keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Lidkoeb - hurmaava baari

 
Luulenpa että olen kehittänyt itselleni baarivainun. Meinaan tällä sitä, että törmään tämän tästä uusissa paikoissa ihaniin baareihin, vaikka niitä olisi yritetty vähän piilotellakin. Näin kävi Kööpenhaminassakin. Tallailin kadulla päiväsaikaan lounaan jälkeen, kun kyltti porttikongin seinässä pisti kiinnostamaan. Hetken luulin päätyneeni jonkun taloyhtiön pihalle, kunnes avasin "apteekin laboratorion" oven ja päädyin aivan hurmaavaan paikkaan. Baarin nimi oli Lidkoeb
Minun ei tarvinnut sanoa tiskillä kuin "jotain ginipitoista" ja heti baarimikko sai kiinni ajatuksesta. Eteeni laskettiin ihana juoma, joka sisälsi mm. tuoreita yrttejä. Jutustellessani baarimikon kanssa hän maistatti minulle kaikenmoista muutakin. Myöhemmin sain myös kierroksen ympäri taloa. Nyt vain alakerta oli auki, mutta viikonloppuisin avataan myös muut kerrokset. 
Toisessa kerroksessa tarjoillaan samoja juomia kuin alakerrassa hieman suppeammalla valikoimalla.

Kolmas kerros, viskibaari, oli tunnelmaltaan ehdottomasti oma suosikkini intiimiydessään. Täällä on tarjolla yli kahtasataa erilaista viskiä ympäri maailman. Kun kurkistelimme sisään ihanaan hämäryyteen, siellä kuvattiin juuri jotain tv-ohjelmaa. Omistaja on itse sisustanut koko paikan ja tuumasinkin että mahtaa hänellä olla mielenkiintoinen koti. Baarimikko myhäili nyökkäillen. 
Palasin illalla vielä samaan paikkaan houkuteltuani mukaan pari bloggaajakolleegaa illalliselta. Tuolloinkin tehtiin onnistuneita drinkkivalintoja. Yksi juoma tosin oli niin savuisa, ettei siihen pystynyt paria siemausta enempää kukaan. Meitä kyllä varoitettiin. Illalla paikka oli melkein täynnä, mutta päivällä tilaa löytyi hyvin.

Katsellessani Lidkoebin nettisivuja ne näyttävät valoisuudessaan melkein eri paikalta. En tiedä olisinko ihastunut baariin lainkaan niin paljon valkoisena. Toisaalta, ihanan jutusteleva henkilökunta ja maistuvat, ajatuksella kootut juomat riittävät kyllä hyvin pitkälle minun kanssani. 
Samoilla omistajilla on Köpiksen keskustassa paikka nimeltä Ruby. Pitää ehdottomasti visiteerata sielläkin.

5 kommenttia:

 1. ...arvatkaa kenen kohdalle tuo yksi drinkki napsahti, jota kukaan ei kyennyt juomaan? Ehkä viskisour suklaavaahdolla oli hiukan eksoottinen aloitus ihmiselle, joka ei koskaan ole oppinut viskistä pitämään... vieläkin puistattaa, Onneksi muut maistaneet olivat samaa mieltä.

  VastaaPoista
 2. Yes it is Linda!

  Nanna: No en maininnut nimeä kun en tiennyt haluatko itsesi yhdistettävän alkoholipitoisiin juomiin. Hyvä ettet juonut paljoa enempää, että osasit neuvoa taksimme oikean kaupungin hotelliin.

  VastaaPoista
 3. Me eksyttiin tänne myös ihan sattumalta viime keväänä vk.loppureissulla: oltiin matkalla paikkaan B ja jäätiin porttikonkin reunamille tupakkatauolle ja ihmeteltiin, kun porukkaa vain lappasi sisäpihalle. Oltiin uteliaita ja mentiin perässä. Onneksi, sillä siellähän tämä maukas drinkkipaikka oli piilotettuna!

  VastaaPoista
 4. Hauskaa että tekin löysitte paikan vähän niin kuin vahingossa niin kuin minäkin :). Haluan kyllä joku päivä viedä Jukan tuonne, aivan ihana mesta!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin