Lihapullaleivän idea on pitkälti sama kuin hampurilaisessa. Muoto vain tuppaa olemaan eri, niin sämpylässä kuin väliin laitettavassa lihassakin. Jotenkin nämä muutokset tekevät leivästä kuitenkin ihan omanlaisensa. Kun ensi kertaa tarjosin moisen leivän muksuille, he ihastuivat ideaan täysillä.
Maustamislaiskuuden ja uutuudenhalun iskettyä kokeilin mitä tapahtuu kun pruuttaa barbeque-kastiketta jauhetun lihan sekaan. Hyvin kävi! Jukka pruuttasi samaa kamaa majoneesin sekaan.
Muotomuutoksen kokivat muuten tänään myös Lindströminpihvit. Niistä tuli Lindströminpalloja.
BARBEQUE-LIHAPULLAT
n. 25 kpl
500 g jauhelihaa
2 rkl barbecuekastiketta
1/2 tl makeaa savustettua paprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen
Sekoita lihamassa. Pyörittele massasta lihapullia. Paista öljyssä pannulla.
LISÄKSI:
leipää
barbecuekastikkeella maustettua majoneesia (2 tl barbequekastikatta yhden munan majoon)
marinoitua punasipulia
etikkakurkkuja
salaattia
Paahda leivät. Kokoa lihapullat ja muut täytteen leipien väliin.
Suosittelen lihapullataikinaan vielä reilusti raastettua cheddaria!
VastaaPoistaKiitti suosituksesta! Cheddarilla tuskin koskaan voi mennä vikaan.
VastaaPoista