sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Sitruunaisen keväinen peruna-parsalaatti

Grillikausi on jo kovasti käynnissä meillä, mites teillä?

Tätä paahdettujen perunoiden salaattia on tehty pienesti varioiden jo monta kertaa, joten kai se on pläjäytettävä nettiinkin. Nyt esiteltävä resepti on aika simppeli, mutta kuka kieltää lisäämästä esimerkiksi valkosipuleja perunoiden sekaan paahtumaan tai tekemään monimutkaisemman kastikkeen? No ei kukaan! Jos saatuvilla olisi ollut isomaksaruohoa, se olisi ehdottomasti lähtenyt joukkoon. Toisaalta lisäyksiä ei tarvita, sillä peruna-parsasalaatti on jo näin todella maistuva! Hyvä lisäke esimerkiksi grillilihalle, mutta kelpaa itsekseenkin naposteltavaski.

PERUNA-PARSASALAATTI
isolle sakille lisäkkeeksi

1½ kg uusia perunoita
öljyä
merisuolaa
puntti vihreää parsaa
salaattia (meillä rucolaa, tatsoita, viinisuolaheinää, punamangoldia)
reilu tukko ruohosipulia silputtuna
reilu nippu lehtipersiljaa
sormisuolaa
oliiviöljyä
luomusitruuna

Pese perunat ja paloittele ne suupaloiksi. Laita palat uunipellille, valuta päälle öljyä, ripsi suolaa ja sekoita. Paahda 250 asteessa kunnes saavat kauniisti väriä. Meillä paloja uunitettiin reilu puoli tuntia.

Perunoiden paahtuessa käsittele parsat eli nappaa puumainen tyvi pois. Laita vettä kiehumaan kattilaan ja käytä parsoja kiehuvassa vedessä noin neljä minuuttia. Siirrä parsat heti kylmään veteen, jotta kypsyminen pysähtyy ja parsat pysyvät napakan kypsinä eivätkä lötkisty ällösti. Paloittele parsat suupaloiksi. Säästä nuput erilleen jos haluat koristella niillä salaatin.

Yhdistä perunat, parsapalat, silputtu ruohosipuli, lehtipersilja ja salaattiaineet.

Raasta luomusitruunan keltainen kuoriosa ihan pienellä terällä ja purista sitruunasta mehut. Yhdistä nämä hyvän oliisiöljyn kanssa ja sekoita perunoiden ja parsojen joukkoon. Ripsi sekaan sormisuolaa makua maistellen. Koristele halutessasi parsan kauniilla "nuppu"osilla.

3 kommenttia:

  1. Tämä salaatti menee kyllä korvan taakse.

    Ehdimme aloitella grillikautta viime viikonloppuna mökillä yksien pihvien & grillatun parsan verran. Kova tuuli ei oikein suosinut grillausta.

    Parvekegrillauksesta on viime aikoina saatu muualla sen verran huonoja kokemuksia että sen taidamme jättää edelleen väliin, ettei tosiaan tule grillattua koko parveketta... ;)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin