torstai 29. heinäkuuta 2010

Auton kylki vei nautatilalle

Ajat sitten, talvella, Jukka näki matkalla töihin auton kyljessä mainoksen "Jukan kotiliha". Googlettaminen selvensi tekstin viittaavan nautatilaan, joka oli vielä luomusellainen. Nyt kesälomallamme, kun olimme palaamassa Köyliön mummulasta, piipahdimme tilalla ensimmäistä kertaa. Maatila poikkesi vain viisi kilometriä kakkostieltä, jota pitkin kuitenkin ajaa hurruuttelimme.

Ennen vierailua varmistimme toki puhelinsoitolla, että tilalla olisi joku ja että myytävääkin riittäisi. Saimme täsmälliset ajo-ohjeetkin, koska navigaattorit ohjaavat kuulemma välillä pieleen. Mukava isäntä möi meille valmiiksi raakakypsytettyä, hyvin mureaa sisäpaistia ja entrecote:ta vakuumipakkauksissaan. Molempia on nyt kokattu ja liha hyväksi todettu.
Sisäpaisti oli aikamoinen möhkäle, inan vajaa 5,3 kiloinen. Liha oli tiivistä ja kauniin väristä. Jukka leikkasi paistin muutamaan reippaan kilon kokoiseen kimpaleeseen ja loput ohuiksi leikepihveiksi. Valtaosa pantiin pakkaseen, mutta yhdet leikkeet Jukka valmisti meille lounaaksi.

Grillimausteen Jukka sekoittaa itse, mutta siitä enemmän joku toinen kerta.

JUKAN SISÄPAISTILEIKE LUOMUNAUDASTA

Leikkaa pihvi noin sentin vahvuiseksi.
Nuiji lihanuijalla (tai sen puutteessa perunanuijalla :) pihvi vielä ohuemmaksi.
Paista voi-öljy seoksessa kuumalla pannulla.
Mausta grillimausteella.

Leikkeet tarjotiin meillä uunilohkoperunoiden, säilykeananaksen ja kermakastikkeen kera. Nuo salaatinlehdet nyt ovat lähinnä kuvausrekvisiittaa.

2 kommenttia:

  1. Minkä hintaiseksi tuollainen luomu möhkäle tuli? :)

    VastaaPoista
  2. kaksi entteriä ja sisäpaisti olivat yhteensä 150 euroa. entterit olivat ainakin 2,5 kiloisia kummatkin.

    kannattaa kysellä tarkempia hintoja suoraan tilalta.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin