sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Mahtileipää Forssasta Porin reissulla

Teimme viikonloppuna reissun Poriin tyttäremme kummien luokse. Kävimme porukalla laskemassa mäkeä Yyterin hiekkadyyneillä, jotka nyt olivat kuorruttuneet upeasti paksulla lumipeitteellä.
Paitsi liikunnallisia iloja, tämä reissu tarjosi myös rutkasti maistuvaa mahantäytettä. Vai mitä sanoisitte lounaslohikeitosta, pizzataksin kuljettamasta päivällisestä ja aikuisten alkuyöllisestä juustoherkuttelusta? Tänään päivä alkoi mahtiaamupalalla, jossa tarjolla oli mm. erilaisia leipiä, marja-banaani"salaattia", juustoja, leikkeleitä ja tuoremehua. Kotimatkalla kävimme vielä anoppilassa lounastamassa lihapullien ja metsäsienikastikkeen kera. Kaffeella tarjottiin mustikkahillolla täytettyä kääretorttua. Vatsamme kiittelivät ilosta inisten.

Menomatkalla Poriin haimme tuliaisleipää Forssan ABC:n yhteydessä toimivasta Hyvän olon mestari - leipomosta. Viemisen muodoksi halusimme sydämen, mutta tavanomaisiakin leipiä oli toki tarjolla. Ihanat tuoksut ja kääreiden lupaukset suomalaisista luomujauhoista paikanpäällä leivotuista leivistä sekä juureen leivotusta ruisleivästä saivat meidät palaamaan puljuun kotimatkalla. Mukaan lähti tänään selkeästi paahdetulta sipulilta tuoksuvaa ja maistuvaa leipää, herkkua ruisleipää pitkulaisena ja pyöreänä sekä moniviljaleipää, jossa todella on monen monituista viljaa. Ostimme myös naposteluun soveltuvia ruislastuja. Osa päätyy jäähdyttyään pakkaseen, osa syödään varmasti piakkoin. Täällä tulemme poikkeamaan toistekin, varmasti!

7 kommenttia:

 1. ihanan tunnelmallisia kuvia :) En ollut ajatellutkaan että yyterissä olisi hyvä pulkkapaikka, mutta toden totta:)

  VastaaPoista
 2. oih, tuttu leipomo. Mökillä (jokioisella) ollessa vakiovierailukohde :) Hyvää leipää siellä :) Ompa kauniit kuvat, pitäisi itsekin lähteä tuonne hankeen kuvaamaan kun kerrankin on lunta täälläkin.

  VastaaPoista
 3. Nelle: kiitos! Siellä oli jokaiselle jotakin mäkiä vauhdikkaista syöksyistä maltillisiin kumpareisiin. ja lumi vaan pöllysi!

  Risulinna: kyllä on hyvää leipää!

  meillä on otettukin ulkokuvia poikkeuksellisen paljon - luonto lumipeitteineen on nyt hurjan kaunis! kun nyt näpsit loisto-otoksia luonnosta, voit sinäkin sitten näyttää tulevaiduusen toivolle millaista silloin oli kun häntä kovasti odotettiin.

  VastaaPoista
 4. Pitääkös tämä nyt ymmärtää niin, että teillä odotellaan tulevaisuuden toivoja? :)

  VastaaPoista
 5. Totta, hyvä pointti :) Pitää räpsästä pari luonto-otosta jo ihan senkin takia että on vähän erikoisen luminen ja kylmä talvi täällä Espoossa - ehkä ne voi kiinnostaa sitten joskus tulevaisuuden toivoakin ;)

  VastaaPoista
 6. Nelle: ei kyllä! tuosta vois kyllä ymmärtää kieltämättä niin, mutta ei ei ei :).

  Risulinna: ja mikseivät kiinnostaisi :)

  VastaaPoista
 7. okei :) Lapsille tämä aika kieltämättä jää mieleen - ehkä se onkin niitä harvoja hyviä puolia kok ovaltavassa lumimäärässä: iihen voi kaivaa luolia, tunneleita ja tehdä liukumäkiä. Ihan niinkuin me lapsena maalla saimme tehdä.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin