lauantai 9. heinäkuuta 2011

Syö värikkäästi!

Vihannes.net sivustolla on reseptikilpailu, jonka palkintona on joka kuukausi lahjakortti Iittalan myymälään. Menkäähän kurkkimaan olisiko homma teitä varten.

Kauppapuutarhan lahjakorttimaksetun mainostuspyynnön myötä käväisin ensi kertaa heidän sivuillaan. Löysin muutaman mielenkiintoisen reseptinkin, kuten esimerkiksi yrttisen kukkaisjäätelön ja timjamimuffinit (alla kokeiltuna).

Vihannes.net-sivulla oli reseptien lisäksi myös esimerkiksi kasvisesittelyitä. Tomaatin kohdalla kehotettiin syömään vaihteeksi vaikka tiikeritomaatteja, mutta tomaattityyppien taakse klikatessani näistä ei löytynytkään tietoa. Googlettaminen onneksi pelasti ja sain selville tiikeritomaatin olevan Tigerellanakin tunnettu, raidallinen tomaattilajike. Onko joku maistanut, miten eroaa "tavallisesta"?
Tänään lasten tuhistessa päiväunia pyöräytin kivanoloiset muffinssit rantareissua varten. Muutin reseptiä kaappiemme sisällön mukaan hiukan. Koostumus lopullisissa muffinsseissa oli liian lössö ja makumaailma sekavan laimea. Timjamia saisi olla rutosti lisää jotta maistuisi. Meillä meni oman ryytimaan sitruunatimjamia kukkineen. Emme suosittele siis ainakaan omaa "tuunattua" versiotamme, joka tässä:

KESÄKURPITSAISET TIMJAMIMUFFINSSIT
12 normaalikokoista

2 munaa
0,75 dl oliiviöljyä
2,5 dl maitoa
300 g kesäkurpitsaa
1 pieni punainen paprika
3 rkl silputtua tuoretta timjamia
0,5 tl suolaa
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl vehnäleseitä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 rkl leivinjauhetta

Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja maito. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja hienonna paprika. Lisää kasvikset, timjami ja suola muna-maitoseokseen.

Sekoita keskenään jauhot, leseet, siemenet ja leivinjauhe. Lisää kuivat aineet nopeasti taikinapohjaan.

Maista taikinaa ja lisää tarvittaessa timjamia. Jaa taikina muffinipellin koloihin tai paperisiin vuokiin ja paista uunissa keskimmäisellä ritilätasolla.

Paista pienet muffinsseja uunissa noin 30 minuuttia eli kunnes pinta on kauniin ruskea ja muffinit alkavat irrota vuokien reunoilta. Anna muffinien jäähtyä hetken aikaa ja nosta tarjolle.

2 kommenttia:

  1. Kävin siellä sivustolla ja jostain syystä en saanut niitä linkkejä esille. Olen syönyt erilaisia tiikeritomaattilajikkeita,sillä niitä viljellään Israelissa.On vihertäviä raidallisia ja sitten suklaanruskeita raidallisia.Suklaanruskeat sisältävät normaalia enemmän lykopeeniä,ja siksi yleensä suosin sellaisia,jos niitä on.Ovat yleensä aika makeitakin nuo raidalliset,ainakin ne ,joita olen maistanut.

    VastaaPoista
  2. Eipä aukea nyt mullekaan ja koko sivu on ihan valkoinen. Joku häiriö ilmeisesti.

    Suklaanruskeita tiikereitä...mainiota!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin