torstai 19. joulukuuta 2013

Kinkuton joulu - possua itäisiltä mailta

Pahoittelemme heti kärkeen ankeaa kuvaa. Selityksistä parhain lie nälkä.

Olemme ennenkin intoutuneet Kauppalehti Option joulua edeltävistä resepteistä, niin tänäkin vuonna. Nyt teimme Tomi Björkin ja Serko Rantasen reseptillä kiinalaisittain maustettua possua. Homma oli kaikessa yksinkertaisuudessaan ja kerrankin suppeahkossa raaka-ainelistassaan todella onnistunut. Optiossa ruoka oli nimetty hassusti "Char siew-possuksi eli grillatuksi possuksi kiinalaisittain", vaikka ohjeitus ei sisältänyt grilliä ollenkaan. Ohjeen kasler vaihtui meillä vähärasvaisemmaksi lavaksi pakastimen sisällön vuoksi. Luumut jäivät pois kaupan valikoimien vuoksi.

Meille ei tänä vuonna joulupöytään nosteta kinkkua lainkaan. Sen osan myimme edelleen ystävillemme puolikkaasta luomupossustamme. Tähän ratkaisuun päädyttiin jokajouluisen kinkkukyllääntymisen vuoksi. Itse muhitamme luomupossun potkaa jonkinmoisessa liemessä aatoksi, ehkä näissä merkeissä. Tässä allaohjeistetussa ruuassa käytetyt luumu ja kaneli kun kuuluvat suomalaiseenkin jouluun aika olennaisesti. 

UUNIMUHITETTUA POSSUA KIINALAISITTAIN

1,5 kg luomupossun lapaa tai kasleria
1 dl tummaa luumutahnaa (meillä itsekeiteltyä luumuhilloa)
1 dl hunajaa
3 rkl soijaa
2 rkl valkoviiniä
1 tl mustapippuria
2 tl kanelia
ripaus suolaa
(8 kokonaista luumua)

Tee ensin Hoisin kastike tai käytä valmista. 
Sekoita marinadi Hoisin kastikkeesta, luumutahnasta, hunajatsa, soijasta, (valkoviinistä) ja mausteista. 
Leikkaa possu keskeltä kahtia. Pyörittele palat kunnolla marinadissa. Anna marinoitua 3 tuntia tai enemmän jääkaapissa. 
(Halkaise luumut ja poista kivet. Lisää possun sekaan.)
Kypsennä 140 asteisessa uunissa vuoassa marinadeineen 2 tuntia. 
Leikkaa liha paloiksi. Sekoita marinadi vielä lihan päälle paksuksi glaseeraukseksi. 

4 kommenttia:

  1. Multa menöö nua optiot aina sivu suun, kiva kun täällä pääsee osalliseksi parhaimmistosta reseptejä.
    Ehdottomasti to do-resepti.
    Mutta jollen minä saa herätä jouluaattona paistuvan joulukinkuntuoksuun, vois yhtä hyvinolla juhannus.
    Ihailen teitä ennakkoluulottomia!

    VastaaPoista
  2. Ei se meillekään kotiin tule, vaan Jukan töihin.

    Jukkaa tämä kinkuton päätös vielä arveluttaa, vaikka päätös toki oli ihan yhteinen. Mies lupasi valvoa silti konjakkilasin kanssa. Käy sitten tiiraamassa vaikka tyhjää uunia.

    VastaaPoista
  3. Option joulunumeroa odotan aina lähes yhtä paljon kuin itse joulua :) Tuo possu näyttää herkulliselta! Hyvää joulua!

    VastaaPoista
  4. Hyvää se olikin, tosi hyvää, vaikka kuva onkin pikaistuksissa otettu.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin