torstai 7. heinäkuuta 2011

Grillikanaleipä rucola-aiolilla

Grillasimme kokonaisen kanan, emmekä perheen voimin saaneet syötyä sitä kokonaan. Niinpä loput sijoitettiin leipien väliin rucolapitoisen aiolin kanssa. Lopputuloksena oli maukas leipä, johon voisi laittaa aiolia kyllä vieläkin reippaammin. Jukka innostui leipien kokoamiseen selailtuaan Louise Pickfordin kirjaa "Grilliruuat".
Samalla kun kana kypsennettiin, grillattiin myös leipiin tarvittavat paprikat.
KANAPANINI PAAHDETULLA PAPRIKALLA JA RUCOLA-AIOLILLA

2 punaista paprikaa
4 leipää tai litteää sämpylää halkaistuna
kanaa
salaattia/pinaattia/tms.

rucola-aioli
1 munankeltuainen
1 tl valkoviinietikkaa
nippu rucolaa pilkottuna
1 valkosipulinkynsi
1 ½ dl öljyä
merisuolaa
mustapippuria

Kuumenna paprikat grillissä kunnes ne ovat kauttaaltaan hiillostuneet. Paprikoiden pinta tummuu siis mustille läikille. Pane paprikat kuumina muovipussiin ja anna jäähtyä. Irrota kuoret, jotka lähtevät nyt helposti. Poista siemenet ja leikkaa malto suikaleiksi.

Tee aioli. Mittaa monitoimikoneeseen tai vatkaa sähkövatkaimella keltuainen, viinietikka sekä hieman suolaa ja pippuria. Sekoita hetki niin että seos vaahtoaa. Lisää rucola ja pilputtu valkosipuli. Kaada joukkoon vähitelle liruttaen oliiviöljy, kunnes seos sakenee. Maista ja tarkista mausteet.

Levitä aiolia leipäviipaleen päälle. Pane täytteeksi kanaa ja paprikasuikaleita sekä salaatinlehtiä. Paina toinen leipäpuolisko päälle.

Kuumenna leivät grillissä. Voit painaa leivän päälle painoksi vaikka valurautapannun, jolloin leipä raidottuu mukavasti ja pysyy paremmin koossakin.

4 kommenttia:

  1. Aih, tuota rucola-aiolia on pakko kokeilla huomenna. Rucola kasvaa niin että kohisee....kivoja reseptejä teilä täällä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tarja kommentista! Onko sinunkin rucolasi TOSI sinappista?

    VastaaPoista
  3. Onpa hyvän näköinen ohje ja ihana blogi kokonaisuutena! Mahtavia kokkailuja, joiden rinnalla omat tekoset tuntuvat aika vaatimattomilta :) Linkittelin teidät Nälkä! än.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaunis linkityksestä ja mukavista sanoistasi - lämmitti sydäntä :)!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin