perjantai 20. toukokuuta 2011

Tienasimme 70 euroa syömällä pullaa

Olinpa minäkin monien blogien raportoimassa, Akvamariini Portel Novellin- järjestämässä tilaisuudessa. Häppeningistä on kirjoitettu niin monipuolisesti jo Siskoilla, Liemessä ja Jokiksessa tuplastikin, että mitäpä sitä kertaamaan. Noista kirjoituksista voitte bongata sellaisia juttuja kuin Vatajan esikypsennetyt ribsit ja Pyrexin (yhden hengen talouden) pikkuvuuat.

Minulle parasta antia oli Master of Wine-tittelin saavuttaneen Tuomas Meriluodon lyhyehkö esitelmä luomuviineistä ja viinien ympäristövastuullisuudesta. Hän kertoi konkreettisena esimerkkinä vaikkapa sen, että myrkyttämisen sijasta viinien kukkia aiemmin kiusanneet ötökät on nyt ohjattu viiniköynnösten keskellä kasvaviin kukkiin. Tuomas Meriluoto kertoi myös hyvänä vinkkinä, että luomuviinejä juodaan puhtauden takia, mutta niiden ekologisuus (esim. hiilijalanjälki) voi olla silti suuri. Viinien pakkaukseen kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota halutessaan olla ekologinen: on vissi ero painon puolesta siinä ostaako "pussukkaviinin" vai pullon.

Tapahtumien ja tuotteiden kertaamisen sijaan haluan antaa vinkin, joka riemastutti kovasti perhettämme. Pågenin vaniljaisten puustien uutuuspussista löytyi alennuslippu tulevana kesänä Tanskan Legolandiaan. Ja sinnehän me olimme jo valmiiksi suuntaamassa lomalla koko perhe! Alennus oli niinkin huomattava kuin lapsi ilmaiseksi maksavan aikuisen seurassa, joten alennus tietää noin 70 euroa selvää rahaa meille. Lapset myös pitivät hurjasti pienistä puusteista, joskin minusta tuntuu jotenkin hassulta roudata korvapuusteja Ruotsista asti.

Arvatkaapa mihin tuo säästöraha päätettiin käyttää? Ja jatkokysymyksenä: ravintolasuosituksia Köpikseen?  Onko jollain kokemuksia relæ ravintolasta? 

12 kommenttia:

 1. Köpikseen en aikoihin ole ehtinyt, joten siitä en osaa sanoa mitään. Mutta Legoland on huippu! Käytiin siellä viime kesänä ja olin todella positiivisesti yllättynyt. Ne legokaupungit on niin hienoja, että aikuinenkin katselee niitä ihan innoissaan (ainakin tälläinen insinööri-nörtti :) Ja lämpimänä päivänä ne vesipuistojutut on tosi kivoja. Tai no, ei edes tarvitse olla niin kauhean lämmin, 7v jaksoi silti läträtä...
  Ainoa miinus oli heinäkuun ruuhkat, huvipuistolaitteisiin oli tosi pitkät jonot.
  Lippuluukun megajonot meinasivat alussa vähän lannistaa, mutta itse puistoon mahtui kyllä tosi hyvin, joten viihdyttiin vaikka ei kovin moneen huvipuistolaitteeseen mentykään jonojen vuoksi.

  VastaaPoista
 2. Meillä on kanssa Kööpenhamina ensi kesän yksi matkavaihtoehto. On kuulemma pohjolan ruokapääkaupunki tätä nykyä, mutta en tiedä siitä vielä muuta kuin Noman, ja sekin oli buukattu täyteen koko heinäkuun. Ravintolasuositukset kiinnostaisivat kanssa kovasti.

  VastaaPoista
 3. Kun oltiin pieniä ja mentiin matkailemaan Köpikseen, äiti ja isi lupasivat että vaikkei tällä kerralla mennäkään Legolandiin niin ens kerralla sitten. Ne huijas mua (meitä?) koska vieläkään en ole käynyt siellä uudestaan.

  Puustit oli ällöjä! (Vaikka tietysti söin ne kaikki, daa.)

  Terveisin,

  Traumatisoitunut lapsi

  VastaaPoista
 4. emma: Me on Jukan kanssa oltu kaksistaan Legolandiassa joskus 7 vuotta sitten. Oli kyllä ihan huippupaikka. Olemme varmoja että ainakin poitsumme on innoissaan.

  AV: Optiossa oli tuossa hetki sitten viiden ravintolan listaus Köpiksestä. Kaikki näyttivät tosi kiinnostavilta! Voin laittaa ne tähän jos haluat (jos ko lehti ei sinulle tule), niin voit käydä kurkkimassa. Juuri nyt en ole kotona, joten en pysty. Tuo postauksessa mainittu ravintola mainittiin kakkosvaihtoehdoksi, jos Nomaan ei pääse. Omistajina oli muistaakseni Noman keittiössä kouliintuneita miehiä.

  Traumatisoitunut Anni: Köpiksessä on luvattu viedä lapset Tivoliin. Kai te ainakin sinne pääsitte?! Se on ihana ja yltiöromanttinen paikka. On Jukan kanssa käyty siellä kesällä ja talvella ja tykätään paikasta kovasti!

  VastaaPoista
 5. ja kappas, heiluin täällä taas Jukan tunnuksilla :) Merituuli

  VastaaPoista
 6. Googlaamalla löysin Option artikkelin vuodelta 2007. Siinä suositeltiin seuraavia paikkoja:

  Pierre Andre
  Kong Hans Kaelder
  Formel B
  Era Ora
  Søllerød Kro
  PaulEnsemble
  MR
  Paustian
  Noma
  Premisse

  Yritän löytää sen Option uudemman Kööpenhamina-artikkelin tänään kirjastosta, mutta jos viitsit listata ne ravintolat tänne sitten kun ehdit, niin ois ihan tosi jees.

  Aamiaisella Cocon kanssa Helena Petäistö suosittelee seuraavia paikkoja:

  Divan 2 (keskellä Tivolia)
  Hurtigkarl's
  Kanalen
  Krogs
  Nouvelle
  Leonare Christine
  Gilleleje
  Kongens Have
  Queen Victoria
  Kong Kursen
  Nyhavns Faegekro
  Havfruen
  Vingården
  Alsace
  La Vecchia Signora
  Al Mercante
  Vita
  Pavillonen

  Alkaa siinä olemaan listaa tutkittavaksi :)

  VastaaPoista
 7. Onpa kerrassaan mukava tapa tienata rahaa:))

  Me kävimme Legolandissa ensimmäistä kertaa, kun poikaset olivat 2- ja 4-vuotiaat, kahden päivän lippu oli kyllä hyvä juttu. Toisena päivänä ei tarvi jonottaa lippukassalla sitten ollenkaan. Ja mikä parasta, omien eväitten syömistä ei mitenkään karsasteta, vaan sitä varten on hyviä piknikpöytiäkin vaikka kuinka paljon. Ja Tanskastahan löytyy hyvät eväsretkisapuskat, oikein voileipien luvatusta maasta.

  Mekin saimme jollain kerralla Lego-paketin mukana yhden ilmaislipun, sitä varjeltiin edellisestä joulusta kesään saakka kuin suurtakin aarretta:)

  VastaaPoista
 8. Ankke: Kiitos hirmuisesti listauksestasi! Optiosta (tältä keväältä, tarkempaan en monisteen perusteella pysty) Löytyi Mikko Takalan suulla suositeltuna seuraavat ravintolat otsikolla "5 varmaa Kööpenhäminassa" (saatesanat myös Takalan):

  Kodbyens fiskebar - upea kalaravintola

  Paté Paté - entinen maksamakkaratehdas, rento

  Formel B - ranskalainen keittiö kotimaisilla raaka-aineilla

  Aamanns Smorrebroddeli - uusia variaatioita klassikosta

  Relae - resuisesti trendikäs

  Campasimpukka: siitähän voisi tehdä ihan ammatin - syömisestä!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Merituuli. Kiinnostuin heti tuosta Paté Patésta. Tykkään niin maksamakkarasta. Eiköhän näistä nyt löydy hyvät ruokapaikat Kööpenhaminaan.

  VastaaPoista
 10. Tuonne Paté Paté raflaan voisi hyvinkin mennä lounaalle, sitten Tivoliin ja vähän Nyhavniin ja sitten illalla vaikka johonkin fiinimpään. Ellei päivä vie jo voimia ja lasten hermoja ;)

  VastaaPoista
 11. Pöydät on nyt varattu Fiskbaariin ja Pate Pateen! Relaeen ei päästy, muuten olisi menty sinnekin. Kiitos vielä kerran vinkeistä.

  VastaaPoista
 12. Tiedätkös, meilläkin on sisässä lounasvaraus Pate Pateen :). Jännä nähdä sitten mielipiteitä puolin ja toisin. Illalle ei tehty enää varausta, sillä vanhasta viisastuneena lapset eivät ole päivän remuamisen jälkeen enää ravintolakunnossa ;).

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin