maanantai 29. helmikuuta 2016

Aasialaiset haukipullat nuudelisalaatin päällä

Talviverkkoja hiihtolomalla kokiessa Jukka sai isänsä kanssa mateen ja kaksi haukea. Ensinmainitusta teimme uudella reseptillä uunikalaa peittäen mateen pekonilla. Tuumimme yhdessä keiton ja muhennoksen olevan kyllä parempaa. 
Hauet pappa fileoi ja jauhoi koneella jauhelihaksi. Inhottavat ruodot "katoavat" tällä keinoin kätevästi. 

  
Etsimme uutta reseptiä haukijauhelihalle, sillä tavallisia jauhelihapullia ja hampurilaispihvejä hauesta on tehty aika paljon. Löysimme kivan värikkään kokonaisuuden, jossa haukilihapullat maustettiin aasialaisittain. Pidimme makumaailmasta ja keveydestä kovasti! Näitä tehdään toistekin. 

Tässä kerrottu ohje on sovitelma Leif Mannerströmin aasialaisittain maustetuista silakkapalleroista, jotka löytyvät paljon blogissamme käytetystä kirjasta "Silli ja silakka". Voit siis halutessasi kokeilla haukijauhelihan tilalla jauhettuja silakkafileitä.

AASIALAISET HAUKIPALLOT NUUDELISALAATILLA


Haukipallot:
400 g haukijauhelihaa
1 nippu tuoretta korianteria
1 peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
½ dl soijakastiketta
1 limetin kuori ja mehu
1½ rkl hienoa sokeria
suolaa
öljyä paistamiseen
päälle: 2 rkl seesaminsiemeniä

Nuudelisalaatti:

3 pakettia pikanuudeleita
1 punainen paprika
1 paksoi
4 salottisipulia
1 porkkana
1 peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
1 nippu tuoretta korianteria
2 rkl seesaminsiemenöljyä paistamiseen
2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
1 dl ituja
2 rkl soijakastiketta
2 rkl kalakastiketta
1 limetin mehu
(tarvittaessa suolaa)

Aloita valmistelemalla salaattiaineet.
Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan. Suikaloi paprika ja paksoi. Kuori ja pilko sipulit, porkkana ja inkivääri. Silppua korianteri. Huuhtele ja valuta idut. Sekoita keskenään soijakastike, kalakastike ja limettimehu. 

Jatka sitten haukipalloista. Silppua korianteri. Kuori ja silppua inkivääri, salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi kulhossa lusikalla tai tehosekoittimessa päälle tulevia seesaminsiemeniä lukuunottamatta. Muovaa massasta lihapullan kokoisia palleroita. Paista ne kauniin ruskeiksi paistinpannulla öljyssä. Ripsi päälle paistamisen jälkeen seesaminsiemeniä. Pidä lämpimänä. 

Kuumenna öljyjen seos tilavassa paistinpannussa tai wokissa. Paista ensin inkivääriä ja sipuleita muutama minuutti. Lisää nuudelit ja vihennekset, paista muutama minuutti sekoitellen. Lisää mausteliemet ja sekoita hyvin joukkoon. 

Annostele syville lautasille nuudelisalaattia ja jaa päälle haukipallerot. 

***

Näiden linkkien takaa löydät blogimme muitakin reseptejä haukijauhelihalle: 

4 kommenttia:

  1. Olipa loistava ajoitus tällä reseptillä. Minullakin on haukifileitä odottamassa. Osasta haluan kokeilla makkaraa, mutta loput teen pulliksi/murekkeeksi. Harmi vaan ettei meillä kukaan muu kuin minä tykkää korianterista. Minä sitten tykkään kaikkien muiden edestä.

    VastaaPoista
  2. sauvajyvänen: Makkaraa...sinä se jaksat aina yllättää bottarga ja muine kokkailuinesi :). Minäkin olen oppinut korianteriin vasta muutama vuosi sitten ja nyt tykkään kovasti. Ennen se maistui minusta ihan uimahallilta :D

    VastaaPoista
  3. Tämän reseptin nappaan kokeiluun. Vaikuttaa herkulta, ja varmaan voi käyttää muutakin vaaleaa kalaa kuin haukea.

    VastaaPoista
  4. Kaura: Tottakai voi käyttää muutakin vaalealihaista kalaa :). Kiva kun herätti kiinnostuksen!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin