lauantai 16. elokuuta 2008

Tokion maistiaisia välipaloista (osa 6)

Ei, emme sentään syöneet tätä veijaria. Sen sijaan Uenon eläintarhassa vieraillessamme Pastapää otti aterian, jonka esillepano olikin tosi miesmäinen :D (kuva alla)

Asakusan temppeleille suunnistaessa tunnelma oli hyvin hyvin heikosti harras. Käytävää reunustivat jos jonkinlaiset kojut turistikrääsineen. Tämä koju myi Sembei-riisikakkuja. Pakkohan niitä oli maistaa, kun mainittiin oppaissa olevan japanilainen perinteinen välipala. Maku valitsemissamme kakkusissa oli soijamainen, mutta aika tylsä. Sembeitä tehdään kuulemma kyllä useamman makuisina, sekä suolaisina että makeina.

Koko perheen ehdoton välipalasuosikki joka välissä oli FoodShow:sta ostetut pienet viinirypäleet. Ne maistuivat ihan metsämansikoilta! Taisi tulla ostettua paketti päivässä.
Kuvassa on myös kalaa, joka toi mieleen kuivatetun graavilohen. Oli aikast hyvää oluen kanssa nautittuna!

Tämä leväarkkiin kiedottu riisi oli huippukauniin lilaa, harmi ettei upea väri näy kuvassa. Maku oli keskinkertainen.
Disneylandin pizza on tietysti Mikin mallinen - kuinkas muuten :)

Odaiban Aquacity-kauppakeskuksessa söimme elämämme kalleimmat suklaat. Katselimme herkkuja vitriinissä ja ajattelimme että EIväthän nuo hinnat VOI olla kappalehintoja. Vaan olivat. Nämä neljä konvehtia maksoivat noin 9 euroa...auts! Herkullisia ja kauniita olivat, mutta joku kohtuus. Muuten tehtiin hyviä löytöjä tuosta shoppailupaikasta.

Välipalana tähän kohtaan: Jos olet Tokiossa sunnuntaina, suosittelemme suunnistamaan Harajukun aseman läheiseen Yoyogi-puistoon. Siellä kokoontuvat hyvinkin erilaiset ihmiset touhuten kuka mitäkin, tanssista, musisoinnista ja nukkumisesta eri urheilulajien peluuseen ja piknikiin.


Hoksasimme tällaiset "terveyssipsit" kaupasta. Hyvää oli, vaikka pussin teksteissä mainostetusta terveellisyydestä en sitten tiedä.
Tokiossa oli koko lomamme ajan hikisen kuumaa. Lämpömittari paukutti reilua kolmeakymppiä ja hiki virtasi. Parasta vilvoittelua syömisen muodossa tarjosi kojuissa raastettu, eri mehuin maustettu jää. Kyllä teki hyvää! Huomaa nerokas lusikka, joka jään sulattua toimi pillinä.

4 kommenttia:

 1. Kiitos blogivierailusta.. :)
  Terveiset Itävallan vuorilta.. ihania ruokia täälläkin. ja juustoja!

  VastaaPoista
 2. ilo oli kokonaan minun puolellani Helmiliina. upeita koruja olit tehnyt taas!
  kiitokset terveisistä.
  varmasti on hyviä juustoja! pian alkaakin taas pimeät illat, jolloin on ihana herkutella kynttilänvalossa vaikkapa hyviä juustoja...

  VastaaPoista
 3. Oih ja voih... Matkakuume alkaa vaivaamaan pahastikin. On niin masentavan pimeän syksyistä. Mä voisin olla aina kuumassa ja kosteassa.

  Meidän on joka kerta pitänyt tuolla Tsukijissa käydä, mutta kertaakaan ei olla jaksettu vääntäytyä niin aikaiseen ylös. Onneksi on virtuaalimatkailu:D.

  VastaaPoista
 4. meillä on myös matkakuumetta. kai se on ainaista kun on makuun päässyt...

  tsukiji oli kyllä huippupaikka. meidän ei paljoa tarvinnut heräämistä aikastaa, lasten kanssa kun liikenteessä oltiin ;). jos (kun!) vielä tuonne Tokio-pitäjään suunnistatte, niin kannattaa herätä. voihan sitä jatkaa nukkumista matkalla metrossa. tai sitten mennä paikanpäälle suoraan yöriennoista ;)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin