sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Torni yllätti !

 
Tornista tulee ensimmäisenä mieleen joko huikeiden näkymien Ateljee Bar tai vakoilu. Laajensimme omaa mieltämme, kun Tornin väki kutsui meidät illalliselle.

Nappasimme alakerran American baarista matkaan toiveidemme mukaiset drinksut. Minulle sekoiteltiin kesäisen kepeä drinkki mintusta, Aperolista ja persikkalikööristä - tätä testaamme kotonakin. Jukan alkoholiton drinkki sisälsi ainakin passionhedelmää ja mehua.

Kiertelimme muutamia huoneita havaiten, että ne olivat kovasti erilaisia tyyliltään.


Tässä huoneessa suihkustakin oli näkymät Helsingin kattojen ylle.                      "Love is in the hair"

Ravintolassa meille tarjottiin Chef´s Menu etukäteen valituilla viineillä.

Alkuun eteemme laskettiin tuoreella tillillä maustettua graavisiikatartaria. Siika itsessään oli ruman harmaata, mutta maultaan todella hyvää, puhdasta. Annos oli kaunistettu ja raikastettu porkkanahelmillä, porkkanapyreellä ja hienon makuisilla marinoiduille kurkuilla. 
Pääruuaksi otimme kahdesta vaihtoehdosta eri annokset. Vasikan Entrecôte oli uskomattoman pehmeää. Liha tarjottiin perunafondantin ja hienon makuisen varhaiskaalin kera. Yllätykseksi perunakakun päällä oli ohuesti rapsakoitettua kateenkorvaa. Kun kysyimme miksei tätä hienoutta mainittu menussa, tarjoilija tuumasi ettei sitä ole aina saatavilla eikä sitämyöden myöskään lautasella. Meillä kävi tuuri!
Toinen pääruokavaihtoehto oli päivän kala, joka sattui nyt olemaan kuhaa. Eväkäs oli paistettu nahkoineen juuri sopivan rapsakaksi. Kukkakaalipyre ja valkoviinikastike tukivat hienosti kalaa. 
Pala juustoa meinasi Tornissa Herkkujuustolan Vilhoa, hedelmäistä pähkinäleipää ja raparperihilloketta. Kokonaisuus oli todella hieno. Maut menivät yhteen just eikä melkein. 
Jälkiruuaksi nautimme appelsiinisavariinia ja viskijäätelöä. Mainittujen elementtien lisäksi lautaselta löytyi "hunajakennoja", jotka hurmasivat meidät täysin. Ne oli tehty jotenkin sokerilientä ja soodaa yhdistämällä. Suutuntuma oli yhtä aikaa rapsakka ja hiukan tahmainen, maussa erottui sooda, mutta pääosin hunaja. 
Jälkiruokaviini oli uusi tuttavuus ja oikein mukava sellainen. Mielestämme tämä oli paras viiniparitus koko iltana.
  
Torni yllätti meidät todella positiivisesti! Ketjuun kuuluminen harvoin on plussaa ainakaan ravintoloissa, mutta Tornissa tämä asia oli häivytetty hyvin. Meitä opastaneen Tuomaksen juttujen perusteella lukisimme ja kuulisimme mieluusti enemmän Torniakin luotsanneen kauppaneuvos Jorma Soiron elämästä ja vaikutuksesta Suomen gastronomiaan. 

Ilta meni Sokos Hotel Tornin piikkiin. 

4 kommenttia:

 1. Minä oon saanu myös Tornissa todella erinomaista ruokaa, vaikka muistankin siitä keikasta vahvimmin sen, että työmatkalaisella oli kaamea kiire lennolle ja keittiö kantoi minulle ruokaa salamatahdilla. Palvelu pelasi erinomaisesti paitsi keittiössä, myös salissa: juoksin minulle tilattuun taksiin ja kolme tarjoilijaa oli matkalla ojentamassa pankkikorttia, takkia ja laukkua :) Pikkusen meni aikataulutus pieleen. Pitäisi ottaa uusiksi, vähän nautinnollisemmalla tahdilla.

  VastaaPoista
 2. Mä niin näen silmissäni ton tilanteen...joka nauruttaa jälkeenpäin mutta kohdalla ei lainkaan.

  VastaaPoista
 3. Se Tornin Atalje Bar on alunperin suunniteltu sillai, että sinne piti voida parkeerata Zeppeliinillä, niin että matkustajat olis voineet käydä siellä kiskoo muutamat mojitot. Harmi kun se ei ole koskaan toteutunut.

  Vaikka yötä oon tuolla viettänyt, niin ravintolaa en ole koskaan testannut. Ehkä pitäisi.

  VastaaPoista
 4. Ankerias: Mikä hieno tieto - vau! Olishan se komiata parkkeerata sinne omalle ilmalaivallaan.

  Me kuulimme myös, ettei Torni koskaan ole saanut varsinaista rakennuslupaa.

  Me taas emme ole olleet Tornissa yötä, mutta harkita kyllä voisi seuraavan kerran kun sellaista kaipaamme.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin