sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Sunnuntai brunssi

Tänään brunsseiltiin pitkästä aikaa kolmen perheen voimin. Yhdessäkoottu kattaus sisälsi meille paljon uusia juttuja, kuten vaikkapa tattarituorepuuroa ja pinaatistakin tehtyä smoothieta. "Tasapainottamassa" oli toki croissantteja, suklaamuffinsseja, pekonia ja leikkeleitä. Erilaisia tahnoja ja hilloja löytyi montaa sorttia, Nutellaa unohtamatta. 

 Graavilihapalat majolla maistuivat hyvin kuohuviinin kanssa. 
Brunssiemännän kokoonsaattama lehtikaalisalaatti oli tosi maistuvaa. Vihreän joukossa oli oivallisesti paahdettua porkkanaa ja paahdettuja pähkinöitä. Salaatin ylevöitti raastettu parmesaani. Vihersmoothie oli yllättävän ei-pahaa. 
 
Me teimme brunssille mm. avokadomunia. Luomuavokadot olivat tosi pieniä, joten rikoin kananmunien rakenteen ja jaoin yhden munan useampaan avokadonpuolikkaaseen. Minulla on aiemmin ollut murheita luomuavokadon kypsyyksien kanssa, niiden ollessa yleensä ostopäivänä ihan ruskeaksi pilaantuneita. Nämä eilen ostetut olivat onneksi aivan priimoja!
 Avokadomunapaahtikset aateloituivat entisestään brunssi-isännän paistamilla pekoneilla. 
Brunssiemännän piti paistaa jälkkäriksi myös Amerikkalaisia pannukakkuja, mutta kenellekään ei mahtunut enää murustakaan. Sääli!

4 kommenttia:

 1. Ihana brunssi:-) oliko eka kokeilu vihersmoothien kanssa? Olen sellaisia nautiskellut lähes 6 vuotta enkä edes osaisi olla ilman niitä;D

  VastaaPoista
 2. Kyllä oli :). Meillä itsellä ei ole edes blenderiä tms. Olen kuvitellut niiden olevan paljon ärtsymmän makuisia. Otin lisääkin :)

  VastaaPoista
 3. Mulla oli pitkään sellainen mielikuva, että vihersmoothiet eivät voi maistua millekään muulle, kun kahdesti jo syödylle salaatille. Välttelin niitä vuosia perustellen asiaa sillä, että olen ihminen, en lehmä :)

  Kuitenkin viime keväänä tein oman elämäni ensimmäisen vihersmoothien ja se oli hämmentävän hyvää. Siitä lähtien on uponnut useampaan otteeseen. Näin sitä vaan yllättää itsensä ja kumoaa omia ennakkoluulojaan :D

  VastaaPoista
 4. Sofia kieltämättä juuri tuollaista ennakkoluuloa kannoin minäkin vihersmoothieista. Yllätti positiivisesti!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin