perjantai 8. elokuuta 2008

Jättikatkaravut valkosipulilla

Valkosipulilla maustetut jättikatkaravut pitäisi olla yksi perinteisimmistä tapasohjeista. Tämä on nopea, helppo ja maukas tapas. Neljälle henkilölle tarvitaan:

1 tl murskattua chiliä
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 pss jättikatkarapuja pakasteena
pala punaistacpaprikaa hienonnettuna
vajaa 1 rkl konjakkia
1 dl oliiviöljyä
3 tlk tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 sitruunan mehu (me laitettiin valmistiivistettä)
suolaa ja mustapippuria

Lämmitä pienessä kattilassa oliiviöljy. Lisää valkosipuli ja chilimurska. Paista hetki mutta älä anna sipuleiden tummentua. Lisää katkaravut, sitruunan mehu, konjakki ja paprika. Sekoitetaan hyvin ja käytetään pannulla vain sen verran että katkiksen kunnolla lämpiävät. Muuten katkaravuista tulee sitkeitä. Kaada öljy pois kattilasta, sekoita katkarapujen joukkoon persiljasilppu, mausta mustapippurilla ja suolalla. Tarjoile lämpimänä.

2 kommenttia:

  1. Varoituksen sanana vaan, ettei katkarapuja kannata kovin paljon keitellä. Muuten käy huonosti.

    VastaaPoista
  2. juu, kiitos tarkennuksesta Polkkis! ohjeeseen oli päässyt ilmaisuvirhe. Korjaamme asian reseptiinkin. eli katkarapuja ei todella kannata keitellä, vaan käyttää pannulla niin että lämpeävät. muuten saa katkarapupurkkaa :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin