torstai 4. kesäkuuta 2009

Kirppisaarteita keittiöön

Tuli taas todistettua, että toisen romu on toisen aarre. Tai jollei nyt ihan romu, niin ainakin sellainen tavara joka toiselle on ylimääräistä, on hyvinkin tervetullut toisen kotiin. Kävimme lasten kanssa Akselin kirpparilla, joka on luottokirppiksemme Espoon Mankkaalla. Sieltä kotiimme muuttivat...

...JÄÄTELÖKONE. Ei voi olla totta. Siellä se hyllyllä nökötti ja odotti meitä. Olen nimittäin harkinnut tuon vehkeen ostamista ja nyt sain sen matkaani 5 eurolla. Viidellä!!! Käyttöohjeita ei ollut laitettu mukaan, mutta netistä nekin löytyivät kyseisen valmistajan sivuilta. Kätevää. Uskon että kuulette piankin tämän härvelin sekoitteluista.
...SUORAKAITEEN MUOTOINEN KAKKUKUPU. Kätevän muotoinen ja kokoinen kupu silloin kun jääkaappi on muutenkin piukassa. Tänne voi laittaa sisään muutakin kuin voileipäkakun. 4e.

...PINO KEITTOKIRJOJA ja sen kaltaisia. Osa Akselista hintaan 50c-6e ("keitot" kirjasta maksoin tosiaan 6e koska olen harkinnut sen hankkimista ihan kaupastakin) ja osa Fidan lähetyskirpparilta puoleen hintaan, 25 c-1e.

Kaunis, kukallinen, pieni LAUTANEN. 50c. Olen kai tulossa vanhaksi kun nämä näyttävät kauniilta ;). Löysin myös yhden Humppilan kulhon täydentämään jo ollutta sarjaamme, mutta tästä kaunottaresta ei tullut otettua kuvaa. 2e oli ihan pilkkahinta lasisesta maljasta.

RACLETTE-PANNU 5 e. Tämä menee lahjaksi, sillä itse saimme vastaavan aikoinaan häälahjaksi. Kyllä, me voimme viedä tuliaisiksi tai ihan lahjaksikin kirpparilta ostettua tavaraa.


Kirpparikäynnit ovat yleensä hyvin tuloksellisia : kierrätystä, löytämisen iloa, säästämistä, toisen talouden kohentamista ja sälätaakan keventämistä... Erittäin suositeltavaa itse kullekin säädylle!


Loppuun vinkattakoon, että Myyrmäkihallin kirppikset Vantaalla keväisin ja syksyisin ovat ihan lyömätön juttu! Me olemme vieneet sinne vieraitakin kölppäämiskeikoille ja aina on kassikaupalla tavaraa lähtenyt matkaan.


12 kommenttia:

 1. Oi, tuo lautanen on just semmonen, mitä olen haaveillut että voisi olla kiva hankkia kesäksttausta piristämään.

  Kyllä se on varmaan tämä alkukesä kun ruusutkin ovat niin romanttisia :)

  Se drennain kirja on ainakin itselläni ollut ahkerassa käytössä - en usko että oli huono hankinta. Etenkään tuohon hintaan!

  VastaaPoista
 2. Mahtavia kirppislöytöjä! Kivaa kun teilläkin nyt on jätskikone, jään odottelemaan mitä saattekin sillä aikaiseksi;-)
  Ruusulautanen on ihastuttava!

  VastaaPoista
 3. Kirppareilla käynti on todellakin suotavaa (voisin itsekin taas yrittää kunnostautua)! Minua ärsyttää monille kirppareille levinnyt käytäntö periä kirpparitavaroistakin lähes uutta vastaavaa hintaa. Minusta kirpparin idea on nimenomaan kierrättää itselle tarpeetonta tavaraa sopuhintaan, eikä mikään suurien rahasummien nettoaminen.

  VastaaPoista
 4. Nelle: minulla rupeaa olemaan tuollaisia kukkalautasia muutamanlaisia - niillä saisi tehtyä kivan sekalaisen kattauksen omenapuun varjoon...jos vain olisi omenapuu :D

  Drennain kirja on ollut monesti lainassa kirjastosta ja olen tykännyt siitä. muistan että teilläkin joskus tehtiin siitä jotain. siksi maksoin siitä noin "paljon". on meinaten aika kova kirpparihinta.

  Yaelian: meistäkin on kivaa kun meillä on jätskikone :D täytyy tulla sinultakin kurkkimaan ohjeita. vielä ei ole testattu kuin sen verran että pyörii.

  Virpi: suotavaa ja hauskaa. olen harrastanut sitä jo lapsena äitini kanssa, silloin kun se oli vielä ns. "noloa" eikä todellakaan mikään muoti-ilmiö.

  totta että joillakin kirppareilla tai yksittäisillä myyjillä hinnat ovat aika suhteettomat. halvimmat kirpparit ovat -minusta aika yllättäen- pääkaupunkiseudulla. maakunnissa hinnat ovat huomattavasti kalliimpia. täällä esim. vauvan bodyt maksavat noin 50 c-1e, tuntuu että muualta ei saa alle euron mitään.

  VastaaPoista
 5. Voi ei, meillä oli pienenä IHAN samanlainen jätskikone! Joskus 80-luvun lopulla siis. Muistan, miten me aina vinguttiin, että äiti tekisi jäätelöä. Oi että, nostalgiasta. :) Hienoja löytöjä olette tehneet.

  VastaaPoista
 6. Vau, hienot löydöt. Jäätelökone on päässyt minunkin hankintalistalle.

  VastaaPoista
 7. Dea: kiva tietää että koneemme on pian museokamaa :D. mitäs se jos toimii! pyykkilaudatkin on mukavia ;)

  nemo: no eikös ollutkin löytöjä. keittiöönkuulumattomia en edes mainostanut (koska tämä on melkeinpä vaan ruokablogi) mutta vaatteita ja muitakin kirjoja tuli löydettyä. jätskikone voi kuulostaa jonkun korvaan turhalta, mutta minä uskon että siitä on hurrrrjasti iloa (pakkassekoittelu ei ole meillä ollut yhtä suuri menestys kuin esimerkiksi Sorsanpaistajilla ja Prinsessakeittiön emännällä)

  VastaaPoista
 8. Kaksinkertainen eivoiollatotta! Siis mehän asustellaan Mankkaalla, enkä ole moisesta kirppiksestä tiennytkään. Siis että olette käyneet näpistämässä ilmaisen jäätelökoneen ihan mun keittiön ikkunani alta! Ja että tosiaan olette ihan huudeilla käyneet, eikä edes treffattu.

  Mutta vinkkinä, kun nyt kerran (prrr) sen jäätelökoneen omistatte, tästä tuli tosi herkkua ilman konettakin (tosin koneella varmasti koostumus olisi jäätelömäisempi): http://minnabunce.vuodatus.net/blog/category/MAKEAT+LEIVONNAISET,+J%C3%84LKIRUOAT+desserts

  VastaaPoista
 9. emma: käyppä heti tsekkaamassa mitä aarteita sinä löytäisit!

  me taisimme käydä aikaan jolloin teillä ollaan vielä töissä, puolenpäivän aikaan. mutta joskus kyllä voisi rehvatakin!

  kiitos vinkeistä jätskin suhteen! kaikki on tervetullutta, sillä emme ole kokeilleet vielä mitään. Bella Vanillan blogia on käyty myös vakoilemassa ja Yaelianiltakin löytynee jotain.

  VastaaPoista
 10. Siis löytyykö tuollaista tavaraa joltakin kirpparilta? Mullekin tuo lautanen ! Ja kakkukupu!!

  Minäkin jään jännityksellä odottamaan mitä saatte jäätelökoneella taiottua.

  Kädet polttelee jo kun ollaan lähdössä kesälomareissun alkuun heti kiinaan.. jotakin tuollaista oikein koristeellista lautasta aion sieltä etsiä kotiintuomisiksi :)

  VastaaPoista
 11. Risulinna: kirppareilta löytyy vaikka mitä!

  Minne päin Kiinaa olette menossa? me olimme kolme vuotta sitten Pekingissä ja tykkäsimme hirveästi! ostimme sieltä mm. silkkisen pöytäliinan, joka on oikeasti päiväpeitto. myyjät hämmästyivät kun kuulivat pöytämme koon, mutta keksivät sitten ratkaisun, joka oikeasti toimii :) täällä kuvallisena http://sillasipuli.blogspot.com/2009/01/ottamassa-vastaan-vuotta-2009.html

  VastaaPoista
 12. aivan mahtava idea! Tuo ei tullut mieleenkään mutta tottakai sieltä kannattaa etsiä ihana pöytäliina! Olin muutenkin teettämässä pukua, niin miksei liinakin..

  Mennään juuri Pekingiin.. kuun lopussa on lähtö ja olen juuri alkanut tutkailemaan mitä siellä keksisi ajankuluksi :)

  Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin