lauantai 6. heinäkuuta 2013

Krassinlehti rullalle

Krassinlehtien makuun päästyäni olen käyttänyt niitä paljon lähinnä salaateissa. Nipsiessäni kukkapurkin sisältöä taas kerran silmäilin suureksi kasvaneita lehtiä ja päätin tehdä niistä kääryleitä. 
Täyte kaikessa yksinkertaisuudessaan oli graavilohta, ketunleipiä, pihatähtimöä, maksaruohoa ja porkkanasuiroja. Pari tippaa sitruunamajoneesiakaan ei olisi tehnyt pahaa. Käärö kietaistiin kiinni ruohosipulin avulla. 

Taittelin krassinlehden kääröksi tortillakuoren tapaan: ensin täyte keskelle, sitten alta reuna täytteen päälle ja sen jälkeen molemmat sivut keskelle lehteä. 

On vissi ulkonäköero siinä, kummalle puolelle lehteä täytteet asettelee.

Passaa pikkusyömisenä tai alkupalana.

15 kommenttia:

 1. Kauniita ja kesäisiä pikkunaposteltavia. Ulkoa löytyy vaikka millä mitalla kaikkea syöväksi kelpaavaa. Ihanaa aika tämä kesä, kun raaka-aineita riittää.:)

  Joko teillä päin on sieniä näkynyt? Eilen huomasin ensimmäiset kanttarellit, ja pihassa on yksi herkkusieni ollut jo reilun viikon. Pari haperoakin on tullut vastaan. Nyt täytyisi saada vähän sadetta...:)

  VastaaPoista
 2. Näistä ollaan joskus puhuttukin, hyvä kun muistutit! Huomenna tulevat vieraat saavat krassikääröt kätösiinsä ennen pääruokaa.

  VastaaPoista
 3. Itseasiassa ei olla :). Tuumailin näitä vasta tällä viikolla. Mutta kiva jos tuntuu kokeilemisenarvoiselta jutulta!

  VastaaPoista
 4. Olin näköjään vähän epäselvä sanoissani: täällä keskenämme Liisan kanssa siis olemme puhuneet, kun jossain kasviskeittokirjassamme on ollut jonkinmoinen krassikääryle! Joka tapauksessa kokeilemisen arvoinen :)

  VastaaPoista
 5. Nyt mä kutsun meidät teille kylään! Halutaan näitä villivihannes-piharatamo-juttuja. Kokataan yhdessä, opetat mua, jooko?

  VastaaPoista
 6. Aa, okei Mari :). Mä en ole mielestäni näistä lukenut mistään, tuumailin vaan ittekseni. Hyvää tuli!

  Veera katotaan joku yhteinen aika niin ehdottomasti tulette! Ja sitten me tullaan katsomaan teidän uutta kotia ja vauvaa.

  VastaaPoista
 7. Eilinen kommenttini saattaa löytyä roskapostien joukosta.;) En tiedä miksi blogger usein siirtää kommenttini sinne. Nyt se on alkanut myös omassa blogissani vastauksiani siirtämään, ja joudun aina roskapostien joukosta noukkimaan ne takaisin näkyville.:( Kai minä kirjoittelen ihan roskaa...;)

  VastaaPoista
 8. MVS: Juu, ulkoa löytyy kyllä vaikka ja mitä. edelleen harmittaa kun on niin paljon kasveja joiden hyödyntäminen ei ole tuttua.

  Sienessä ei olla ehditty vielä piipahtamaan, joten en osaa sanoa.

  Et sinä kyllä mitään roskaa kirjoittele :D!

  VastaaPoista
 9. Ihana vinkki. Omat "köynnöskrassini" ovat päättäneet ryhtyä ihan pensaiksi ja lehteä pukkaa useampaankin salaattiin. No, ei kun rullailemaan :)

  Outi/ Keittiökameleontti

  VastaaPoista
 10. onko tämä skassi nyt se ihan peruskoristekasvi? mulla tossa oven suussa näyttäisi olevan saman näköstä

  VastaaPoista
 11. Krassin maku on ihana, joten noiden käärylöiden on pakko olla hurmaavia!

  VastaaPoista
 12. Hauska idea! Minä olen käyttänyt krassinlehtiä lähinnä lautasina, mutta miksipä ei kääräistä niitä myös rullalle! Ja ruohosipuli naruna on mainio, laitan korvan taakse, sillä syötäviä naruja aina silloin tällöin tarvitaan... ;)

  VastaaPoista
 13. Onpa söpösiä kääryleitä :)
  Noista tulee vaikka ihanat amuset.

  VastaaPoista
 14. onpas sitten kiva tapa tarjoilla kylmää sormisyötävää ja joka sopii vielä karppajillekin!

  VastaaPoista
 15. Ompas täällä ihania kommentteja. Marin kommentti on saanut pohtimaan, että ehkä idea ei ollut alunperin omani vaan ehkä olen nähnyt jossain kirjassa ja unohtanut. Niin tai näin, hyvälle maistuu ja on kätevää!

  aleksi ihan peruskasvi, jota löytyy melkein jokaisen pihalta kukkaruukuista. Maista, siinä on kiva maku!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin