torstai 8. heinäkuuta 2010

Pizza grilliin kivelle

Tämä pizzakivigrillaus on muhitellut ideana jo jonkin aikaa Jukan ohimon takana. Noin viikko sitten idea pääsi viimein toteutuksen tasolle ja onneksi niin! Grillissä lämmennyt pizza oli ihanan rapsakkaa, aika liki leivinuunipizzan makuista!
Jukka siis lämmitti "nuotio"grilliämme kuumentaen samalla ritilän yllä normaalisti uuniin lykättävää pizzakiveä. Sitten mies leipoi pizzapohjat , ja täytti ne leivinpaperin päällä. Hivutustekniikkaa hyväksikäyttäen pizzat saatiin kiven ylle paistumaan.
Sitten vain ennenkin hyödynnetty wokkipannun kansi ylle.
Parin minuutin kuluttua kivellä paistunut pizza on valmis nautittavaksi, kunhan ylle laittaa vielä hyvin sinappisenmakuiset villirucolan lehdet omasta ryytimaasta.

Pizzaa on tehty meillä myös kaasugrillissä, täällä selostus siitä.

4 kommenttia:

 1. Ai ai miten kuulostaa hyvältä! Kiva idea käyttää tuohon wokin kupua:-)

  VastaaPoista
 2. wokkipannu on jo aikaa sitten kuopattu, mutta kansi oli jostain syystä silti jäänyt pyörimään kaappiin. onneksi, sillä nyt sille löytyi käyttöä!

  VastaaPoista
 3. Meillä oli muuten sama juttu, wokkipannu oli heitetty menemään (ei sopinut tavalliselle hellalle), mutta kupu oli koko ajan käytössä! Nyt sen sijaan on pannu, muttei kupua... ;)
  Pizzan näyttää herkulliselta, tuommoinen kivi lienee aika toimiva.

  VastaaPoista
 4. Kivi on kyllä aika toimiva, mutta ei oikein kuumene kunnolla uunissa. Tai ainakaan toivomamme kuumaksi. Grillissä kuumeni.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin