tiistai 12. elokuuta 2008

Tokion maistiaisia - FoodShow (osa 2)

Tokyo Excel hotellimme sijaitsi Shibuyan alueella, aivan aseman yläpuolella. Alakerrasta löytyi paitsi loistavat kulkuyhteydet mihin vain tässä hengästyttävässä suurkaupungissa, myös lottovoitto ruokakauppa, nimittäin FoodShow. Jos nurkille eksyt, esimerkiksi Hachiko-koiran patsaalle, näet varmasti hiukan pyörimällä vihreävalkoisia kylttejä tähän aarrepaikkaan. Valikoimasta löytyi siis niin japanilaisia, kuin kansainvälisiäkin herkkuja. Osa oli vasta raaka-aineina, suurinosa kuitenkin valmiiksi ruuiksi valmistettuna tai sitten ne valmistettiin odottaessasi. Annokset maksettiin myyjästä riippuen heti tai sitten kiikutettiin kassalle.

Tämä ruokakauppa oli meidän perheelle aivan huippuhieno juttu, sillä ravintolassa syöminen kerran päivässä on tarpeeksi pienten lasten kanssa. Toinen lämmin ateria otettiin siis mukaan hotellihuoneeseemme, jossa se nautittiin monesti suihkun jälkeen kylpytakit ja unipuvut päällä omaan tahtiin. Ostimme aina makupaloja usealta myyjältä, jolloin saimme maisteltua hurjasti erilaisia herkkuja. Pakkausmateriaalin määrä kyllä hirvitti, sillä jokainen pieni annos pakattiin omaan muovirasiaansa.

Seuraavassa kuvia tuosta kulinaristien ihmemaasta (kuvat suurenevat klikkaamaalla niiden päällä).
Kala oli usein aukaistu esille tällä tavalla.

Mustekaloja

Kalaosastoa edelleen. Etualalla uskoakseni unagia eli ankeriaksen "vastinetta" soija/sakesivelyn ja hiilipaiston läpikäyneenä.

Sushilajitelmia. Kokit pilkkoivat taitavasti esille koko ajan uusia annoksia edellisten kadotessa kylmäaltaasta. Annokset oli usein koristeltu kukkasin tai vihreällä, muovisella "ruoholla". Yksi sushikauppiaista hyöri osastonsa ympärillä saappaat jalassa, joka mielestäni lisäsi kyllä uskottavuutta!

Vihannesosaston pieniä munakoisoja

Friteerattuna tiikerikatkarapuja, lootuksenjuuria, parsaa, vihannessuikaleita...


Lihoja ja kaloja vartaissa

Valmiita lounasrasioitaSaisiko olla jälkiruokaa? Mukaan lähtivät tällä kertaa mansikkaleivokset ja supertyylikkäät leivokset (kuva alla), joissa oli ainakin vihreää teetä ja suklaata.Blogiamme luetaan näköjään Japanissa asti :D

7 kommenttia:

 1. Hei Hyppysellinen! I came to comment once more :P. I forgot to write in my last post about those stands/rests for syömäpuikko. I know them by "Hashioki" (箸置き). Is it the name you are looking for?
  Cheers!

  VastaaPoista
 2. Myöhän puhutaan täällä samoja juttuja karaimamen kanssa :D Vaan nyt tuli kanjitkin mukaan :)

  Kuvista: miten paljon Japanissa onkaan valinnanvaraa... Tosin käytännöllisenä ihmisenä aloin heti miettiä, mitä kaikelle tuolle ruoalle tapahtuu, siis sille jota ei myydä. Kuinka paljon ruokaa heitetään menemään? Juurihan oli juttua siitä, miten paljon Briteissä ruokaa menee kaatopaikalle.

  Mutta onhan se vaan niin, että japanilaiset ovat herkuttelijoita. Nuo pikkelsit, kalat... Oih!

  VastaaPoista
 3. (p.s. mainittakoon vielä että mun japanini on onnetonta, kyselen mieheltäni ja opin siinä samalla - mikä sinänsä on mukavaa :D )

  VastaaPoista
 4. karaimame: kommentit ovat erittäin toivottavia! Niistä huomaa että joku on lukenutkin tekstiä, tai ylipäätään käynyt sivuillamme :). Lisää kommentteja vaan!

  sammakko: jaa-a. en tullut ajatelluksikaan tuota puolta. Olin usein iltasella ostoksilla ja silloinkin vielä hyllyt notkuivat näitä herkkuja. joitakin sushi-annoksia tosin myytiin alennuksella.

  uusia asioita, kieliäkin, on kiva oppia. hienoa kun sinulla on "tulkki" kotona.

  VastaaPoista
 5. Turhaa kai sanoa, että ihanalta näyttää...:D.

  VastaaPoista
 6. kommentointi ei ole koskaan turhaa rossana. vaikka muunlaista kommenttia en olisi sinulta odottanutkaan :)

  VastaaPoista
 7. Supermarketeissa ainakin siinä viiden aikaan illalla tuoretavaroihin aletaan lätkiä alennustarroja - etu, jonka perheenäidit osaavat hyvin käyttää hyödykseen :)

  Mutta siis, ihanan näköisiä juttuja.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin