sunnuntai 24. tammikuuta 2010

BReakfast + lUNCH = BRUNCH

Saimme lauantaina iloksemme ystäväperheen lapset yökylään. Tänään vanhempien hakiessa pikkuisiaan kotiin valmistimme koko poppoolle brunssin. Siinä oli sitten mukava vaihtaa kuulumisia syöpötellessä, sunnuntaimaisen leppoisasti.

Tarjolle laitoimme kahvin ja mehun lisäksi tuoreita hedelmiä, ananakset valmiiksi pilkottuina.
Voissa paistettuja perunoita korppujauhokuorrutuksella.

Itsetehtyjä karjalanpiirakoita - kuten rypytyksestä huomaa- ja Saloniemen Tahdonvoima kutungoudaa.
Sinihomejuusto-päärynäpiirakkaa

Kylmäsavulohta ja rosmariini"näkkäreitä".

Banaanimuffineita valkosuklaasydämellä. Luulin että lapset innostuisivat Nalle Puh- ja Tikru"muffinsseista", mutta perinteiset olivatkin kiinnostavampia.

Ystäviemme tuomia suklaakeksejä

Olin kovasti suunnitellut kaikkien lasten innostuvan karjalanpiirakoiden leipomisesta, mutta vain tyttäremme malttoi keskeyttää leikit rypyttämisen vuoksi. Kiva että edes hän! (Ja toisaalta, aikataulunkin takia oli ehkä nopsempaa näin).

12 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköiset brunssi-tarjottavat.Kiva kun pikkuisesta on apua piirakoiden tekoon:-)

    VastaaPoista
  2. Nälkähän tässä tulee, vaikka juuri samalla syön tätä lukiessa. Niin hyvältä kaikki tarjottavat näyttävät!:P Ja noista piirakoista sain sysäyksen innostusta tehdä niitä lähi aikoina (jos aika vain antaa myöden) itsekin. Pitkään sekin ollut suunnitteilla, muttei vain ole tullut tehtyä. Nykyään saa kyllä kaupasta tosi hyviä valmiinakin, mutta omatekoiset on kuitenkin aina omatekoisia.:)

    VastaaPoista
  3. Ehkä lapset eivät halunneet syödä kavereitaan (Puhia ja Tikrua)? Hieman kuin joillekin poron syöminen, jos se sitten olisi Petteri eikä tulisi enää lahjoja..

    Brunssit on aivan ihania, varsinkin jos on kaikkea itsetehtyä ihanaa niin kuin teillä. Teillä syödään aina kaikkea makoisaa. Koskas kutsutte kylään? (vink vink) ;)

    VastaaPoista
  4. Yaelian: tytöstä oli oikeasti jo apua. ja nyt hän jaksoikin yllättävän kauan pikku essussaaan :).

    kmsu: ei ole itsetehtyjä voittanutta (vaikka ihan oikeaoppisia eivät olisikaan, edes muodoltaan). oikein makoisia kumminnii!

    Rauna: ehkä. tai sitten oli taas joku outo päivä ;). tai sitten ottivat vaarin kun sanoin että minimuffinien sydämeksi on piilotettu valkosuklaan pala :).

    brunssit on ihania, samaa mieltä. meillä vaan jäi pari ruokalajia kiireen takia tekemättä, mutta oli sitä tuossakin.

    kuule tervetuloa milloin vaan. me rakastetaan kun meillä käy vieraita!

    VastaaPoista
  5. Mahatava brunssi! Minäkin osallistuin tänään yhteen sellaiseen ja se taisi mennä vähän överiksi, kun oli suolaisia ja makeita spelttilettuja, savutofu-parsakaalipiirasta, kevätkääryleitä, keksejä, salaattia, sen miljoonaa eri hedelmää ja mehua ja ja ja. Mutta brunssit ovat melkein ihanin tapa tavata ystäviä, sanon mä!

    VastaaPoista
  6. Mari: ne ovat minustakin ihana tapa tavata ystäviä. ja tehokas! sillä sitten on vielä päivää paljon jäljellä ja voi tavata vaikka lisää ystäviä :)! kyllä kuulostaa runsaalta teidän brunssinne, huh ja nam!

    VastaaPoista
  7. Voi ihanuutta! Aivan mahtava brunssi, kelpuuttaisin kaikki nuo tänne heti nyt! Terveisin eräs, joka pupeltaa tylsästi leipää myöhäisaamiaiseksi..

    VastaaPoista
  8. mutta että myöhäinen aamiainen maanantaina...ihanuutta olisi sekin! :)

    VastaaPoista
  9. Sinihomejuustopäärynäpiirakka? (laskeutuu polvilleen, tuijottaa hellyyttävillä ruskeilla silmillään ja kerjää reseptiä)

    VastaaPoista
  10. ari: resepti kaipaa vielä viilaamista. tällaisenaan sitä on turha julkaista. oli ihan ok, mutta luulen että saadaan siitä vielä parempi versio aikaan :)

    VastaaPoista
  11. Oi vitsi! Rakastan brunsseja, mutta tämä löi kyllä omani laudalta aika kirkkaasti. Huh, nälkä! Brunssi on muutenkin ihana tapa tavata ystäviä ja aloittaa päivä. Karjalanpiirakoita on pitänyt kokeilla jo pitkään, ehkä näkyvät pian omassa blogissa :)

    VastaaPoista
  12. minäkin tykkään brunsseista kovasti! varsinkin kun saa hiljalleen valmistella sitä tai mennä peräti nyyttäri- tai valmiiseen pöytään.

    olenkin muutaman kerran käynyt blogissasi kurkkimassa, jo ennen Kurpitsamoskan Marin vinkkausta ;). patongit näyttivät kovasti hyviltä!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin