perjantai 21. maaliskuuta 2014

Ravintola C oli ihastuttava

Mennäänpäs taas hetkeksi Tampereelle ja hääpäivänautiskeluviikonloppuumme. Varsinaisen hääpäivän illalliselle valitsin ravintola C:n, jonne menoa olen hinkunut jo hyvin hyvin kauan. Minua ilahdutti etukäteen tutustumisessa se, että ravintolaan tuotteitaan toimittavat pientuottajat oli listattu nettisivuille. C:n logohan on myös nerokkaan hieno. 

Saapastellessamme sisään puoli kahdeksalta ravintola oli melkeinpä täynnä. Meidät ohjattiin alkugrissiinien ajaksi ovenvieruspöytään, mutta jo pian saimme mukavamman kulmapöydän kahdelle. Eikö muuten olekin valloittava tapa tarjota grissinit kun kietaisee ne pitsiseen liinaan?

Tarjoilu pelasi C:ssä todella jouhevasti ja lupsakkaasti. Pääosin meille tarjoili Matti Kuukkanen. Puolikasta viinipakettia tarjottiin vaihtoehtona muiden suositusten mukana, mikä tuntui tosi kivalta.  Siihen tartuimmekin tuumaten alkuyöstä sen olleen oikein hyvä ratkaisu. 

Menuvaihtoehdoista otimme juhlan kunniaksi laajimman eli seurustelumenun, joka tarjottiin meille Jukan punajuuriallergian vuoksi kuulemma hieman muokattuna. Toivoimme saavamme useat ruokalajit sähköpostilla jälkikäteen, jotta voisimme illan aikana vain nautiskella. Tämä luvattiin "ilman muuta", mutta parin jälkitiedustelunkaan jälkeen emme tuota sähköpostia ole saaneet. Siksi hyvin vajavainen kerronta. (Lisäys 22.3.2014: Nyt saimme C:stä menun, joka on kuulemma lähetetty aiemminkin. Meitä se ei kuitenkaan tavoittanut. Lisäsin tiedot kuvien alle, jotta postaus olisi mahdollisimman informatiivinen).

Koko menu oli hieno kokonaisuus niin makujen, esillepanon kuin suutuntumienkin osalta. Annoksista löytyi paljon kekseliäisyyttäkin: härkäpavuista oli C:n keittiössä tehty mm. tofua, raakoja omenoita oli marinoitu herkullisiksi juustojen kaveriksi ja jälkiruuassa esiintyi mesiangervoa. Viiniparitukset osuivat paremmin Jukan makuhermoon, mutta me molemmat pidimme erityisesti pääruokakalalle sovitetusta viinistä, jälkiruoka brachettosta annoksineen sekä juustoille tarkoitetusta juomasta.
Keittiön tervehdyksiä tuli peräti kolme ennen ensimmäistä alkupalaa.Haukikeittoa mallaksen ja porkkanan kera
Karl Schäfer Muskateller 2012
Purjorisottoa viiriäisen munien kera
Giovanni Almondo Roero Arneis 2013


Härkäpapua sienimaidon kera
Loimer Rose vom Pinot Noir & Zweigelt 2012
Heikkilän tilan voissa haudutettua Pyhäjärven kalaa
Merlin Macon La Roche Vineuse 2012

Vanhantuvan ankkaa palsternakan ja hasselpähkinän kera
Alvaro Palacios Camins del Priorat 2012
Tavia timjamignocchin ja mustaherukkakastikkeen kera
Argiano Brunello di Montalcino 2008
Kotimaisia juustoja (Metsuri, Grande Reserve, Vilho, Selin)
Vallein Tercinier Pineau de Charentes Blanc

Aroniaa ja rahkaa
Piero Gatti Brachetto 2012
Kurpitsaa ja lakritsia
Samuel Tinon Tokaji Szamorodni 2004
Variksenmarjaa ja mesiangervoa
Antech Doux et fruite Methode Ancestrale

Viimeinen jälkiruoka sai minut melkein nauramaan, ilosta. Siinä oli käytetty mausteena meille tuttua mesiangervoa, josta pidämme kovasti. Kokonaisuus oli muiltakin osin upea!

Vinkiksi voisin vielä sanoa, että jos lähdet näin pitkään ruokailoitteluun kuin me, "hoikentavat" sukkahousut eivät ole hyvä idea...

Loppulasku alkusampanjoilla, seurustelumenuilla ja kahdella puolikkaalla viinipaketilla oli 327 euroa.

C oli kokonaiskokemuksena tarjoiluineen ja makuineen yksi ihan parhaita ravintolavierailuitamme. Suosittelemme lämpimästi!

8 kommenttia:

 1. Hih, pitää muistaa tuo sukkahousuvinkki, oletko ajatellut tarjota sitä Pirkkaan?

  VastaaPoista
 2. Me oltiin NIIN täynnä ekan jälkiruuan kohdalla, mutta tarjoilija tsemppasi hienosti rohkaisten meitä. Hän sanoi että suurin osa ihmisistä alkaa vaikerrella kohdassa juustot.

  VastaaPoista
 3. C on aivan ihana, sitä ei voi kehua kyllin! Terveisin listalla olevan pientuottaja Brinan emäntä :D

  VastaaPoista
 4. Mekin ihastuimme kovasti!
  Miltä sinusta tuottajana tuntuu nähdä listaus ravintolan sivuilla?

  VastaaPoista
 5. Merituuli, hieno kunnia olla listalla noin kovien nimien joukossa! Meidän karvakuonot on ihania, ahkeria ja tarkkanenäisiä pientuottajia :D.

  VastaaPoista
 6. No ihan varmasti. Minusta tuottajalista kertoo myös oivasti ravintolan kunnioituksesta teitä tuottajia/etsijöitä kohtaan ja siitä että he ovat ylpeitä saamistaan raaka-aineista. Samalla asiakas saa vinkkiä mistä lähteä tiedustelemaan esimerkiksi huippujuustoja.

  VastaaPoista
 7. Mukavaa, että teidän C-visiitti onnistui! Me oltiin siellä viime kesänä, oltiin odotettu reissua kuin kuuta nousevaa, mutta meille ilta oli pienoinen pettymys. Menun rakenne oli meistä innoton ja vähän tylsä, ja yhden ruokalajin kala oli selvästi vanhan makuista. Myöskään kaikki viinipaketin viinit eivät mielestämme sopineet täydellisesti ruoille. Annoimme asiallista palautetta kysyttäessä, ja vaikka se otettiinkin ihan hienosti vastaan, niin ei se meidän pettymystämme poistanut :(
  Täytyy varmaan yrittää antaa tuolle(kin) ravintolalle toinen mahdollisuus, kun tie vie seuraavan kerran Tampereelle.

  Ravintolassakäynti on nykyään niin hiton arvokastakin, että jokainen pettymys kirpaisee paitsi suussa, niin myös lompakossakin.

  VastaaPoista
 8. Totta, että hintavuuden ja meillä ainakin lapsenvahti"murheiden" ja muun takia ravintolakäynniltä tosiaan odottaa hurjan paljon. Meillä odotukset vähintään täyttyivät C:ssä, joten suosittelen lämpimästi uusintavisiittiä!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin