maanantai 16. kesäkuuta 2014

Paprikaa pekonikierteellä grilliin

Makeita pikkupaprikoita, joiden sisus täytetään rosmariinisella sinihomejuustotahnalla kietaisten pekonin hellään syleilyyn. Ihan huippu alkupala grilli-iltaan!
Kaikki alkoi siitä, kun näin paikallisessa Ameriikanmarketissa tällaisen säkin pieniä, makeita paprikoita. Tai oikeastaan kaikki alkoi siitä, kun sain maistaa vastaavia grillitettynä Jonnan toimesta Kivistössä. Päätin jo napostellessani Jonnan pikkupaprikoita, että jonain grillikertana tekisin näitä Jukallekin. Kaupassa en kuolemaksenikaan muistanut millä Jonna oli omat paprikansa täyttänyt, mutta Jenkkilän isänpäivän kunniaksi tartuin Jukka-isän suosikkiin sinihomejuustoon. Huoneistohotellin jääkaapista löytyi vielä rosmariinia, jonka uumoilin käyvän settiin mukavasti. Ja näin kävi!
Juhlittu isä grillasi paprikat itse, sillä hotellimme allasosastolla todella on grillit asukkaiden käytössä. Kiittelimme koko perheemme aikuisväestön voimin rosmariinin ja savuisan pekonin makuharmoniaa, joskin myös kokonaisuuden herkullisuutta. Näitä tehdään varmasti toistekin! Lapset ronklasivat päältä pelkät pekonit, kuten arvata saattoi. Pääruuan pihvi sentään maistui!
GRILLATUT PIKKUPAPRIKAT SINIHOMEJUUSTOLLA JA PEKONILLA
10 puolikasta paprikaa

5 kokonaista makeaa pikkupaprikaa
4 rkl sinihomejuustoa
3 rkl ranskankermaa tai smetanaa
1 ½ rkl tuoreita rosmariinihavuja pilkottuna
suolaa
mustapippuria
5 pekonisuiroa puolitettuna
(coctailtikkuja)

Pese paprikat. Halkaise ne pitkittäin. Poista siemenet.
Sekoita sinihomejuustosta, ranskankermasta ja rosmariinisilpusta tahna. Mausta sopivaksi suolalla ja mustapippurilla.
Täytä paprikanpuolikkaat juustotahnalla.
Puolita pekonisuirot. Kääri paprikan ympärille. Meillä suurin osa pekoneista pysyi hyvin paprikoiden ympärillä ilman hammastikkuja, mutta varmuudeksi suosittelemme keihästämään pekonit tikuilla.
Grillaa ensin juustopuoli alaspäin ja käännä heti pekonin ruskistuttua ympäri.

14 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että tykkäsitte. Minä olen kironnut, kun pikkupaprikoita ei ole nyt näkynyt vakiokaupan valikoimissa. Näihin tulee nimittäin himo

    VastaaPoista
  2. Pitikin tulla sun blogiisi huutelemmaan että Jukka tykkäsi näistä niinkuin arvelinkin. Mut sinä ehdit ensin.

    Nää makeet paprikat oli hiukan isompia kuin ne sun "chilimäiset". Tosi rapsakan makeita kyllä! Tämä olis tosi mainio grillijuhlatarjottava.

    VastaaPoista
  3. Minipaprikat ovat ihania:) Tuppaan syödä niitä ihan sellaisenaan mutta joskushan niitä vois duunatakin..

    VastaaPoista
  4. Mistä kaupoista Suomesta olette löytäneet minipaprikoita? Olenko onnistunut vain seikkailemaan laput silmillä, kun omaan näkökenttääni ei ole osunut?

    VastaaPoista
  5. Jael: Niin on! Niin rapsakoita ja nättejä. Laitan tänään salaattiin sinällään. Seuraksi menee mm. eiliseltä grillaussetiltä jäänyttä hyvää lihaa (jota vaan oli turhan paljon.)

    Eeva:Jonna oli löytänyt ainakin Sellon Citymarketista jos oikein muistan. Itse en ole missään nähnyt, mutta toivottavasti yleistyvät. Ihania!

    VastaaPoista
  6. Muistat oikein. Sellon Citymarket on toistaiseksi ollut ainoa paikka, jossa olen nähnyt.

    VastaaPoista
  7. Toivottavasti nämä pikkuiset paprikat yleistyvät, kun ovat niin monikäyttöisiä - en tosin ole vielä kokeillut, mutta lukenut teidän kahden, sinun ja Jonnan blogeista. Nämä pienet paprikat ovat kivoja pikkusuolaisia.

    VastaaPoista
  8. Haa, kiitos. Onneksi kyseessä on melkein naapurikauppa, joten taidanpa suunnata pikapuoliin hakemaan. Vielä ehtii hyvin juhannukseksi!

    VastaaPoista
  9. Haa, kiitos. Onneksi kyseessä on melkein naapurikauppa, joten taidanpa suunnata pikapuoliin hakemaan. Vielä ehtii hyvin juhannukseksi!

    VastaaPoista
  10. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  11. Hiidenuhma: Näistä saisi myös pieniä kukkakoristeita vaikka samanmoisen suolaisen piirakan päälle minkä just maanantaina postasit. Siis jos pilkkoisi kokonaisen pikkupaprikan poikittain.

    Eeva: No ompas hyvä juttu :)! Toivottavasti löytyy.

    VastaaPoista
  12. Veikeän näköisiä! Ramirot on ihan parhaita grillissä, mutta varmaan liian herkkänahkaisia tähän. Pitääpä silmäillä pikkupaprikoita kaupoissa!

    VastaaPoista
  13. pekoni ja rosmariini - mihinkäs ne eivät kävisi! meillä carbonaraakin tehdessä pekonikuutiot paistetaan pannulla rosmariinioksan kanssa. voin muuten kertoa tuoksun olevan ihan jumalainen... :-)

    VastaaPoista
  14. Merja: "Ramiro" kuvahaulla sai aikaan aika raamikasta miehenpuolta :).

    Andis: Uskon! En muista että olisin aiemmin kokeillut yhdistelmää, mutta tosiaan toimii komiasti!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin