keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Voitto (Ruotsista) - Bosch Series 8


Kisa Ruotsia vastaan on aina hyvä. Varsinkin kun maa voitetaan. No oli siellä edustus myös Norjasta ja Tanskastakin. Kyse oli Bosch:n järjestämästä hauskasta uunienlanseeraustilaisuudesta Kööpenhaminassa, jonne meitä ruokabloggaajia oli kutsuttu testaamaan uutta älyuunia

Bosch series 8 uunin ominaisuuksia emme itse testanneet, mutta kuulimme niistä sitäkin enemmän. Tärkein pointti oli, että uuni ajattelee paljon puolestasi tehden ruuanlaitosta stressittömämpää. Kun kerrot vain uunille mitä olet sinne laittamassa ja missä astiassa, uuni osaa laskea oikeanmoisen lämpötilan ja -ajan. Vaatii varmaan totuttelua tuollainen härveli, mutta toimiessaan olisi aivan loistava. Uunissa on myös paistomittari, joka mittaa vaikkapa paistin lämpötilaa kolmesta eri kohtaa. Tällöin vaikkapa luuhun vahingossa tökätyn sensorin virhelämpötila ei pilaa paistia. Hyvältä kuulosti myös kiertoilmatoiminto, jossa ilma kiertää kahteen suuntaan. 

Koko esittelyn ajan mietitytti mitä tulisimme noissa älyuuneissa valmistamaan. Kakulla meitä oli etukäteen peloteltu, mutta se ajatus romuttui jo aikataulunkin vuoksi. 
Suomi lähti kisaan isoimmalla joukkueella, joka ei välttämättä tarkoita etua. Me saimme kuitenkin homman luistamaan hienosti! Tässä Suomen joukkue näkyy melkein kokonaisuudessaa:  365 days with Ida -blogin Ida, Herneetkin rokkaa -blogin neiti Papu ja Jii, Sillä sipulin meikkisKeltaisessa keittiössä-blogin Henkka (ja jossain on Martinakin), Hellan ja viinilasin välissä -blogin JohannaJotain maukasta -blogin Mari, Kaikki äitini reseptit -blogin NannaHannan Sopan Hanna ja Sivumaku-blogin Jani. Mukana meiningissä oli myös Siskot kokkaa -blogin Nelle
Työssä ei päässyt hiki tulemaan. Ensimmäiseksi tehtäväksemme tuli tehdä sykkyräisiä pullia, valmiista taikinasta ja valmiista massasta. Itseään tanskalaisten naisten märäksi päiväuneksi (tai ihastukseksi jos tarkempia ollaan) tituleerannut kuuluisa pastry chef  Nicolaos Strangas näytti meille ensin mallia, miten Kanelsnurret väännetään. Sen jälkeen hän tuli oppimaan Nannalta, miten suomalaiset korvapuustit taiteillaan. 
Sivumaku-Jani oli hetken ihan ulalla taikinasuirojen kanssa, mutta onnistui kyllä lopulta saamaan aikaan sykerön.
Suomen pelliltä löytyi siis lopulta ansioituneesti sekä snurreja että korvapuusteja, mutta se ei riittänyt siivittämään meitä voittoon tässä sarjassa. Norjan pullat voittivat ihan suvereenisti upealla muhkeudellaan. 
 Toiseksi tehtäväksi annettiin koota valmiista komponenteista sitruunainen jälkiruoka.
Tämä puuha oli hauskaa! Kahdentoista suun heitellessä ilmaan ideoitaan yhteisymmärrys löytyi hämmästyttävän helposti ja lopputulos oli kyllä kaikkein kaunein.
Katsokaapa nyt vaikka! Suomalainen metsäpolku, joksi taideteoksemme ristimme, on tässä meitä lähinnä. Oikealta löytyy kökkömäinen Norjan mikälie kyhäys ja vasemmalta Ruotsin jälkiruoka. Rakkaan naapurimaamme joukkue oli kai tehnyt annoksensa lastenkutsuille tai sinne se olisi ainakin sopinut. Valitettavasti Tanskan kaunis jälkiruoka ei näy kuvassa, mutta täytyy myöntää että siinä oli jo potentiaalia. 
Maistamisen jälkeen voiton vei Tanskan jälkiruoka äänin 1-2. Me Suomen joukkueessa katsoimme voittaneemme, koska ammattilainen -Nicolaos- arvioi meidän jälkiruokamme parhaaksi jääden kyllä boschilaisten jalkoihin mielipiteineen. 
Lopuksi pääsin myös yhteiskuvaan Nicolaoksen kanssa. Minä luulin että esitämme henkilöitä joilla on posket täynnä pullaa, kun Nicolaos menikin yllättäen suikkaamaan suukon poskellenni. Kuvasta olisi siis voinut tulla kiva, jos...
Läksiäiskassissa saimme tilaisuudesta vielä kahdeksikon muotoisen silikonivuuan. Muut tuumailivat mitä sillä tekisi, mutta minulla ajatus oli jo valmis, sillä tyttäremme täyttää kahdeksan juuri tänä keväänä.

Kisan jälkeen suuntasimme porukalla vielä Manfredsiin lounaalle, mutta se onkin sitten jo toinen tarina.

Täältä voit vielä kurkkia muiden turinointia tosi kivasta päivästä
Sivumaku: Blogimaaottelu Köpiksessä
Siskot kokkaa: Boschin Series 8 -uunit ja kisa (paljon tietoa itse uunista) 
Ida365: Kobenhavn
Jotain maukasta: Kakkuja, keksejä ja Köpistä!
Kaikki äitini reseptit: Kanelsnurret Köpiksessä ja kotona (sisältää siis kanelsnurre ohjeenkin)
Herneetkin rokkaa: Muilla Mailla Kööpenhaminassa...
Keltaisessa keittiössä: Bosch Baking Day, Kööpenhamina

3 kommenttia:

 1. Kylläpä Ruotsin häviö lämmittää vieläkin mieltä! Ja siinä on nyt se kuuluisa pusukin! :) Sitä vaan vähän ihmettelen, mihin ihmeeseen oon piiloutunut tuossa ryhmäkuvassa. Oon ehkä sabotoimassa Ruotsin joukkuetta tai maistelemassa salaa taikinaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Martina sabotoinnista!!!!! :)

  Olipa taas kiva palat tunnelmiin. Terkkuja kaikille paikalla olleille!

  VastaaPoista
 3. Martina: Vaikka toisaalta meidän taidoilla nyt niin sabotointia tarvita...;).

  Nanna: Oli kyllä kiva retki. Tällasia vois tulla hyvin lisääkin!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin