maanantai 1. heinäkuuta 2013

Leib Resto ja Aed hurmasi

Kysellessäni tutuilta ravintolasuosituksia Tallinnan-reissullemme, useampi mainitsi vanhan kaupungin laidalla sijaitsevan Leib ravintolan. Koska se oli ollut visiteerattavien listallani jo aiemminkin, päätin tehdä perheellemme varauksen tuohon ravintolaan. Etukäteisvaraus olikin ehdottoman välttämätön lauantaina. Paikka oli oikein sopiva myös lasten kannalta, sillä jälkikasvumme sai aikuisten annoksen puolitettuna. Pienille muksuille pihalla on pikkuruinen hiekkalaatikko, jos joku sellaista kaipaa. 
 
Saimme toiveemme mukaan pöydän ihanasta puutarhasta, jota ympäröivät jykevät kiviseinät. Vihreys ja kukkivat kasvit toivat omaa tunnelmaansa linnamaiseen ympäristöön, josta pidimme kovasti. Illan viiletessä lapsemme kääriytyivät lämmittäviin viltteihin ollen enemmän kuin tyytyväisiä. 

Paikallisuus on ravintolan omien sanojen mukaan lähellä heidän sydäntään. Menu oli houkutteleva monilta osin, mutta tilattavat löytyivät lopuksi aika helposti. Leib on tänäkin vuonna Viron 50:n parhaan ravintolan listalla
Jukan "tuorejuusto" oli hurjan kaunis porkkanoineen ja kokonaisuutena oikein maistuva annos.
Itse tilasin alkuun kirkasliemistä lohikeittoa, joka oli kyllä hyvää, mutta aika perus. 

Lapset ottivat puoliksi annoksen "grillattua härkää". Nirsompi pelkällä muussilla...
...hieman ennakkoluulottomampi marinoiduilla kasviksilla. Lapset taivastelivat upeaa lihaa!
Pääruokani, kuha ja kukkakaali oli sen sijaan paljon enemmän kuin odotin. Paistopinnat, kypsyydet ja maut olivat kohdillaan juuri eikä melkein. Vaahto oli paksua ja maistuvaa, eikä hävinnyt suuhun jättämättä makujälkeä itsestään kuten toisinaan käy. 
Jukka hämmästeli viiriäisen mureutta ja kastikkeen maistuvuutta.
Jälkiruokana suklaa oli hirmu hyvää, joskin isoin kasa estettisyyskannalta epämiellyttävä.
Raparperi sen sijaan oli kaunis kuin mikä heleine väreineen. Maku oli raikas, alkukesäinen ja miellyttävä.
Jälkiruokien kanssa siemailimme eestiläistä omenaviiniä, joka passasi varsinkin raparperin kanssa hyvin. 

Koko illallinen mehuineen (2 lasia) ja viineineen (8 lasia) maksoi 96 euroa. Se tuntui hämmästyttävän edulliselta laatuun nähden. Suosittelemme siis lämpimästi makujen ja tunnelmankin vuoksi!

5 kommenttia:

 1. Minäkin tykkäsin Leibistä ihan valtavasti. Olimme tosin liikkeellä syksyllä, joten ulkona ei enää tarjennut istua, mutta silloinkin puutarha näytti hurmaavalta.

  VastaaPoista
 2. Sinä olitkin yksi niistä vinkin antajista, kiitosta vaan. Menisin tuonne uudestaan koska vaan!

  VastaaPoista
 3. myös tämä löytyy blogini Tallinna-suosituksista , oli aivan ihana löytö. Tuo atmosfääri on jotenkin niin sadunomainen! ja palvelun asiantuntevuuteen (etenkin viinien osalta!) olin todella tyytyväinen - myös tuo pöltsamaa tuli kokeiltua!

  VastaaPoista
 4. Andalusiana: Juu, huomasinkin suosituksen.

  Meidän siellä ollessa sattui ylhäällä "terassiparvekkeella" olemaan häät. Floristi kiikutti kukkia paikalle kun jo kuulimme seurueen olevan tulossa. Jännitettiin hetki miten kaikki sujuu, mutta ehtivät. Hääpari tuskin huomais mitään. Aivan ihana paikka pitää häät!

  Vessajonossa joku suomalaismies kehui myös paikan viinilistaa. Me luotimme tarjoilijan suoistuksiin ja pidimme niistä.

  VastaaPoista
 5. Ikävä kyllä ruokailu 11.9.2014 oli pettymys. Joku osa ruoasta oli pilaantunut tms., koska ruokailusta seurasi välittömästi vatsakivut ja myöhemmin ripuli, jotka pilasivat Tallinnan päivämme. Meitä oli kaksi ruokailijaa, joten sattumasta ei ollut kyse.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin