Närpittyäni kylmää janssoninkiusausta jääkaapista en osaakaan enää sanoa närppimisruokien parasta. Ennen se on ollut selkeästi makaronilaatikko, mutta nyt en tosiaan tiedä.
Närppimistoimivuudesta huolimatta parasta kotoisa janssoni on kuitenkin hyvin vetäytyneenä, vielä lämpimänä. Ruuan helppouteen nähden on käsittämätöntä, miten harvoin sitä tulee kotona tehtyä.
Janssoniin ei voi sitten lorauttaa mitään kevytkermalitkuja, sen kai kaikki ymmärtävätkin. Maun juju piilee runsaassa sipulissa, anjovispurkin liemessä ja ihan oikeassa kuohukermassa. Ja kerma meille luomuna, kiitos!
KOTOISA JANSSONINKIUSAUS
noin neljälle
600 g perunoita
2 sipulia
1 rasia anjovisfileitä
anjovisfilerasian liemi
3-3,5 dl Arlan luomu kuohukermaa
voita vuuan voiteluun ja nökäreiksi laatikon päälle
Kuori ja pilko perunat. Kuori ja pilko myös sipulit.
Voitele uunivuoka voilla.
Laita puolet perunoista ja kaikki sipulit voideltuun uunivuokaan. Laita päälle anjovisfileet.
Laita tähän ylle vielä loput perunapalat.
Lorauta anjovisrasian liemet avattuun kermapurkkiin ja sekoita. Kaada vuokaan.
Vuole perunoiden päälle vielä muutama voinökäre.
Laita 200 asteiseen uuniin noin 50 minuutiksi. Tarkista kerman riittävyys matkan varrella ja lorauta tarvittaessa lisää.
Parhaan kiusauksen saat, kun sammutat uunin ja jätät laatikon vetäytymään jälkilämpöön.
Lautaselle vielä seuraksi punajuurta niin ollaan lähellä täydellistä arkiruokaa. Punajuuriallerginen pistää puolukka-omenahilloa.
Parhaan kiusauksen saat, kun sammutat uunin ja jätät laatikon vetäytymään jälkilämpöön.
Lautaselle vielä seuraksi punajuurta niin ollaan lähellä täydellistä arkiruokaa. Punajuuriallerginen pistää puolukka-omenahilloa.
Minulla on tällainen kiusausresepti. Pieni ylimääräinen säätö kypsentämisessä. Toimii aina.
VastaaPoista