perjantai 24. huhtikuuta 2009

Grillin tuoksua tomaatin kyljessä

Juhlan aiheita näin lyhyesti

  • Pastis on saatu kotiin työmatkalta
  • Viikonloppu alkaa
  • Aurinko paistaa helottaa
  • Pastis toi työmatkalta laukullisen viinejä

Muuta ei tarvitakaan ja ylellisempi grillaus saa alkaa. Tutuille jutuille seuraa tekivät meidän grillissämme ensimmäistä kertaa

TÄYTETYT TOMAATIT

5 tomaattia
pekonia kolmisen siivua
sipuli pilkottuna
valkosipulinkynsi
viitisen herkkusientä pilkottuna
mustapippuria
suolaa
persiljaa
timjamia

Leikkaa tomaattien lakki pois ja koverra sisus ulos. Hyödynnä sisuskalut myöhemmin vaikka salsan tyyppisessä sekoituksessa tai tomaattikastikkeen joukossa. Leikkaa myös tomaatin alta hiukan pois niin että vihannes pysyy grillissä hyvin pystyssä.

Paista pekonit pannulla. Laita ne siis kylmälle pannulle ja molempien puolien saatua väriä siirrä talouspaperille rapsakoitumaan. Paista sitten pekonin rasvassa sienet ja sipulit pehmeiksi. Mausta, lisää paloitellut pekonit joukkoon ja kauho lusikalla tomaatteihin.

Grillaa lämpimiksi. (Vaihtoehtoisesti voit lykätä tomskut 225 asteiseen uuniin 10 minuutiksi)
Seuraavalla kerralla tomaatin sisään sukeltaa myös aurajuustoa! Pekonin pois jättäen, lisämaustaen, tomaatit taipuvat namikkaasti kasvisruokailijallekin. Inspiraatio saatu Maku-lehdestä 2/08.

Lisää tomskujen päälle ihanat timjamit ja nauti vaikkapa loistavan grillatun lihan, aurajuustolla täytettyjen, pekoniin kiedottujen herkkusienien ja salaatin kera. Punkkua unohtamatta.

11 kommenttia:

  1. Mitenhän mä saisin mun puolison tulemaan kotiin ja tuomaan laukullisen herkkuja... Etenkin kun ne olisi lentokenttäherkkuja aina.

    Etäsuhde! Rakastan vihata sitä.

    VastaaPoista
  2. Oih! Olispa mahdollisuus grillata kotona :) mutta taloyhtiösäännöt kieltää moisen huvin parvekkeilla, joten se jää aina kesän mökkireissujen varaan ja sitten tulee tehtyä aina niitä tuttuja ja turvallisia sapuskoita. Mutta ihanalta näyttää tämä teidän setti! Ehkäpä näitä tomskuja vois testata vaikka muutaman viikon päästä pastanjauhajien grillikutsuilla :)

    Olen muutenkin supermielissäni kun alkaa olla edes hitunen kesäntuntua täällä pohjoisessakin, kun on ollut lämpimämpiä päiviä tässä muutama.

    VastaaPoista
  3. Ah kesä tulossa ilmiselvästi! Tomaatit kokeiluun.

    VastaaPoista
  4. Jams: etköhän sinä yksin riitä siihen että rakkaasi tulee taas. herkkulaukusta kannattaa vihjata ihan suoraan, ettei vaan tule pettymys :)

    Virpi: mekin asuimme vuoden grillikieltotalossa, mutta kävimme silloin tällöin kaupungin grillauspaikoilla tai tutuilla.

    luulen että pastanjauhajien kutsuilla Jollekin vois upota tällaiset tomskut aika hyvin ;) katsoppa tuolta grilli tunnisteesta sivulta täytettyjä sipuleita. ne vasta namia olivat!
    tässä linkki joka johtikin "vain" linkkiin http://sillasipuli.blogspot.com/2008/05/ruoka-aarteita-kanssabloggaajilta.html

    Jonna: niinpä! ihanaa! kokeile ihmeessä. olivat raikkaan herkullisia ja ihanan värisiäkin.

    VastaaPoista
  5. Kokeilin näitä tomskuja nyt ihan uunissa, kun teki mieli jotain kivaa lisuketta piffille. Hyvin toimivat niinkin valmistettuna ja tosi herkkua on :) kiitos hyvästä vinkistä!

    VastaaPoista
  6. Virpi: no ompas kiva että teillekin maistui! muistaakseni alkuperäisessä reseptissä kehotettiin juuri uunittamaan, mutta en nyt kyllä ole yhtään varma. t:Hyppis Pastiksen tunnuksilla

    VastaaPoista
  7. Kiitoksia tästä reseptistä! Maistui Juhannuksena aivan mahtavalta hirven ulkofilepihvin kyljessä. Nam nam.

    t. Ketturouvan sisko

    VastaaPoista
  8. scaredy-cat: Ollos hyvä! Kiva kuulla että teillekin maistui. Hirven ulkofilepihvi - oi vau!

    ja tervetuloa toistekin ,Ketturouvan sisko, tänne meidänkin blogin puolelle :)!

    VastaaPoista
  9. Tuollaisia tomaatteja pitää kyllä ehdottomasti kokeilla. Olisin missannut ilman Ketturouvan siskoa - kiitos hänelle.

    VastaaPoista
  10. suosittelen kyllä ari. olivat oikein hyviä ja raikkaita.

    sanavahvisteena arimme :)

    VastaaPoista
  11. Totta vitussa käytän kuvi'anne! kiitos muuten hyvistä resepteistä :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin