keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Aivoja ja kebabia halvalla Dubaissa

Etukäteen ajattelimme Dubain lomasta tulevan kalliin. Yritimme jo kotoa käsin etsiä halpoja ruokapaikkoja ja katukeittiöitä, mutta emme niitä oikein löytäneet. Onneksi paikanpäällä löytyi ihan loistopaikkoja, jossa makua riitti vaikka kukkaro ei kummemmin keventynytkään. Iranilaiset paikat eivät pettäneet koskaan. 

Zomatossa vastaan tuli Special Ostadi Restaurant Bur Dubaissa. Paikka oli ihan kävelymatkan päässä hotelliltamme. Menua tiiraillessa saimme eteemme euron kanakeiton ja ihanan tahmaisia taateleita. Otimme tarjoilijan suosituksesta ruuaksi kokonaisuuden, jossa oli eritavalla marinoitua kanaa, lammasta ja muistaaksemme myös nautaa vartaassa grillattuna, kebabia. Kaikki lihat olivat tosi maukkaita ja maut hyvin toisistaan erottuvia. Koko perhe sai vatsansa täyteen herkullista ruokaa palttiarallaa kolmellakympillä. 
Special Ostadi Restaurantissa kävi sekä paikallisia että turisteja. Vaihtuvuus oli melko nopeaa, sillä ihmiset tilasivat melkeinpä jo istuessaan omat settinsä ja ne tuotiin hetimiten nenän eteen. Paikallisten käsinsyömistä oli hauska seurata. Riisikin sujahti suuhun ihan sormipelillä, joskaan ei aina ihan suttaamatta. Tarjoilijoiden meno oli äänekästä ja tilaa täyttävää, joka teki hauskan tunnelman paikkaan. 

***

 
Deiran puolella päädyimme niinikään iranilaiseen ravintolaan ihan sattumalta. Bandar Briden ehdottomia helmiä olivat vähähampainen, sympaattinen, iäkäs miestarjoilija  ja uskomattoman hyvä ymmärrys ilman yhteistä kieltä. 
Jukka lankesi taas kebabiin, mikä oli kuulemma hyvä valinta. Minä suorastaan rakastuin hyvin munakoisopitoiseen lammaspataan. Tätä on pakko kokeilla kotonakin!
  

***

Pakistanilainen ravintola Ravi Satwassa oli toimivuudessaan ihan hämmentävän hieno. Todella suuressa paikassa tarjoilijoiden armeija pelasi hienosti yhteen ja välillä kuhinasta tuli mieleen muurahaispesä. Istahdimme lämpimänä iltana ulos, vaikka sisälläkin olisi toki ollut paikkoja. Pöytien ääressä istui sekä paikallisia että turisteja, moni haki myös ruokaa mukaan. 
Tilasimme innostuneina ihan liikaa ruokaa, mutta söimme urheasti suurimman osan. Hintaa kertyi kolmisenkymppiä koko perheelle. Pitkään muhitetut lihat olivat hurjan hyviä, osa reilusti mausteisia. Juustoinen naan oli todella luonteikas.
Maistoimme Ravissa myös chilimaustettuja, paistettuja lampaan aivoja. Täällä se oli edullista, noin 5 euroa lautanen. Rakenne oli odotetun pehmeä (löllö), maku aika neutraali itsessään.
Ravia suosittelee myös Anthony Bourdain.
Tämä Ravin grillaajamies oli mainio heppu. Hän auttoi minua kuvaamaan siirtämällä liukuovea, jolloin se lähti pois paikoiltaan ja rämähti maahan voimallisesti paukahtaen. Hetken katsoimme toisiamme ja sitten rupesimme yhteen aikaan nauramaan. Se oli mainio hetki, jolloin yhteinen ymmärrys syntyi ihan samaan aikaan ilman ainuttakaan sanaa. 
***

Jos sinulla on tiedossa halpoja, hyviä ruokapaikkoja Dubaissa, anna ne ihmeessä ilmi kommenttilootassa. Tulemme hyvin todennäköisesti palaamaan Dubaihin jonain päivänä. Silloin ainakin kalapaikka Bu Qtair on kokeilulistallamme korkealla. 

10 kommenttia:

 1. Minä oon haaveeillut Dubain matkailusta jo pitkään, haluaisin vähän fiilistellä Saudi aikoja, Saudeihin kun ei taida olla vieläkään ihan turistina asiaa? Mutta se kyllä tarkoittaa, että kukkaro pitää olla lyönnis, shoppailu oli nro1 huvitus Saudeissa....

  VastaaPoista
 2. Shoppailu on in kuulemma Dubaissakin, mutta mä en saanut sitä vaihdetta päälle vaikka käytiin DubaiMallissakin. (no okei, Desigualeja shopautin muutaman) Siellä haisi joka kaupassa niin kauhee hajuvesityyppinen haju, että piätä rupes kipunoimaan. Olis ollut shopping festivaalitkin, jolloin hintoja oli pudotettu puoleen tai enemmänkin.

  VastaaPoista
 3. Nuo "kunnon" ruokapaikat on ihania! Tosin en ole kkn oleskelun aikana onnistunut saamaan yhtään ainoaa ruokaa, josta olisi aihetta nurista. Ihaninta Dubaissa on juuri monipuolisuus, asustan Marinan alueella joka on ihan toista kuin Deira tai BurJuman jotka on ihan toista kuin Downtownin alue...Seikkailla voi vaikka kuinka kauan ja aina löytyy uutta ihasteltavaa.

  Ne tuoksut! Ne meinasi alussa laukaista migreenin samantien mutta yllätyin viimeks kauppakeskuksessa käydessäni, että näköjään nenäkin turtuu :)

  Luen innolla kertomuksianne täältä ja tervetuloa joskus uudestaan :)

  VastaaPoista
 4. Piia mitä tarkoitat kunnon ruokapaikoilla?

  Meillä osui pari nuristavaa ruokapaikkaa, joskin niistäkin löysimme paljon porsitiivista.

  Enää yksi juttu tulossa Dubaista.

  Olisiko sinulla täsmävinkkejä noihin erityisen edullisiin?

  VastaaPoista
 5. Kunnon ruokapaikoilla tarkoitin autenttisia, oman alueensa ruokaa ihan oikeasti tarjoavia ruokapaikkoja, täällä Marinan alueella ravintolat on paljon enemmän turisteille suunnattuja, eli jokaiselle jotakin.

  Hyviä edullisia vinkkejä on oikeastaan aika vähän, syömme paljon kotona :) Ibn Battuta Mallissa pidin Food Courtin tarjonnasta, enemmänkin kyllä ehkä siksi, että kranttuileva lapsosemme sai sitä pastaa, kun itse valitsin japanilaista ja mieheni intialaista :) Ruokakaupat täällä ovat taivaallisia! Saan aikaa kulumaan vaikka kuinka ihan vain vaeltamalla hedelmäosastolla ja ihastelemassa irtomaustetiskejä.

  VastaaPoista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Easily find missing contacts & emails in Yahoo. More Details@: Yahoo Toll Free Number

  VastaaPoista
 9. Dial toll free email contact number and get one of the best and easy support service for mail related issues and problems.

  VastaaPoista
 10. With help of Yahoo mail technical experts team
  members you can easily check someone reads your send mails or not. And also find support for another complex issues.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin