keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Riika 2/2

Kahvilaetsintämme Latvian pääkaupungissa päättyi tähän V. Kuze-nimiseen kahvilaan, jonka suklaita maistelimme nautiskellen.
Kahvilassa on niin hieno tunnelma, että päätin ottaa ja julkaista siitä monta kuvaa.
Myös lampusta.
En edes tarkkaan osaa kertoa, mikä kahvilassa viehätti - ehkä se oli tarjoilijattaren ystävällisyys (joka ei ollut mikään itsestäänselvyys tuossa kaupungissa), sisustuksen kaunis pysähtyneisyys tai taustalla soinut musiikki.
Viereisessä osoitteessa oli hyvin erityyppinen, silti omalla hennon raikkaalla tyylillään valloittava ranskalainen kahvila, josta ostimme aamupalacroissantit.
Kuten Pariisissa viime kesänä, myös Riikassa tuli havaittua kaikenmoista rakkausjuttua.
Tämän kuvan kirjoituksen taituroimiseen voisi keksiä helposti monta romanttista tarinaa, sillä vastarannalla oli useita ikkunoita, johon tämä teksti näkyi selkeästi.
Seineä ylittävä silta Ponts des Arts rakkaudentunnustuslukkoineen on mahtanut olla innoittamassa tätä pientä siltaa Bastejkalns-puistossa. Olisin ollut yltiöotettu jos mieheni olisi tiennyt teetättää lukon nimillämme ja olisimme iskeneet sen sillankaiteeseen kiinni... 

Mitään superhyvää ruokaa emme Riikan keikalla saaneet, mutta ihan hyvää monesti. Vierailtuamme Riikan kauppahallissa otimme sillanpielestä ratikan numero 7 ja kolkuttelimme hetken matkaa Lido keskukseen. Ravintolassa oli kolme eri tasoa: kellarissa baari, keskikerroksessa perussettiä ja yläkerroksessa kuulemma fiinimpää ruokaa. Kaikki kerrokset toimivat kokoamisperiatteella eli etenet tarjottimen kanssa pitkin "linjastoa" kooten itse monista vaihtoehdoista itsellesi sopivan setin. Lapset varsinkin olivat innoissaan kun saivat päättää juuri eikä melkein mitä syövät. keskikerroksesta kootut lautaset maistuivat kaikille: kanaa pekonissa, leivitettyä possua, raastetta, kanavartaita, paistettuja kasviksia ja ranskiksia.

Paikan juomat keräsivät myös perheeltämme plussaa: olut oli pantu paikanpäällä ja lasten mansikkamehun joukossa oli myös mansikanmollukoita.
Ravintolakeskus oli sisustukseltaan hauska, ja ulkoterassit auringolla sekä kukkivilla puilla silattuna mukavia istua.

Lapsia varten keskuksessa oli myös pienimuotoinen huvipuisto, jossa esiintyi nyt pellekin.
Kaupasta ostimme muutaman viini- ja kuohuviinipullon. Juustotiskillä mietiskellessäni kysyin paikalliselta nuorehkolta parilta, mitä he suosittelisivat latvialaisista juustoista. Mies kertoi kuvassa näkyvän juuston olevan "ikäänkuin kansallisjuusto, jota syödään juhannuksen (midsummer) oluen kanssa". Ostimme yhden kiekon hotelli-iltapalalle nautittavaksi. Oranssi pinta oli aika grillimaustemainen ja tahrasi todella tehokkaasti paikkoja. Ihan ok juusto.

Ulkomailla kauppoja kiertäessä tulee huomioitua myös monesti aika mielikuviteukselliset sipsihyllyt: nyt ostimme hotelliraksuiksi metsäsienimaustettuja, oikein hyviä sipsukoita.
Riikassa ja sen ympäristössä jäi vielä paljon nähtävää. Laitankin tähän pienen listan (itseäkin varten) mielenkiintoisen oloisista, ei-koetuista paikoista:
 • Jurmala  ja siellä etenkin ravintolat Villa Joma , Orients-Jura ja Aquarius
 • Luomutila Kalna Burini, jota Otavan karttaopas kuvailee näin: Imants Freidenfelds kasvattaa luomutilallaan hellästi kaneja , kanoja ja lääkekasveja.---Maatilavierailun päätteeksi voi nauttia erinomaisen luomuaterian.

9 kommenttia:

 1. Apsara se olikin. Aivan ihana paikka. Jossain vaiheessa kävin keväisin aina työmatkalla Riiassa ja tuo oli ehdoton pysähdyshetki joka kerta.

  Jukalle tiedoksi, että Helsinkiin on tulossa Katajanokalle vastaava rakkaudensilta nyt ihan luvan kanssa (tai kaupunki ilmoitti, että jos lukkoja siltaan ilmestyy, ei niitä poisteta)...

  VastaaPoista
 2. Rauna: Vinkkisi avulla osasin hakea teehuonetta ja kuulosti kivalta. Lasten kanssa emme viitsineet paikkaan suunnata, sillä pientä riehumista saattoi olla liikenteessä eivätkä muut asiakaat ehkä olisi arvostaneet sitä.

  Jukka saanut tiedon :), mutta en tiedä menikö perille asti. Ja täytyy sanoa että se pariisilaisen sillan lukottaminen olisi paras vaihtoehto.

  VastaaPoista
 3. aika monta vuotta siitä taitaa olla kun riiassa viimeksi kävin, mutta sen muistan, että tuolla teehuoneessa tuli lokoiltua. hauska paikka, kannattaa käydä seuraavalla kerralla!

  VastaaPoista
 4. Vielä kolme kesää sitten Riian kaikissa ravintoloissa (gourmeteissakin) ja kahviloissa, joissa kävin (myös V.Kuzessa) kaikui kamala baltti- ja eurodiskohumppa, ja aika kovalla. Ihanaa, jos taustamusiikin merkitys on kasvanut noissa monessa ihanassa paikassa, joissa tunnelmaa riittää!

  VastaaPoista
 5. ellu: Yritin jo hiukan houkutella siskoja sinne tyttöjen reissulle, joten silloin varmaan.

  Mari: Nyt ei osuttu varmaan yhteenkään paikkaan jossa tuollaista olisi kuulunut. V:Kuzzen musiikki oli jotain jazzahtavaa, tunnelmallista.

  VastaaPoista
 6. Voi miten kauniita kuvia! Minä en ole Riikassa käynyt, mutta kylläpä voisin kertomustenne perusteella lisätä sen tulevien retkien listalle!

  VastaaPoista
 7. Hei!

  Kiitos linkityksestä! Nyt löysin sinunkin blogiin :)) Apsara oli ihan minun suosikkini :)

  VastaaPoista
 8. Campasimpukka: Riikaan on ainakin helppo ja nopea mennä (etelä-Suomesta). Minä tykkäsin kaupungista!

  Sofié: Minusta on kiva linkata kanssabloggajiin, varsinkin kun blogit ovat kauniita kuten sinun on :).

  VastaaPoista
 9. Riika on hurmaava kaupunki ja sen kauppahallit olivat kateutta herättävät. Ihania kuvia teillä reissusta :)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin