torstai 13. kesäkuuta 2013

Savustettua kaalia ja coleslaw

Perheemme aikuisväestö on aika pöllönä coleslaw-salaattiin. Perinteisesti settiin kuuluu kaalia ja majoneesia, mutta omia variaatioita voi tehdä loputtomasti. Sekaan voi lisätä vaikkapa porkkanaa, punasipulia tai raparperia. Juuri coleslawn myötä olen oppinut syömään majoneesia, sillä uskokaa tai älkää, vielä pari vuotta sitten raavin hampurilaistenkin sisältä majoneesit pois.
 
Yleensä teemme majoneesin itse. Homma on kokonaan Jukan heiniä ja onnistuu kuulemma helposti. Nyt testasimme valmismajoneesia osana Blokiringin Hellman´s majoneesi-kampanjaan. Rakenne majoneesissa oli mukava ja se passasi hyvin kehittelemäämme yksinkertaistakin yksinkertaisempaan reseptiin eli savustetusta kaalista tehtyyn salaattiin.
 
Tuumimme että valmismajoneesillekin on paikka esimerkiksi mökkiolosuhteissa. Avaamattomana herkku säilyy todella pitkään ja avattuna viikkoja omatekoista pidempään, kunhan lykkää purkin jääkaappiin.

COLESLAW SAVUSTETUSTA KAALISTA
kahdelle lisukkeeksi

150 g kaalia
2 rkl Helmann´s Original majoneesia
(turaus sitruunamehua)

1 dl savustuspuruja

Irrota kaalista lehdet erilleen. Laita asianmukaisesti kuumenneeseen savustuslaatikkoon, jossa on noin desin verran savustuspuruja. Savusta kaaleja 2 minuuttia.

Ota kaalit pois, silppua ja lisää joukkoon majoneesi. Coleslaw voi maustua jääkaapissa useamman tunninkin, mutta savuisuuden vuoksi suosittelemme salaattikippoon kantta.

Hapokkuutta voi halutessaan lisätä vaikkapa turauttamalla sekaan sitruunamehua, mutta meillä mentiin ilman.
Nauti vaikkapa grillatun possunkyljyksen ja barbeque-kastikkeen kanssa.
 
 
 
Yhteistyössä Hellmann´s majoneesi

10 kommenttia:

 1. Ihan mainio idea tuon kaalin savustaminen! Täytyy kokeilla :)

  VastaaPoista
 2. Onpa jännä idea tuo kaalin savustus! Minun coleslaw-salaatiini on aina kuulunut porkkana,opin sen aikoinaan opiskeluajan amerikkalaiselta kämppikseltä. En käytä paljon majoneesia mutta Hellmansin majo on jo muutaman vuoden ollut ainoa valmismajoneesi mitä käytän.

  VastaaPoista
 3. Kira ja Jael: Savustamalla saa melkein mistä vaan herkkua kunhan ei kitkeröitä esim. liiallisella savustamisella.

  VastaaPoista
 4. It looks yummy!!!!! WHen i was in Helsinki all the mayo i´ve found was very different from the one we have here, it was more liquid, pale and the taste was waaaaay different! :) This Hellmans must be the same worldwide, right? :D Yummy, i love the one with olive flavour!

  VastaaPoista
 5. Onpa hauska idea! Tykkäisin varmaan, nyt pitää vaan löytää joku jonka savustuspönttöä hyödyntää... ;)

  VastaaPoista
 6. Kysyit edellisessä postauksessasi miten kiireinen olen Suomessa.Olen aika kauan tällä kertaa,kokonaisen kuukauden,ja olisi kiva taas tavata jos vaan ehdit...

  VastaaPoista
 7. Noelia: It is yammy :)! Smoker makes wonderful cabbage a bit different.
  I assume that Hellman´s is the same all over the world.

  Ano: Ystäväperhe osti alkukesästä sähkösavustimen ja ovat olleet tyytyväisiä. Meillä on sellainen laatikko jonka laitamme puilla lämpiävän grillin ritilöille.

  Jael: Voisi koittaa treffata. Meillä on myös kiireinen kesä, mutta jonkin verran olemme pääkaupunkiseudullakin. Huvittaisiko sua tulla meillä käymään vai nähdäänkö Hesassa?

  VastaaPoista
 8. Meillä vaari hoitaa pääasiassa tuon savustuspuolen. Taidan viedä hänelle seuraavalla kerralla kalan sijasta kaalin. En kyllä olisi tätäkään ikinä keksinyt! Ja vielä tuosta sähkösavustimesta, pisteet sille!

  VastaaPoista
 9. Meillä coleslaw on kesäisin ihan pakollinen lisuke grilliruoille. Varsinkin mies vaatii, että sitä on melkein joka kerta tehtävä, kun grillataan. Voisikin joku kerta kokeilla savustettua versiota, kun savustuspönttöäkin lämmitetään. Antaisi varmaan makuun kivaa vaihtelua.:)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin