tiistai 17. toukokuuta 2011

Riika 1/2

mainio jäätelöannos

Männä viikonloppu kului meidän perheellämme Riikassa. Pieni irtiotto arjesta oli oikein paikallaan tässä vaiheessa kevättä. Tavoitteena sakillamme oli nauttia yhdessäolosta ja se tapahtui. Emme pahemmin tutustuneet nähtävyyksiin, vaan tallailimme pitkin katuja pysähtyen silloin tällöin juomalle tai syömälle.
possun niskaa
Vanhassa kaupungissa oli monta aukiota, joiden terassit kylpivät lämmittävässä kevätauringossa. Valon keskelle oli huojentavaa istua nauttimaan, kiireettömästi.
Yksi ennakkoon suunnitelluista vierailupaikoista oli kauppahalli. Riga Central Market on oikeastaan kokoelma ilmalaivahalleja, jotka on 1920-luvulla siirretty kaupungin keskustaan, vain parin korttelin päähän vanhasta kaupungista. Paikka oli todella mielenkiintoinen!
lihatiskiä
Puolikkaat possut matkaavat kärryille...
...joiden kyydillä ruhot kärrätään myyntipaikoille paloittelua varten. Lihakirveet paukkasivat ja sahat rahisivat luita vasten. Tarjolla oli lihojen lisäksi myös sisäelimiä.
Ulkonakin myytiin hedelmiä, vihanneksia, kukkia, krääsää... Me ostimme herkuteltavaksi mansikoita.

dynaaminen juustomyyjä
lisää juustotiskiä
 Ruokapöydän komistus voi olla myös kimppu kaloja ;).
Riika oli yhtäaikaa kaunis ja rujo, uusi ja vanha. Mielenkiintoinen.

3 kommenttia:

 1. Kiva nähdä Rigasta kuvia.En ole koskaan tuolla käynyt,mutta veljeni on,useinkin ,ja kehunut.

  VastaaPoista
 2. Riian kauppahalli on kyllä kiehtova paikka! En ole suuri hapankaalin ystävä, mutta sieltä ostettu hapankaali(kin) oli uskomattoman hyvää.

  VastaaPoista
 3. Yaelian: Onko veljelläsi jotain erityissuosituksia? Olisi mukava kuulla jos joskus toiste menee.

  pinea: Voi kun kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa! Mitä kuuluu?

  Harva kauppahalli tosin ei ole mielenkiintoinen. Tuolla tietysti historia ja aikanaan hyvin edistyksellinen halli luovat oman erikoisuutensa.

  Lihanhakkaajamiehet eivät olleet kovin hyvillään kuvaamisestamme, vaikka erillisiä kieltojakaan emme missään nähneet. Räpsimisen jälkeen murhaavia katseita kylläkin ;).

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin