tiistai 30. kesäkuuta 2009

Varoitus! Älkää näyttäkö kakkublogeja lapsillenne!

...tai saatte kantaa itse vastuun. Meillä nimittäin 5v ei tyytynyt mihinkään ehdottamaani pyöreään kakkuun, vaan sen oli oltava auton mallinen Salama Mc Queen. Phuhhuu...! Poikani ilmeisesti tuntee leipomisaskartelutaitoni, koska sälli piirsi oikein kaavakuvat millainen kakusta sitten pitäisi tulla, näin:
"kakku on tässä edestä, takaa, ylhäältä ja sivulta ja sit jos kattoo näin (pää vinossa)"

Lähestyminen meni tarpeeksi insinöörimäiseksi, joten luovutin toteutusvastuun paremmalle veistäjälle Pastikselle. Lopputulos oli minusta upea ja sankarikin oli tyytyväinen. Maku oli myös onnistunut, samoin kosteutus. Vieraaksi kutsutut naapuritkin kiittelivät kakun onnistuneisuutta. Kaikki hyvin siis!

Pohja tehtiin Kinuskikissalta opitulla sokerikakkupohjalla, nyt se vain läväytettiin leivinpaperoidulle uunipellille. Paisto tapahtui uunin alatasolla 200 asteen lämmössä.

Kypsän pohjan jäähdyttyä Pastis leikkasi ja veisteli sen yläkuvassa näkyvään muotoon. Koko kakku siis yhdestä viiden munan kääretorttupohjasta.

Väleihin laitoimme pikkupurkillisen ananasmurskaa, muussatun banaanin ja mansikkahilloa. Kostutus tapahtui ananaspurkin mehulla. Kakku kostui täytettynä jääkaapin viileydessä melkein 24 tuntia.

Kakku koristeltiin muutamaa tuntia ennen tarjoilua. Pastis laittoi kerman sekaan nestemäistä, kaupasta ostettavaa elintarvikeväriä ja vatkasi vaahdon kuohkeaksi maustaen sokerilla ja vaniljasokerilla. Punainen ja keltainen siis omissa kulhoissaan ;). Auton silmät on leikattu lakusta, keskusta nompparelliä ja renkaat edellisenä päivänä leivinpaperille ympyrän muotoon lusikoitua sulatettua suklaata jähmettyneenä. Dominokeksitkään eivät olisi olleet renkaina huonot.

Synttärisankari heilui kakunteossa ahkerasti auttamassa, välillä vähän turhankin innokkaasti. Tyttäremme huuteli taas joka välissä: "Taa maittaa!".

(Mitään suurempia kinkereitä emme nyt järjestäneet, sillä lapsemmehan viettivät taannoin yhteisjuhlia dinoteemalla.)

6 kommenttia:

 1. Hyvät ohjeet näkyy poika antaneen kakkua varten ja tuloskin on hienon näköinen!

  VastaaPoista
 2. Vau! Teidän pojassannehan on ainesta :D Ja vanhemmatkin selvisivät tehtävästä hienosti :)
  Silloin kun minä olin pieni, osasi yhden naapurintytön äiti tehdä junakakun, mitä me kunnioitimme suuresti - muut äidit tekivät tavallisia kakkuja. Kerran vaadin omaa äitiäni tekemään lentokonekakun, ja kyllä siitä jonkinlainen (heh, valkoinen) taisi syntyäkin. Kovasti ovat synttärikakut sittemmin muuttuneet, ainakin kakkublogimaailman mukaan ;)

  VastaaPoista
 3. uau! Kakku on tosi ihanaa! :) and yes.. shouldn´t show kakkublogeja kenellekään(including me) XD

  The result is very good! Too bad I don´t have a boy.... maybe I should be making one to hubby! :P

  My adventures with diferent shapes of cakes are not so nice either...it is because i dont like to use sokerimassa for a "smooth" surface.. Last time was chocolate ganache in three colours for a Mushroom cake to my youngest daughter ^_^
  (I have it in flickr.. but it is too ugly to show ;)

  VastaaPoista
 4. Yaelian: ohjeet olivat minustkin hyvät, eivätkä jättäneet hirmusti arvailujen varaa.

  pinea: mekin teimme poitsulle kaksi vuotta sitten kakuksi jäätelöjunan ihan litran jätskeistä, jotka yhdistimme lakuilla toisiinsa. veturin ohjaamona oli pal jätskiä. poika oli aivan ihastunut. onneksi joskus simppelikin kelpaa :D.

  olisi kyllä mielenkiintoista tietää, ovatko synttärikakut yleisemmin muuttuneet tuollaisiksi upeiksi joita kakkublogeissa näkyy. minäkään en lapsuudesta muista kuin niitä tavallisia, mutta oi niin herkullisia synttärikakkuja!

  karaimame: no ei pitäisi näyttää minullekaan kun tulee valtava alemmuuskompleksi.

  kolmivärisyys sopii mainiosti sieneen. ei sinulta ainakaan kunnianhimoa puutu kakkujen suhteen, mulle olisi homma hyytynyt jo ajatuksen tasolle.

  VastaaPoista
 5. Teillä on selkeästi tuleva kondiittori kotona. :D

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin