sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Arkilounas Turussa - Ravintola Mauno


Helmikuinen viikko alkoi maanantaina työmatkalla Turkuun ja työmiehen on käytävä tietysti syömässä. Sunnuntai-iltana lounaspaikkoja miettiessä ajattelin ensimmäisinä itselle nimituttuja Mamia ja Pinellaa, mutta nämä ravintolat eivät ole maanantaisin auki. Muistin kuulleeni kehuja keskustan ulkopuolella sijaitsevasta Ravintola Maunosta. Turun Biocityn yhteydessä olevaan ravintolaan oli helppo kurvata Helsingin moottoritieltä, ilman että eksyisi Suomen Turun keskustaan. Parkkipaikka ja  ravintola löytyivät helposti, mutta sitten alkoivat haasteet. Maunon nettisivuilla kerrottiin viikko sitten tehdystä uudistuksesta, jossa lounastarjontaa oli laajennettu. Toimitusjohtaja Santtu Kiili kertoi asiasta seuraavasti: "Olemme yrittäneet sijoittaa lounastarjontaa eri puolille ravintolaa, jotta ruuhkalta ja suuremmalta jonotukselta vältytään". Saavuimme kollegan kanssa aloituskuvan tilaan, jossa sillä hetkellä oli noin kymmenen henkeä ottamassa oikealla näkyvistä laareista ruokaa ja takana (aloituskuvan ihmisten takana) näkyi noin 15 hengen jono. Mietimme että mihin meidän tulisi mennä ja mitä eroa kyseisillä jonoilla olisi. Sattumalta keittiöstä saapui kaveri täydentämään salaattilaareja. Hän opasti että tästä löytyy salaattia ja kanaleikkeitä, mutta hän ei kertonut muusta tarjonnasta. Päätimme kävellä syvemmälle ravintolan uumeniin selvittääksemme muut vaihtoehdot.     

Jonon takaa löytyi yllä oleva kyltti. Eli jostain päin ravintolaa saisi burrittoja, salaattipöydän olimme jo ohittaneet ja jostain saisi Fish&Chipsiä. Kyltin mukaan ravintolakompleksissa olisi vielä keittoa tarjolla bistron puolella. Kollega halusi burritoa ja minä Fish & Chipsiä. Jäimme ravintolan sisällä olevaan jonoon, kun muut asiakkaat kertoivat tämän kassajonon johtavan niille apajille. Kassa opasti meille mistä saamme haluamamme annokset.
Muutaman minuutin jonotettuamme pääsimme syömään. Lounaan alkusalaatit olivat monipuolisia ja maittavia. Tuona päivänä oli ruokaisaa kuskussalaattia, coleslawta sekä vihreää salaattia. Lisäksi tarjolla oli mm. aurinkokuivattuja tomaatteja. Pääruokani kalat olivat rapsakoita pinnaltaan, kuten perunatkin. Kalat ja perunat eivät varmaan kauaa viipyneet buffetaltaassa koska kysyntä oli kovaa ja keittiöstä nousi jatkuvasti uutta täytettä laariin. Kollega kehui burrittoaan, mutta en ehtinyt nappaamaan siitä syömätöntä kuvaa. Kokonaisuutena olimme kumpikin tyytyväisiä annoksiimme. 

Tätä kirjottaessa uudistettu konsepti selvisi minullekin kun lunttasin uudelleen Maunon kotisivuilta. Eli Bistro on ilmeisesti heti ovelta alkava osuus ja lounasbuffet oli salin keskellä josta sain koottua oman annokseni. Kollega sai Grillilounaana olleen burriton kokin valmistamana keskikassan vierestä. Lounaan hinta-laatusuhde oli mielestämme ihan kohdallaan:

Lounasbuffet (10,00€)
Keittolounas (5,90€) (Keittolounas tarjoillaan Bistron puolella)
Bistron salaattibuffet (2,00€ / 100g)
Grillilounas (10,00€)

Kuulimme kassajonossa että jostain lähettyviltä on juuri hiljattain lopetettu ketjulounasravintola ja siten asiakasmäärä on Maunossa kasvanut voimakkaasti. Varmaan tämä sai Maunon uudistamaan konseptejaan. Ensikertalaiselle konsepti oli hieman sekava, mutta toisella kertaa osaisin jo toimia oikein. Ero bistron ja lounaspaikan välillä ei oikein avautunut. Olimme pahimpaan ruuhka-aikaan mutta mikään ruokalaji ei ehtinyt loppumaan, vaikka ravintolassa oli paljon asiakkaita. Pienet jälkiruokavaahdot nautittuamme otimme kahvit mukaan ja jatkoimme tyytyväisinä työaskareisiin.

Ravintola Mauno, Biocity
Tykistökatu 6, 20520 Turku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin