maanantai 10. maaliskuuta 2014

Ravintolasuosituksia ja drinkkibaari, Phan Thiet, (Ham Tien), Vietnam

Vietnamissa sai melkein poikkeuksetta hyvää paikallista ruokaa, kun vain hiukan katsoi mistä sen osti. Katukeittiöt olivat niitä huipuimpia, mutta Phan Thietin ja Mui Ne:n väliselta hotellikadultakin löytyi helmipaikkoja. 
Melkeinpä joka ravintolassa tuli maistettua mereneläviä nuudeleiden kanssa pyöräytettynä, mì xào hải sảneikä se pettänyt koskaan. Vietnamilaiset kokit taitavat kyllä nuudelin irtonaisena pitämisen, kasvisten oikeat rapsakkuudet ja merenelävien nautinnollisen kypsyyden. Toinen aina toimiva juttu olivat grillatut simpukat. 

Monesta paikkaa sai meille eksoottista krokotiiliä, käärmettä, sammakkoa tai kilpikonnaa. Käärme tarjottiin usein suureleisesti: matelija tapettiin pöydässä ja veri valutettiin vodka-laseihin jotka sitten juotiin. Tämä esitys teki minulle käärmeen syömisestä vastenmielistä. Eräs ravintoloitsija kertoi shown olevan venäläisiä turisteja varten, mutta käärme kuulemma on Vietnamissa yleisesti käytetty ruoka. 

Tähän postaukseen olen koonnut ravintolasuosituksia ja yhden ihanan drinkkipaikkaesittelyn Ham Tienin nurkilta, eli Phan Thietin ja Mui Ne:n välisesltä hotellialueelta. 

92 Ð Nguyen Dinh Chieu, Ham Tien, Phan Thiet
Tämä rento, edullinen ja ruuiltaan erinomainen perheravintola löytyi aivan rannalta. Syödessä ihan kulmimmaisessa pöydässä aaltojen pärskeet pystyi tuntemaan myös kasvoillaan. Jukka ihastui täällä erityisesti grillattuun kalaan, minä tuoreisiin kevätkääryleihin ja poikamme kinkkusämpylään. 
Trip Advisorissa on taajaan haukuttu paikan palvelua. Meillä palvelu pelasi ihan normaalisti molemmilla kerroilla.
Lam Tongin grilli

 Lam Tongin pöydistä oli hulppeat näkymät merelle
100 000 dongia on noin 3,7 euroa.

CAY BANG
02-04 Nguyen Dinh Chieu, Ham Thien Ward, Phan Thiet Olkoonkin jättimäinen ravintola, mutta täällä Cay Bang ravintolassa ruokailimme paikallisten perheiden kanssa useampana iltana. Parhaaksi makumuistoksi jäivät ehdottomasti sitruunaruohon makuiset simpukat, Nghêu hấp sả
Cay Bang:ssa sopi valita itse merenelävänsä altaista. 
Flathead / tiger lobster grillattuna, tôm vo nướng. En löytänyt tälle möllykälle suomenkielistä nimeä, mutta jostain löysin tietoa ettei se olisi varsinaisesti hummeri ollankaan.
Oluessa höyrytettyä rapua, cua hap bia.
   
Cay Bangissa nautimme myös paikallisten perheiden tapaan Hot pottia lauantai iltana. Vietnamiksi mereneläviä sisältänyt hot pot taipui nimeen Lau hai san. Ensin hummereitakin sisältäneeseen liemeen upotettiin kerralla kalapalat, kalmarit ja katkikset. Viiden minuutin kypsymisen jälkeen alettiin lisäämään yrttejä ja pinaattia. Sitten jokainen otti kulhoonsa nuudelia ja kauhoi päälle merellistä keittoa. 


67 nguyen dinh chieuHam TienPhan Thiet

Tästä ravintolasta mieleen jäivät erityisesti hymyilevät ja iloiset tarjoilijat. Kaikki ruoka oli erittäin hyvää. Tässä maistiaisia pöydästämme: 
Cá Sấu Nướng sa eli sitruunaruoholla maustettu grillattu krokotiili
Bahn xeo


 "kassakone" 
 Nhat Nguyetin keittiötä

BO KE INDO BBQ
74 Nguyen dinh chieu, Ham Tien
Tämä paikka kiinnitti huomiomme kokonaisilla, grillatuilla ankoilla. Lapset pitivät lihasta kovasti! Me aikuiset olisimme kaivanneet vielä paahtuneempaa pintaa, mutta hyvä se oli näinkin. Tästä ihanasta ravintolasta tulikin turistua jo kokonaisen postauksen verran. Todella mieleenpainunein illallinen koko kahden viikon reissulla. 


Ihanaa lounge-meininkiä aivan rannassa. 
Kävimme täällä yhtenä iltana aperitiiveilla. Lapset saivat tuorepuristettua mehua (niin kuin melkein joka paikasta Vietnamissa) ja me aikuiset fiinit drinkit. Vaikka juomat olivat reissun aikana yleensä ruokia arvokkaampia, eivät niidenkään hinnat päätä huimanneet. Sankarassa drinkit maksoivat noin 3 euroa kappale. 
Paikka on parhaimmillaan päivänvalossa, kun voi ihailla aaltojen jyskettä rantaan...tai sitten pimentyvässä illassa kun altaan ja baarin valot syttyvät.

2 kommenttia:

  1. Kobrasta kinkkusämpylään...on siinä ollut valinnanvaikeus... :)

    VastaaPoista
  2. Pojalla valinta oli kyllä hyvinkin helppo...! Meidän piti kyllä miettiä monesti tarkkaan mitä kaikkea pöytään tilaamme.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin