sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Gin and tonic sorbetti


Kuuma! Ihana ihana helle hellii meitä edelleen! Sekös meitä nautituttaa!

Löysin kuva-arkistoistani Chez Jasun Gin and Tonic-sorbetin ja ajattelin sen passaavan erinomaisesti juuri tähän hetkeen. Olemme maistaneet sitä itsensä Jasun tekemänä ja sekoitelleet kotona itsekin. Homma hoituu ilman erikoisvälineitä. Suurina "ginitonikin" ystävinä voimme Jukan kanssa suositella tätä lämpimän viileästi!

Ohje kopiotu just eikä melkein Jasulta, sillä aion liittyä perheen seuraan laiturille hetimiten!

GIN AND TONIC SORBETTI

150 g vettä
150 g sokeria
pieni nippu minttua
70 g giniä
550 g tonicia (Schweppes)
1/2 sitruuna (kuori ja mehu)
1 lime (kuori ja mehu)
1 munanvalkuainen

Laita kattilaan sokeri, vesi ja minttu ja kuumenna hiljakseen kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä kunnolla ja nouki mintut pois.
Yhdistä kulhossa gini, tonic sekä limen ja sitruunan puristettu mehu ja pieneksi pilkottu kuori. Kaada kulhoon vielä sokeriliemi. Vatkaa pallovispilällä joukkoon valkuainen ja laita seos pakkaseen jäähtymään. Kun sorbetti on selvästi kylmää (noin jääkaappikylmää) aja seos jäätelökoneessa valmistajan ohjeen mukaan. 
Ilman jäätelökonetta homma onnistuu pitämällä kulho pakastimessa ja vatkaamalla seosta kovaa pallovispilällä parinkymmenen minuutin välein kunnes sorbetti alkaa jäätymään.

4 kommenttia:

 1. Ihana kulho! Tahdon! Sorbettiakin kyllä.

  VastaaPoista
 2. Mä himoitsin kulhoja kauan äidiltäni, kunnes yhtenä päivänä suureksi ilokseni sain ne lahjaksi. Sininen ei ole tippaakaan mun värini, mutta juuri näissä astioissa sen jostain syystä kelpuutan.

  VastaaPoista
 3. Minkä merkkinen on tuo jälkiruokakippo... Mietiskelen vaan kun äidiltäni löytyy samanlaiset mutta merkistä ei ole tietoa :)

  VastaaPoista
 4. Kulho on Grapponia-sarjaa. Sen on sunnitellut Riihimäen lasille Nanny Still.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin