lauantai 13. heinäkuuta 2013

Miten sä voit olla noin helppo?

Ja herkku. Pääsi ooh ja aah tätä syödessä. Oikeasti. 

Kokonaisuus voi näyttää vauvanmössöltä, mutta ei sitä ole. Se on karkeasti haarukalla muussattua varhaisperunaa, keitettyä kananmunaa, voita ja pihan vihreitä. Kokonaisuus sai innoituksen ravintola Gotosta, mutta ihan samanlainen se ei ole. 

Tämä helpoista helpoin kesälounas tai päivällisen lisuke tulee yltiöhelpoksi, kun keität kananmunan höyrykattilan alaosassa ja höyrytät potut saman kattilan ritiläosuudessa. 

Ulkonäöstä tuleva mielleyhtymä "mössö" ei anna oikeutta kokonaisuuden herkullisuudelle, joten nimesin setin aika tylsästi. Tuleeko mieleen arvoistaan lyhyttä nimeä?
VARHAISPERUNAA, KANANMUNAA JA VIHREITÄ
kahdelle lisukkeeksi, yhdelle lounaaksi

4 isohkoa varhaisperunaa
1 kananmuna
35 g (tai maun mukaan) voita
suolaa
mustapippuria
kourallinen silputtua ruohosipulia
isomaksaruohoa
mäkimeiramin kukkia

Keitä muna ja perunat kypsiksi. Voit myös keittää kananmunan höyrykattilan alaosassa ja höyryttää potut saman kattilan ritiläosuudessa. Kuori kananmuna ja laita kaikki lautaselle. Lisää joukkoon voita ja silputtua ruohosipulia. Muussaa kaikki yhteen karkeaksi seokseksi haarukalla. Eli älä liiskaa kaikkea tasaisen latteaksi seokseksi, vaan haarukoi vain muutaman kerran. Lisää joukkoon isomaksaruohoa ja mäkimeiramin kukkia. Nauti heti. 

11 kommenttia:

 1. Mössö kuulostaa ihan hyvältä - ne ovat monta kertaa herkkua, varsinkin jos niissä on paljon voita !

  VastaaPoista
 2. tuo kyllä kuulostaa ihanan kesäiseltä! tuohon kun kuutioisi vähän silliä mukaan niin siinähän olis yhden lautasen mössöihmeateria valmiina ihan issekseen :-)

  VastaaPoista
 3. Joo hei silliä! Tai savukalaa. Musta mössö vaan kalskahtaa turhan vähäpätöiseltä jotenkin.

  VastaaPoista
 4. Välillä ruokien nimeäminen on vaikeaa.;) Hyvät ja yhteen sopivat raaka-aineet tässä ainakin on, joten voin kuvitella, että onkin todella hyvää. Kiva, uudenlainen perunaruoka.:)

  VastaaPoista
 5. No niin on! Goton listalla tämä oli " varhaisperunaa".

  VastaaPoista
 6. Me saatiin aina ravintolakoulussa satikutia jos kutsuttiin itse tehtyjä safkoja mössöiksi vaikka kuinkakin kaikella rakkaudella. Myöskään sötkötys tai sörsseli ei kelvanneet. hmph.

  VastaaPoista
 7. Noin on tullut syötyä uusia perunoita monta kymmentä vuotta ja aina yhtä herkullista sillin kera. Tuiki tavallinen kesäruoka!

  VastaaPoista
 8. Hanna mitä nimityksiä sitten käytitte?

  Ano: Se mikä on sinulle tuiki tavallista oli meille uutta. Onneksi vielä paljon on raaka-aineita ja yhdistelmiä maistamatta! Miten maustettuja sillejä te tämän kanssa söitte?

  VastaaPoista
 9. Yksinkertainen osaa aina yllättää uudestaan ja uudestaan :). Täytyy itsekkin kokeilla.

  VastaaPoista
 10. Testattu ja oli herkullista! Yrtteinä käytimme timjamia ja oreganoa. Hyvää myös seuraavana päivänä jääkaappikylmänä. Huomenna ajattelin lisätä joukkoon rapeaa pekonia (ja ehkä kapriksia).

  VastaaPoista
 11. Ompa ilo kuulla. Peksu tai kaprikset menisi varmaan erinomaisesti!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin