Kyllä nyt kelpaa!Vaikka itse olenkin niiden ranskalaisversioiden perään... :)

    Onko tuossa emalointi sisällä? Kannustan aina kaikkia käyttämään pataa myös hellalla. On tosi monikäyttöinen keittiöväline. Risotot, pastakastikeet, keitotkin...

    VastaaPoista
  5. juu Tusla, on emalointi. luinkin käyttövinkkejäsi Jamsin Jokapäiväinen leipä-blogista. ei olisi välttämättä tullut oivallettua että se kelpaa laatikkoruokienkin astiaksi. kiitos siis vinkeistä!

    VastaaPoista
  6. Sarpanevan pata on todella kaunis. Toivottavasti myös käytännöllinen!

    Juuriselleristä tein joskus simppeliä gratiinia, aivan taivaallista. Kasvaisipa se täällä meilläkin... ilman kaiken maailman kommervenkkeja.

    VastaaPoista
  7. käytännöllinen sen pitäisi kyllä olla, kunhan muistaa vain käyttää monipuolisesti. haaveissa olisi joskus omistaa induktioliesi ja tämä pata käy sillekin.

    gratiinikin olisi varmasti hyvää. pitääpä kokeilla jolloinkin!

    VastaaPoista
  8. Ihana pata! Tahtooooo!

    Juuriselleripyrettä on tullut tehtyä välillä juurikin kalan kanssa tarjottavaksi.. En ole laittanut perunaa, mutta varmasti pehmentää makua. Pitääkin testata nämä kuutiot, timjami ja valkosipuli sopi varmasti kuin nenä päähän!

    VastaaPoista
  9. eikös vaan olekin hanna!

    kyllä oli hyvä makukolmikko, meille maistuu toistekin!

    VastaaPoista
  10. Heitä se margariini roskiin, mutta reseptin otin kyllä talteen. Kiitos.

    VastaaPoista
  11. Hah haa - hyvä huomio. On heitetty jo vuosia sitten, nykyään meillä tehdään levite itse voista ja öljystä. Tämä resepti on vuodelta 2008.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin