torstai 27. kesäkuuta 2013

Chef & Sommelier kahdestaan nautiskellen

Ravintolakokemuksista pitäisi kirjoittaa heti, jotta vielä muistaisi kaiken prikuulleen. Alustuksestani varmaan arvaatkin, että tarkat muistikuvat ruuista ja juomista ovat kadonneet. Sen sijaan en ole onnistunut hävittämään mihinkään tunnetta lämpimästä, iloisesta ja herkullisesta illasta. 

Kävimme siis Jukan kanssa nautiskeluviikonloppunamme vihdoin kahdestaan Chef & Sommelierissa. Minä olen ollut ravintolassa aiemminkin, mutta Jukalle kerta oli ensimmäinen.  
Chez Jasu kirjoitti taannoin Chef & Sommelierista  hyvin. Olen Jasun kanssa täysin samaa mieltä siitä, että ravintolan hurmausvoima koostuu koko henkilökunnan innostuneisuudesta ja avoimuudesta, ja  raaka-aineiden täydellisestä hyödyntämisestä. Jasu mainitsee hurmaustekijäksi vielä alkoholittomia juovien huomioimisen tee-menulla. Teemenua en ole kokeillut, mutta arvostan kyllä sen olemassaoloa. 

Nauttimassamme yhdeksän ruokalajin menussa ei ollut lainkaan punaista lihaa, mutta me emme pitäneet tätä lainkaan miinuksena. Kalojen ja kasvisten kekseliäs käyttö ilahdutti meitä kovasti. Viinivalinnoista tykkäsimme hurjasti, niinkuin koko illasta. Kaikki oli huolellisesti valmisteltua, mutta esiteltiin kepeän rauhallisesti. Valitsimme oikean paikan nautiskelua varten! Tarkkojen muistikuvien hävittyä digikuvat onneksi olivat tallella koneen muistissa:
 keittiön tervehdys
 Purjoa ja päärynää hasselpähkinällä. Tässä annoksessa on ulkonäöllisesti mielestäni alkukesän herkkyyttä.
 Kalaa. Myös heleän vihreäksi värjättyä mätiä ja miniatyyrikurkkuja.
 Vihreää riisiä ja villikasveja. Kaunista ja raikasta. 
Kanaa ja endiiviä. Uskomattoman mehevää kanaa. 
Krassin lehdet makunautintona olivat minulle uusi juttu. Krassi sopi hurjan hyvin yhteen parsan kanssa. 
Nyt lehtiä on tullutkin syötyä kotona melkein päivittäin salaateissa ja leivän päällä. 
Päivän kalan (joka oli kolja?) rakenne sai meidät ihmetyksiin: se oli pehmeää, mutta tiivistä, hajosi haarukalla helposti mutta sisälsi silti pureskeltavaa. Kalan kanssa tarjottiin sieniä, jotka toimivat hienona makuparina eväkkään kanssa.
 Juustolautasen kohdalla olimme hiukan pettyneitä vain yhteen juustoon, joskin se oli hyvin kypsynyttä Vilhoa. Olimme vain odottaneet useampaa juustoa.
 suunraikastus 
Raparperia! Lautanen oli kauniin ja herkän makuinen. Minä en löytänyt annoksesta kallioimarretta, joka siihen kuului, mutta Jukka aisti tuon kotikeittiössämmekin tutun juuren maun. 
Iltamme päättyi annokseen suklaata ja kahvia. Olimme hurjan tyytyväisiä.

Ilta viineineen maksoi 250 euroa, josta ruokamenut 148 euroa. 

5 kommenttia:

 1. Oijoi, mä olen halunnut mennä Chef & Sommelieriin jo vaikka kuinka kauan, mutta kun täältä Turusta on niin pitkä matka Helsinkiin ;) Heinäkuuksi ilmestyi vähän ylimääräistä vapaata ja olin jo aikeissa varata pöytää, mutta ravintolahan on kiinni heinäkuun! Syksyllä sitten uusi yritys.

  Ja nuo krassin lehdet ovatkin mahtava idea! Laitoin krassin parvekkeelle kukkien syömisen toivossa, mutta se tuntuukin kasvattavan pelkkiä lehtiä. Täytynee siis ryhtyä pistelemään lehtiä poskeen :)

  VastaaPoista
 2. Minä tykkään ihan hurjasti krassinlehtien mausta - kokeile ihmeessä! Meillä on sama vika, että kukkia ei oikein näy.

  Chef & Sommelieria voin kyllä suositella lämpimästi. Vegaanimenukin ymmärtääkseni onnistuu.

  VastaaPoista
 3. Taattua C&S-laatua! Noita kuvia ei oikeastaan uskalla edes katsella, sillä ne aiheuttavat pakottavaa tarvetta lähteä paikan päälle. Nyt heti.

  VastaaPoista
 4. tämäkin on restaurants to do-listalla, mutta seuralaisesta johtuvista logistisista ongemista johtuen on ollut siellä jo tovin... onneksi näidne postausten kautta pääsee sentään fiilistelemään :-) ihanan näköistä settiä!

  VastaaPoista
 5. Kyllä se vaan on niin hurmaava paikka, tunnelmineen ja makuineen!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin