tiistai 13. heinäkuuta 2010

Kun menee hermot, käytä morttelia

Kuivannut leipä kuivatetaan meillä huoneenlämmössä ihan korpuksi ja siitä tehdään korppujauhoa. Ennen raastoin kuivia leivänkannikoita kertarykäyksellä otsa hiessä ja rystyset verillä kiroten homman vaivalloisuutta....

KUNNES

...paikalle ratsasti taas uljas ritarini valkealla ratsullaan ja kysyi miksen tee hommaa morttelilla mötkien. Jaa-a. Eipä ollut tullut mieleenikään.
Nyt sujuu leipien pikkupikku murusiksi saattaminen huomattavasti joutuisammin ja vähemmällä kivulla. Imuri tosin on syytä ottaa esille homman loputtua.

6 kommenttia:

 1. Mä olen käyttänyt blenderiä ja bamixia :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on kanssa tuollainen iso kivinen mortteli käytössä ja korppujauho tulee sillä tosiaan vaivattomasti. Muutenkin tykkään siitä esineenä, kun se on suunnilleen ikuinen eikä tarvitse varoa käyttöä.

  VastaaPoista
 3. Meillä kuivan leivän jauhaminen morttelilla on Pojan hommia. :)

  VastaaPoista
 4. Nelle: tuotakin vois koittaa. siinä varmaan säästyisi imuroinniltakin ? meidän sauvasekoitin on vaan ihan huono...

  Chez: mä kanssa arvelen että tuo on ikuinen! hyvänkokoinenkin on, kun joskus ovat niin piiperöitä että tuumailen mahtuuko niissä tosissaan tekemään mitään.

  Ketturouva: loistavaa! mäkin valjastan seuraavaksi muksut hommiin!

  VastaaPoista
 5. Mullaki on nyt känttyä kuivamassa - taitaa poika päästä sit täälläki hommiin. Meillä ei tosin oo noin hienoa morttelia, mutta valurautainen löytyy, eiköhän silläki mee leipä muruiks! :)

  VastaaPoista
 6. Anzku: eiköhän! En minä tiedä onko tuo nyt mortteli mikään hieno, Vii Voanista ostettu 25 eurolla, mutta tosi toimiva, tukeva ja riittävän suuri se on. Ja se lienee tärkein.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin