keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Silakkaa grilliin

Äitini naapuri oli viikonloppuna saanut niin runsaasti kaloja, että tuli kysymään haluaisiko äitikin osan. Mekin saimme maistuvia eväkkäitä matkaamme, mistä olimme kovasti iloisia. Vielä kun äitini perkasi kalat, oli palvelu suorastaan loistavaa!

Koska sunnuntai oli hurjan lämmin ja kaunis, ei sitä voinut kuluttaa sisällä köhnäämiseen. Niinpä Pastis paistoi kalafileet grillin parilalla. Fileet kieriteltiin tuttuun tyyliin suolalla maustettuissa ruisjauhoissa ja paistettiin runsaassa voissa. Tällä grillaustyylillä kotimme jäi käryvapaaksi, mikä on pelkkää plussaa. Sama käryttömyysetu saavutetaan hiukan maun kustannuksella uunikypsennyksessä.

Kalat haarukoitiin napaan ruotsalaisten ja ah niin ihanien uusien perunoiden kanssa. Loppusilauksen kesäiselle setille antoi voi-vesiseoksessa pehmitetyt kevätsipulit. Eikö voikastike kuulostakin terveellisemmältä noin ilmaistuna :D.

2 kommenttia:

  1. Herkkua! Parilalla tirisevän kalan voi melkein haistaa ja maistaa tänne asti :) noita ruotsalaisia uusia pottuja onkin tullut raahattua kotiin tällä viikolla monastikin, ovat niin hyviä!

    VastaaPoista
  2. Sanna: ja kun saadaan suomalaisia pottuja, sitten vasta taivas aukeaa! tiristely on maukasta :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin