maanantai 30. maaliskuuta 2015

Ristorante ...con Amore, Lappeenranta

Lappeenrannassa tulee käytyä aina silloin tällöin, mutta lounas on tullut liiankin usein nautittua yliopiston opiskelijaruokalassa. Eräänä talvisena päivänä oli mahdollisuus mennä Lappeenrannan keskustaan lounaalle ja paikallinen kaveri kehui italialaista Ristorante ...con Amorea. Todellakin, ravintolan nimi kirjoitetaan noin! Kauppakeskuksen sisällä sijaitsevan ravintolan miljöö ei erityisemmin houkutellut, mutta josko ruoka olisi hyvää. Ainakin lounasaikaan tuntui olevan lähes kaikki pöydät täynnä, joten vaikutti suositulta paikalta. Lounaslista vaihtuu päivittäin, mutta myös a'la carte lista on käytettävissä lounasaikaan. 
Löysimme porukalla lounaslistalta mieleiset annokset, joten a'la carte jäi kokematta.  
Salmone Mediterraneo piti sisällään lohifileen kermaisella purjokastikkeella, perunamuusia ja kasviksia. Nimensä lisäksi tämä annos ei ollut kovin italialainen, mutta annoksen syönyt kaveri kehui maukkaaksi. 
Spaghetti aglio olio e peperoncino oli chilillä, oliiviöljyllä ja valkosipulilla maustettua spagettia parmesaanin kera. Yksinkertainen mutta syöjänsä mukaan todella maittava. 

Itse otin Tortellini alla Piemontese nimisen annoksen, jossa oli pancetta-tryffelitahnatäytteisiä tortellineja kerma-tomaattikastikkeessa. Pidin kovasti annoksesta. Tortellinit olivat suutuntumaltaan sopivan napakoita ja täyteläinen kastike säesti mukavasti mukana. Hiukan lisäsin suolaa annokseen.
Lounas oli niin hyvä, että tulin paikkaan lounalle vielä seuraavanakin päivänä. Tällöin otin Pasticcio Della Casan, jossa oli parmesaanigratinoitua pastaa jauheliha-Aurajuusto-kerma-tomaattikastikkeella. Ilmeisesti kastike oli tuunattu edellispäivän tomaatti-kermakastikkeesta. Aurajuustoa olisi saanut olla minun makuuni enemmän, mutta kokonaisuutena tämäkin oli mukava annos. Lounaat maksavat noin 9-11 euroa sisältäen leivät, salaattipöydän, veden sekä kahvin tai teen. 

Ristorante ...con Amore valittiin Etelä-Karjalan parhaaksi lounaspaikaksi alkuvuoden kansanäänestyksessä, eikä ihan suotta. Myös minä suosittelen!

Ristorante ...con Amore
Kauppakatu 39 (Kauppakeskus Weera)
53500 Lappeenranta

3 kommenttia:

 1. Kaikkee sitä, Lappeenrannassa. Pitää tehdä retki. Toi Weerahan on kauppakeskuksena sellainen ihan ok, pieni jos ei nyt sievä.

  VastaaPoista
 2. Lappeenrannassa en olekaan koskaan käynyt....

  VastaaPoista
 3. Veera, en tutustunut kauppakeskukseen muuten, mutta aika pieni se taitaa olla.
  Jael, erityisesti kesällä LPR on kiva. Kannattaa joskus käydä.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin