torstai 18. marraskuuta 2010

Suolaiset suklaa-toffeepalat

Kun löysin nämä suolakiteillä silatut toffee-suklaapalat baking =love-blogista, minulle tuli pakonomainen tarve tehdä niitä. Sen kummemmin tai pidempään tätä on turha selittää. Pakko.

Valitettavasti käyttämäni tumma suklaa olikin kaupasta kotiinpäästyä muuttunut alle 60 %:ksi. Seuraavalla kerralla tarkistan kaakaoprosentin tarkemmin. Sormisuola oli sentään erinomaista, muulla lienee turha yrittääkään.

Ohje oli helppo, raaka-aineet helposti löytyviä ja lopputulos makoisaa. Näitä teen varmasti lahjaksikin.

Vaikka ohje on kuukauden ruokahaasteeseen "suolaista ja makeaa" melko mielikuvitukseton, haluamme silti osallistua tällä reseptillä. Lopputulos kun oli maukas!

SUOLAHIPPUISET SUKLAATOFFEEKEKSIT

240g suolaista voita kuutioina
220g ruskeaa sokeria, meillä punajuurisokeria
1 tl vaniljaa (meillä vaniljasokeria)
300g tummaa suklaata hippuina tai raastettuna
3/4 rkl  sormisuolaa
vajaa 100 g voileipäkeksejä

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Laita suorakaiteen muotoiseen piirakkavuokaan leivinpaperi ja astettele siihen päälle niin paljon voileipäkeksejä kuin mahtuu. Puolitin osan kekseistä, jotta sain alustasta tiiviimmän.

Sulata voi ja sokeri kattilassa keskilämmöllä sekoittaen. Kun seos alkaa kuplia, lopeta sekoittelu. Anna seoksen kuplia kunnolla (alkuperäisestä reseptistä voit katsoa hyvän kuvan miten lujaa) 3 minuuttia. Ota pois levyltä ja lisää vanilja(sokeri). Kaada syntynyt toffee keksien päälle ja laita uuniin 5-6 minuutiksi.

Ota piirakkavuoka uunista ja ripota päälle tasaisesti suklaamurut tai -raaste. Suklaa sulaa kuumalle pinnalle. Voit vielä tasoitella pintaa jos haluat, minä en halunnut.

Murustele suolakiteitä kädessäsi ja ripsi suklaan ylle.

Anna kokonaisuuden jäähtyä huoneenlämmössä pari tuntia tai enemmän. Nosta jähmettynyt levy pois vuuasta ja paloittele terävällä veitsellä. Minulla jotkin "karkit" murtuivat tai kerrokset irtaantuivat toisistaan, mutta väliäkös tuolla kun kyse oli vain muutamasta. Ne olivat niitä leipurin "ups!"-napsimispaloja.

Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

11 kommenttia:

  1. Mmmm,suklaata ja toffeeta,mikä ihanuus!

    VastaaPoista
  2. Kävisiköhän tuohon pistaasit pinnalle? Kuulostaa ohje jo muutenkin niin kuolaannuttavalta:)

    VastaaPoista
  3. Yaelian: alkuperäisessä ohjeessa puhuttiin vähän kuin Daimista, mutta koska ainakain meillä jäi kauas niistä, en sitä hehkuttanut. Minusta Daimissa ihanaa on se toffeekerroksen kovuus, tässä se on pehmeä ainakin huoneenlömpäisenä.

    Uusano: Mikä jottei kävis! Itsekkin mietin jotain pähkinöitä suolan lisäksi tai miksei suolapähkinöitäkin. Kuolaannuttava ja kaloriinnuttava :)

    VastaaPoista
  4. Näyttää ja kuulostaa kyllä ihanalta!

    VastaaPoista
  5. on! ja luulen kuule että kun teen seuraavan satsin oikeasti tunnasta suklaasta, homma nousee vielä entisestään! :)

    VastaaPoista
  6. höhöö, innostuin tästä heti ku kuvan näin. Mutta koska oon aika alottelija kaiken kokkauksen kanssa, niin meni näinkin helppo homma reisille... :D

    Mul oli liian pieni vuoka ni tuli järkyttävän paksuja paloja ja jäi ihan pehmeiks ja ällöiks XD Mut ens kerralla vähän laajemmalle alueelle niin hyvä tulee!

    VastaaPoista
  7. kiva Tepe että innostuit. aina ei onnistu, mutta kehotan tekemään toiseen kertaan.

    Me sössittiin eilen valmis hamppisämpylöisen ja valmis jauhelihapihvien kera. siitä enemmän myöhemmin...että joskus voikin "onnistua" ;)

    VastaaPoista
  8. Hei! Tämän ohjeen löydin juuri ja ajattelin testata. Osaatko kertoa, kuinka kauan tämä säilyy?

    VastaaPoista
  9. En yhtään osaa sanoa. Meillä on syöty ihan hetkessä :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin