tiistai 18. maaliskuuta 2014

Hella & Huone Tampereella ihastutti mauillaan

Hella & Huone on kummitellut mielessäni  jo pitkään positiivisten kaikujen myötä. Hääpäiväviikonloppuna varasin sinne pöydän perjantaille. Saavuimme kahdeksalta melkein täyteen ravintolaan, jossa iloinen puheensorina täytti salin. 

Nautiskeltavaksi voi tilata yhdestä kahdeksaan ruokalajia. Hinta liikkuu välillä 26-82 euroa. Tilasimme kahdeksan ruokalajin menun, mutta toivoimme vain muutaman lasin viiniä. Ensin meille selitettiin, että vain koko viinipaketti tai pullollinen on mahdollista, mutta empiessämme asia vaihtui. Saimme neljälle ensimmäiselle ruualle oikein passelin valkoviinin ja pääruokapeuralle hienon pinot noirin. Sitten jäimme odottamaan ruokia. 
 Keittiön tervehdyksenä maistuva patee.
Ensimmäisen alkupalan ja kaadon juomaa saimme, kun olimme istuneet ravintolassa 40 minuuttia. Se tuntui tosi pitkältä ajalta, varsinkin nälkäisenä. Onneksi ihan sama tahti ei jatkunut kuitenkaan koko iltaa, mutta jokaisen annoksen välillä kului kyllä 20-35 minuuttia jatkossakin. Tahti tuntui kovasti hitaalta eikä sitä kuulemma pystynyt nopeuttamaan. 
Äyriäismousseline, omena ja fenkoli oli hurjan kaunis lautaskokonaisuus.
Porotartarissa ilahdutti upean lihan lisäksi vadelmainen lisäke, pienen pienen pieniksi pilkotut vihannekset ja lakritsiset tipat.
"Made vol.2" annos oli nätti kuin mikä! Myös punajuuriallerginen sai vahingossa tämän annoksen eteensä, mitä kyllä pahoiteltiin kovasti. Korvaavaa annosta ei kuulemma ollut, joten minä sain syödä oman annokseni ilmaiseksi meidän maksaessa lopulta vain seitsemästä lautasesta molemmat. 
Peuraa, juuriselleriä ja kirsikkaa oli aivan nappiosuma sekä makujen että viiniparituksen suhteen.
"Juustoja H&H" merkitsi Stiltonia moussessa ja palana. Tämä ei erityisesti ilahduttanut minua, koska en ole sinihomejuuston ystävä. Olisi pitänyt siis kysyä etukäteen mitä juustolautanen sisältää. 
 suunraikastusta
Ensimmäinen jälkiruoka oli hyvin hämmentävä. Kun nimenä on Veriappelsiini "Mojito", sitä odottaa saavansa jotain raikasta ja kevyttä. Sen sijaan eteemme laskettiin todella tuhti ja suuri suklaakakkupala. Mojitoa taisi edustaa tuo geelimäinen pallura tuossa edessä, näin ainakin ymmärsimme kun tiedustelimme tarjoilijalta jälkikäteen miksi annoksen nimi on mojito. 
Toinen jälkiruoka Suklaata ja "bisseä" ei erityisesti sävähdyttänyt sekään

Pidin ravintolassa hurjasti annosten asettelusta ja astiavalinnoista, jotka tukivat toisiaan upeasti. Me molemmat kiittelimme kekseliäitäkin makuja suolaisten lautasten osalta. Jukka tykkäsi myös siitä, että sai syödä kaksi juustolautasta kun veteli minunkin Stiltonini. Hitaus harmitti toistuvasti. Kysymyksiimme vastattiin asiallisesti, vaikkeivat ne niitä mukavimpia aina olisi ollutkaan. 

Meidän loppulaskumme oli 214 euroa. 

5 kommenttia:

 1. Tuota paikkaa ajattelin meille seuraavaksi Tampereen reissun syömäpaikaksi, mutta pitää varata siis aikaa tarpeeksi. Ja hassua (tai miten sen nyt ottaa), kun teille sitä punajuurta tuntuu siunaantuvan yhdessä jos toisessa paikassa lautaselle, vaikka toisin on pyydetty:) Punajuuri on tosiaan pop nyt.

  VastaaPoista
 2. Tuo perjantai-ilta ja täysi ravintola saattavat selittää sen hitauden. Meillä on samanlaisia kokemuksia: vuosi sitten ystävänpäivänä oli myös tupa täynnä ja ruokia sai odotella jonkin aikaa. Sen sijaan tavallisena arkipäivänä viikolla asiakkaita on vähän ja palvelu pelaa kuin rasvattu.
  Kiireinen ilta ehkä saattaa selittää senkin, että punajuurta tuli pyynnöstä huolimatta eikä korvaavaa annosta ollut tarjolla. Ei kuulosta siltä H&H:lta, jonka minä tiedän... Meidän seurueella harvemmin on mitään ruokarajoituksia, mutta silloin kun on, ne on kyllä otettu huomioon.

  Ihmettelen kuitenkin tuota viiniasiaa, koska H&H:sta on aina, siis AINA saanut viinejä laseittain. Tai ainakin sellaisessa käsityksessä itse elän, harvemmin itse niitä tilailen, mutta kyllä olisin pöyristynyt jos haluaisin lasillisen viiniä jonkin ruuan kanssa ja vaihtoehdot olisivat viinipaketti, pullo tai ei mitään.

  VastaaPoista
 3. Siis 40min istumista ennenkuin lasiakaan juotavaa on kaadettu? Edes vettä ei saanut? Jos näin oli niin huh huh. Itse olisin marssinut jo ulos ajat sitten.

  VastaaPoista
 4. Campis: Itse rakastan punajuurta, mutta tuo siitä läikkiintyvä mieheni ei. Minusta se on hirmu hyvä tapa kun jossain ravintoloissa todetaan heti tilauksen jälkeen että teillähän oli/ei ollut allergiaa. Siinä tilanne on vielä mahdollista korjata. Tilannetta pahoiteltiin useaan kertaan.

  Sirpale: Tupa oli juu melkein täynnä.

  Allergia oli vain unohdus ja se paikattiinkin. Jukka siinä katsoi kateellisena vieressä kun söin annostani, mutta asia paikkaantui myöhemmin sen stiltonin myötä ;).

  Näin meille aluksi viineistä kerrottiin. Paketti oli meille liikaa sillä hetkellä liikaa emmekä pulloakaan halunneet koska ajattelimme haluavamme ainakin paria viiniä. Ensin meille tosiaan sanottiin ettei voi ottaa niin, mutta pian asia korjattiin. Tarjoilijan viinivalinnat osuivatkin sitten makuumme ihan priimasti!

  Harmi tosiaan jos kohdallemme osui joku poikkeuksellisen huono ilta. Kuten sanottua, mauista pidimme kovasti suolaisten annosten osalta.

  Ano: Keittiön tervehdys saatiin istuttuamme 25 minuuttia, mutta eka varsinainen annos tuli tosiaan oltuamme paikassa se 40 minuuttia. Silloin kaadettiin myös eka viini (alkudrinkkejä emme ottaneet) ja erikseen pyytäen saimme vettä.

  VastaaPoista
 5. Jos joku muuten ihmettelee, miten ajat voi olla niin tarkkaan muistissa, eivät ne olekaan. Kuvien ottamisajasta ne on helppo tarkistaa :)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin