Muutamissa blogeissa on tehty erilaisia listauksia jo elettyyn vuoteen 2009 liittyen. Koska tiirailimme noita listoja suurella mielenkiinnolla ja koska Sipulikeittiössäkin on ensimmäinen täysi vuosi bloggaamista takana, päätimme mekin lähteä listauslinjalle.
Alkuvuosihan meillä meni Venetsian makuja maistellessa. (Kumpa menisi nytkin...) Sieltä parhaiten mieleen jäivät upeat raaka-aineet ja ammattitaidolla italiaa osaamatontakin palvelevat kauppiaat. Ruokina vasikanleikerullat juustoisella kastikkeella ja niin ikään gorgonzolapitoinen endiivisalaatti pancetalla olivat upean makuisia. Kelluvan kaupungin ajalta mieleen jäi myös mustekalan perkuun opettelu ja raikas spritz-drinksu, jota on tehty kotonakin usein.Lampaanliha maistui poikkeuksellisen hyvältä koko vuoden, etenkin kareena grillattuna ja Kazakstanilaisena patana valmistettuna. Niin eilenkin kun vastaanotimme tätä vuotta.
Leivonnassa edistyttiin valtavalla harppauksella, kun täytekakun pohja saatiin onnistumaan monta kertaa peräkkäin. Popsipuut olivat hauska herkkujuttu!
Villiyrttien kerääminen sekä niiden kokkausopettelu oli mielenkiintoista, ja jatkuu varmasti jahka ensimmäiset hiirenkorvat ja pihlajanversot vain ulos pukkaavat!
Viime vuoden suurin yllättäjä lienee Luomupossun kasleri. Grillattuna se on loistavaa ruokaa vieraspöytäänkin. Luomuisen version etuna on läski, joka kuumalla grillatessa osittain sulaa lihan joukkoon mehevöittäen sen.
Alkuvuosihan meillä meni Venetsian makuja maistellessa. (Kumpa menisi nytkin...) Sieltä parhaiten mieleen jäivät upeat raaka-aineet ja ammattitaidolla italiaa osaamatontakin palvelevat kauppiaat. Ruokina vasikanleikerullat juustoisella kastikkeella ja niin ikään gorgonzolapitoinen endiivisalaatti pancetalla olivat upean makuisia. Kelluvan kaupungin ajalta mieleen jäi myös mustekalan perkuun opettelu ja raikas spritz-drinksu, jota on tehty kotonakin usein.Lampaanliha maistui poikkeuksellisen hyvältä koko vuoden, etenkin kareena grillattuna ja Kazakstanilaisena patana valmistettuna. Niin eilenkin kun vastaanotimme tätä vuotta.
Leivonnassa edistyttiin valtavalla harppauksella, kun täytekakun pohja saatiin onnistumaan monta kertaa peräkkäin. Popsipuut olivat hauska herkkujuttu!
Villiyrttien kerääminen sekä niiden kokkausopettelu oli mielenkiintoista, ja jatkuu varmasti jahka ensimmäiset hiirenkorvat ja pihlajanversot vain ulos pukkaavat!
Viime vuoden suurin yllättäjä lienee Luomupossun kasleri. Grillattuna se on loistavaa ruokaa vieraspöytäänkin. Luomuisen version etuna on läski, joka kuumalla grillatessa osittain sulaa lihan joukkoon mehevöittäen sen.
Uuden puulla lämmitettävän grillin myötä meillä kärytetään lihaa pihalla nyt myös talvella. Kaikenkaikkiaan tuo grillihankinta uuteen kotiin on ollut aivan loistava ostos kuten myös kaasulietemme!
Vuoden hauskimman ruuan tittelin vievät ehdottomasti nämä Nakkisiilit.Ulkona syödyistä ruuista päällimmäisenä mielessä siintelee Jukan Riomaggioressa haarukoima upealta tuoksuva ja maistuva anjovisspagetti, spaghetti alle acciughe fresche di Monterosso.
Ja vielä vinkiksi: ÄLKÄÄ hehkuttako julkisesti että lapsenne syövät melkein kaikkea. Tästä alkaa armoton nirsoilu, joka johtaa noloihin tilanteisiin varsinkin kyläpaikoissa, joissa voit olettaa blogianne luetun.
Lupauksena jo alkaneelle vuodelle lausun opettelevani lisää eri kalalajien kokkaamisesta. Kotiimme rahdataan myös entistä enemmän luomua ja lähiruokaa. Jukka lupaa syödä yhtä paljon kuin ennenkin.
Herkullista alkanutta vuotta kaikille lukijoillemme!
Teillä on kyllä ollut hieno ruokavuosi,jonka tuo Venetsia varmaankin kruunasi.Oikein hyvää Uutta ja herkullista vuotta 2010 teillekin!
VastaaPoistaYaelian: Minä olen kanssasi samaa mieltä. Paljon hyviä juttuja jäi tietysti listaamatta, mutta löytyväthän kaikki tuolta arkistoista :).
VastaaPoistaOikein herkullista vuotta sinullekin Yaelian! Tuliko tehtyä ruokaan liittyviä lupauksia?
Noi nakkisiilit on ihan huiput!
VastaaPoistaMulla sama lupaus kalan suhteen ja lähtötaso nolla (kalapuikkojen lämmitystä tai tonnikalapurkin avaamista ei kai lasketa) joten itseasiassa odotan jo innolla kohtaamista kalan kanssa, enää pitää päättää millä alottaisi!
Hyvä Jukka!
VastaaPoistaJytis: aloita tekemällä itse kalapuikot niinku uhkasit.
VastaaPoistaVeera: turha lupailla mitään mihin ei pysty, mutta tohon pystyn :)
Jukka, totta!! Enpä muistanut mutta niinhän mä lupasin! Huh, onneksi en oo uhonnu millään pallokalalla :)
VastaaPoistaJytis: toisaalta, pallokala olis ollu syy lähteä merta edemmäs kalaan vaikka ihanaan Tokioon ;). mut ekaks sun olis tarvinnu hommata se lupalappu et saat edes osaa ko kalaa tsukijin kalatorilta :).
VastaaPoistaJatkakaa samaan malliin, pidän erityisesti bloginne monipuolisuudesta ja tuoreista ideoista! Hyvää uutta vuotta!!
VastaaPoistaMahtava vuosi teillä on ollutkin, vuodesta 2010 vielä parempi? Terveiset Jukalle, loisto lupaus ;)
VastaaPoistaJonna: oi kiitos! tuoreet ideat tosin on katsoja silmissä - mikä on tuoretta kenellekin. mutta kiva jos jotain ideoita löytyy :).
VastaaPoistaOikein hyvää uutta vuotta teidänkin perheelle!
Krisu: totta maar! enemmän lammasta ;). Jukka kuittaa naurahtaen :).
Teillä on toden totta ollut upea ruokavuosi - eikä alkaneelta vuodelta varmaan voi odottaa yhtään vähempää :) Jukan lupaus on kyllä kerrassaan mainio! Onnellista uutta vuotta teidän poppoolle!
VastaaPoistaSanna: niin on! ans kattoo nyt mitä tuleman pitää sillä kokkailuaika vähenee ratkaisevasti :(. parhaamme silti teemme, ihan oman nautiskelunkin takia!
VastaaPoistaOikein onnellista kuluvaa vuotta sinnekin Sanna!
Hyvää uutta vuotta! Löysin hienon bloginne tänään ja jään mielenkiinnolla seuraamaan!
VastaaPoistaKatilein: ompa kiva että löysit. Jää ihmeessä seuraamaan :)!
VastaaPoistaOikein hyvää uutta vuotta sinne Raumallekin!