perjantai 5. kesäkuuta 2009

Polkkiksen naurikset ja mikä meille ei maistu

Heti selvennys otsikkoon. Naurikset ovat loistavan makuisia. Olen vain luvannut Punaisen keittiön Dealle jo aikaa sitten vastata hänen maistumattomuus-haasteeseensa ja pikkuhiljaa rupesi hävettämään aikaansaamattomuuteni. Toiseksi halusin saada hommaan positiivista kaikuakin, siksi mahtiresepti alkuun, näinikkääst:

Polkkis loihti ilmoille ihan hetki sitten tämän ihanan, meille erilaisen lisäkkeen. Oli ai-van loistavaa! Voisin kuvitella "kukan" keskelle helposti mediumiksi paistetun lehmän sisäfileen. Voisitko sinä? Kasvisruokailijoiden vaihtoehto voisi olla hyvin marinoitu tofu, tai joku muu, mikä? Tässä Polkkapossun naurisohje melkein kopsattuna, jotta jää itsellekin muistiin:

Rakuunainen hunajanauris

hunajanaurista
voita
ranskankermaa
sinappia
suolaa
rakuunaa

Kuori nauris, leikkaa se kiekoiksi, puolita kiekot ja paista voissa pannulla vajaa kymmenen minuuttia. Lisää ranskankermaa muutama ruokalusikallinen ja anna sen kevyesti sulaa. Mausta pienellä lurauksella kotisinappia ja hyppysellisellä suolaa. Lisää kevyellä kädellä kuivattua rakuunaa.

Ja sitten siihen valittamisosuuteen, lyhyesti.
Meille maistuu aika hyvin kaikki ja se mikä maistuu, menee alas usein runsaissa mitoin. Muutamia omia -sanotaan se nyt suoraan- inhokkiruokia kuitenkin on:

Pastiksella kesäkeitto (jota hän kuitenkin aikoo maistaa) ja kukkakaali (joka juustoon upotettuna kyllä menee).

Hyppysellisellä kermavaahto ja pinaattikeitto. Myös puurot saavat suurta epätykkäystä osakseen.

Lapset eivät tykkää milloin mistäkin. Jonain päivänä jogurtti ei maistu, toisena se on sitten herkkua. Järjestelmällisesti he kieltäytyvät ainakin munakoisosta ja sipulista.

Lähetän tykkäämättömyyshaasteen edelleen Ylimuulin, Välispiikin ja Nellen suuntaan. Olisin utelias kuulemaan mistä noin monipuolisen ruokavalion omaavat henkilöt eivät pidä.

9 kommenttia:

 1. mm toi vaikuttaakin namilta :) ... ja halvalta! Sehän sopii opiskelijalle mainiosti!

  eve

  VastaaPoista
 2. Näyttää tosi hyvältä! Mulla on lapsuudesta sellainen yök reaktio naurista kohtaan,mutta tuo annos näyttää ihan houkuttelevalta!

  VastaaPoista
 3. eve: pääsi yllättämään minutkin pehmeän makoisalla maullaan. me haarukoimme satsin makkaran kanssa napaan, mutta sopisi fiinimminkin tarjottuna.

  mietin myös että tästähän voisi alkaa Suomi-annosta. Kaveriksi ehkä poroa, punasipulihilloketta ja katajanmarjakastiketta. oi nam!

  Yaelian: suosittelen yrittämään yökkiäsi tämän avulla. hurjan hyvää! on se Polkkis melkoinen reseptinikkari.

  VastaaPoista
 4. Kiitos hasteesta, vastailen tässä kunhan kiire hieman hellittää kuristusotettaan :)

  VastaaPoista
 5. Noiiiiiiiiiin! Vastasin :-D Varmaan keksin vielä muitakin kunhan mietin :-P Kiitos haasteesta, ihanaa ku vielä joku muistaa vaik oon niin off-skenes. <3

  VastaaPoista
 6. Miten niin off? voihan sitä olla on vaikka oliskin hetken hiljempaa.

  olin tosi yllättynyt osasta sun tykkäämättömyyksiä. pinaattikeittoa en olis odottanut kuuna päivänä!

  VastaaPoista
 7. Yaelian: kauheeta kun luin kommentteja uusiks. piti kirjoittamaan tuolla ylempänä että YLITTÄMÄÄN, ei yrittämään. kirjotusvihre.

  VastaaPoista
 8. Pitkään siinä meni, mutta lopulta keksin mistä en tykkää :-)

  VastaaPoista
 9. olipas mielenkiintoinen juttu, kävin jo kurkkimassa.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin