keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Ronda Locatelli, Atlantis the Palm Dubai

Menis fiiniin italialaiseen ravintolaan ja tilais pizzaa. Kyllä, niin me kulinaristit teimme. Syitä oli ainakin kolme: teki mieli, pizzat olivat yksi ravintolan keskeinen ruoka ja pääruoka-annosten hinta hirvitti. Viimeksi mainitut lähtivät 28 eurosta päätyen 83:een euroon asti. 

Varasimme pöydän jo hyvissä ajoin ennen Dubain reissua. Pöytävaraus ei ainakaan tuona alkuiltana ollut pakollinen. Ravintola oli todella suuri ja vain puolillaan. Ihastuimme taannoin Giorgio Locatellin ravintolaan Lontoossa, joten odotukset saman hepun dubailaiselle ravintolalle olivat suuret. Ne eivät ihan täyttyneet, vaikka ruoka hyvää olikin. 

Ronda Locatelli sijaitsee Palm Jumeirah:n kärjessä, hotelli Atlantiksessa. Palm Jumeirah:n rakennettu saari on jo yksin näkemisen arvoinen, vaikka "sisällä" ollessa  mittavuutta on kyllä vaikea ymmärtää. 
Hotelli Atlantis taas teki suuren vaikutuksen varsinkin tyttäreemme. Saavuimme hotellialueelle hiukan ennen ravintolan aukeamista, joten ehdimme kierrellä käytävillä. Ihastelimme koristeita ja valtavaa akvaariota jonne voi sukeltaakin merenelävien sekaan. Tässä kuva melkein aidosta sukellusreissusta. 
Ronda Locatelliin sisään astuessa ensimmäisenä silmille hyppää valtavan suuri, hieno pizzauuni. Vastaanotto tarjoilijoiden puolelta oli lämmin ja välitön, niinkuin koko ravintolassaoloajankin. 
Kuten alussa totesin, hinnat houkuttelivat meidät heti pizzalistan äärelle. Alkupalat halusimme kuitenkin maistaa. Minun kuvassa keikaileva mustekalasalaatti oli ihan loistava. Lonkeroisen palat oli kypsennetty juuri oikeanmoisiksi ja maut olivat muutenkin kohdallaan. Jukan "fritto misto" eli fritatut merenelävät oli paneroitu oivallisen ohuesti mutta rapsakkaasti. 
Jukan pizza sisälsi speckiä, joka oli ilmakuivatun kinkun tyyppistä lihaa pohjois-Italiasta. Mukana tomaattikastikkeen yllä maistuivat myös gorgonzola sinihomejuusto ja herkkutatit. Sientä olikin maussa ilahduttavan paljon, sillä toisinaan tattimaisuus jää turhan vaisuksi. Muutenkin pizza oli oikein maukas. 

Itse otin quattro formaggin joka meinaa pizzaa neljällä juustolla. Vaalean pohjan päällä mozzarellaa, gorgonzolaa, savustettua scamorzaa ja parmesaania. Maku oli yllättävän vaisu, mikä on melkein ihme näillä juustoilla. Täällä saimme ruualle viiniäkin. 

Tyttäremme otti lastenlistalta vasikanlihakastikkeisen pastan, jossa pastan kypsyys oli juuri oikeanmoinen ja kastikkeen maku upea. Poikamme oli oikein tyytyväinen margherita pizzaansa. 
Ruokailun lopussa lapsemme pääsivät kokin kanssa Ronda Locatellin keittiöön. He saivat tehdä suosikkimakunsa mukaiset jäätelöannokset kokkihatut päässä. Lontoon Locandassa on tämä sama tapa. Minusta tapa on tosi sympaattinen ja lapsemme arvostivat sitä kovasti. 

Loppulaskumme oli 144 euroa, mikä oli ihan kohtuullinen summa kokonaisuudesta. 

1 kommentti:

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin