sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Mustion Linna krouveineen maistuu

Moottoripyörälounastelut jatkuivat Jonnan suosituksesta Mustion Linnan mailla Linnankrouvissa.

Aloittelevana moottoripyöräreissaajana päänvaivaa aiheuttaa pukeutuminen. Nahkahousut suojineen ovat minulle välttämätön turvavaruste, mutta helteisessä säässä paikallaan istuessa niin kovin hikiset. Nyt otin sivulaukkuihin mukaan vaihtovaatteita, mutta pärjäsin lopulta varjoisassa paikassa ilman hikikarpaloita nahkapöksyt jalassa. Kypärän ja takin sentään riisuin (heh heh).  

Krouvin houkuttelevalta ruokalistalta valitsin alkupalat ohittaen päivän kalaa, joka merkitsi Jan Westerholmin kalastamaa kuhaa paistettuna.  Eniten heleän kauniissa annoksessa minua säväytti varhaiskaalista tehty vaahto. Hauska ja yllättävästi maistuva lisä oli friteerattu Inkoon puuro. En aiemmilla maistamiskerroilla ole pitänyt tuosta perunapuurosta lainkaan, mutta nyt se oli suorastaan herkkua. 

Kiitettävää Linnankrouvissa oli myös se, että 6 cl viiniä sai ihan mukisematta. En moottoripyöräillessä halua kallistaa enempää, mutta fiini ruoka ilman viiniä tuntuu taas lattealta. 

Pidän kovasti Mustion Linnankrouvissa siitä, että tuottajat on kerrottu ravintolan nettisivuilla. Näin lähi- ja luomuruoka tulee todemmaksi ja näkyvämmäksi asiaksi kuin pelkkä siitä mainitseminen. 
Jälkiruoka karamellisoitu mallasleipä, maitosuklaajäätelö ja kirsikkamelba tarjoiltiin kekseliäästi puolikkaasta pullosta. Pidin makean leivän ja kirsikan yhdistelmästä todella paljon!

Kokonaisuus maksoi 42 euroa, josta kalalautasen osuus oli 27 euroa.
 Terassimenukin näytti mielenkiintoiselta, varsinkin itsetehdyn luomupossumakkaran osalta.

Mustion Linnassa oli kesälläkin kaikessa kauneudessaan aavemaista tunnelmaa. Sitä on turha käydä selittelemään, menkää kokemaan. 

Olemme aiemmin käyneet Mustion Linnankrouvissa koko perheen voimin reilu vuosi sitten pääsiäisenä, siitä täällä. Silloin olimme liikkeellä autolla. 

6 kommenttia:

 1. Yritän juuri täälläkin houkutella miestä samaiseen paikkaan mutta lihasvoimin siirrettävällä pyörällä. Viimeksi poljettiin sinne ja majoituttiin yöksi. Aamupalakin jatkoi samaa hienoa linjaa.

  VastaaPoista
 2. Pyörällä Helsingistä - melko hullua!
  Muistan kyllä sinun jutelleen tästä reissusta. Kävittekö siinä pikkuruisessa rannassa uimassa?

  VastaaPoista
 3. Käytiin uimassa ja saatiin saunastakin oikein yksityisvuoro. Oli todella mukava reissu. Sen verran kyllä oikaistiin, että mentiin aluksi pätkä junalla, poljettiin sitten sieltä Fiskarsin kautta Mustioon.

  VastaaPoista
 4. No sentään oikaisitte, huh! Viime kesänä meillä poikkeis toki vieraita jotka olivat matkalla Helsingistä Turun saaristoon yhtälailla pyörillä.

  Fiskars on hyvä muistutus. Kun vaan kerkiäisi joka paikkaan!

  VastaaPoista
 5. huikean näköistä, täytyy painaa mieleen jos tuollapäin joskus liikkuu.

  VastaaPoista
 6. Suosittelen lämpimästi käymään!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin